Zondag 23 juni

Laatste week nieuws

* Jawel, er komen weer hete dagen aan, maar toch heb ik er vertrouwen in dat de zomerleague nog gaat uitgebreid worden met een aantal deelnemers. Dat kan nog gemakkelijk, er zijn nog speeldagen genoeg. Het aantal NBV deelnemers is net iets meer dan de BBC spelers, maar in totaal is het aantal van 40 deelnemers zeker nog haalbaar.

* Zaterdag 29 juni is de finale van de Ton Zandboercup. Van onze vereniging doet Shocking Blue daar aan mee. Via twee eerdere wedstrijden heeft dat team Zutphen en Noorwijkerhout uitgeschakeld. De finales in Nieuwegein beginnen om 10 uur. Vanaf de Grote Markt vertrekt een supportersbus om 08.30 uur. Eventueel wordt een tweede bus ingezet. Op dit moment zijn Paul en Kevin Couwenberg, Bert Geerlings, Joop Peeters en teamcaptain Roel Janssen volop in training tijdens de zomerleague. Met wisselend resultaat mag ik wel zeggen. In hun finale speelt het team tegen vijf andere finalisten een game. Team mef hoogste pinfall eindtotaal wordt winnaar van de cup. Buiten zal het zo'n  beetje 40 graden worden. Het is niet zeker of er binnen aairco is, daarom zijn de mannen op zoek naar een vrolijke kleur zwembroek waarop de teamnaam past. Bert heeft toegezegd zijn borsthaar te verwijderen. Bij Paul en Joop is dat grijs en valt het dus niet op en Roel en Kevin hebben nog geen zichtbaar borsthaar. Het team is dus op alles voorbereid.

* Deze week nog draait deze website door. Vanaf 1 juli is er een maand windstilte en op 1 augustus hoop ik weer te kunnen starten. Er gaag wel iets veranderen aan de vormgeving denk ik, want ik ga gebruik maken van een andere webdienst. Deze jaargang werkte ik met jouwweb, vokgend seizoen wordt dat Strato.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Woensdag 19 juni

Speel eens in een andere league en kom uit olround

De NBV huisleague bestaat uit leuke competities. Maar er is meer. Kom Olround eens uit en speel ook eens wedstrijden in andere bowlinghuizen. Dat kan in de zogenaamde Nationale League van de NBF ( zie nbf.bowlen.nl en dan verder bij Nationale trioleagues) en dat kan ook in de regionale league van de NBF regio oost ( zie rctoost.bowlen.nl). Inderdaad in beide leagues gaat het om trio' s. Meestal bestaat een team uit 4 of 5 spelers m/v die in een seizoen 6 wedstrijddagen hebben, waarop ze tegen 5 andere verenigingen een competitie afwerken. Die speeldagen zijn in september, oktober, november, januari, maart en april op een zondag(ochtend). Aanvang altijd 09.30 uur en einde ongeveer 13 uur. Dat deelnemen gaat natuurlijk niet voor niets. Heb je een team van vier, dan kun je de totaalkosten natuurlijk door 4 delen en kom je uit op ongeveer 20 euro per speeldag. Hou je van wedstrijdbowlen in een andere competitie en in een ander bowlinghuis: meld je dan aan voor de Nationale of regioleague.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Alv

Olroundzomerleague

Mijn geheugen is niet al te best...... nooit geweest...... wat heb ik nog in mijn  gedachten van de ALV van gisteravond? Allereerst het aantal aanwezige NBV leden....De opkomst was grandioos matig. Hou ik dat aantal even op 10. Waarover ging het? Zo als vaker (dat herinner ik me dan wel๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ) was het voornaamste item het oliepatroon van de huisleague. Samengevat: ook volgend seizoen weer drie verschillende patronen. In die periode dat Marikentoernooi wordt gespeeld, wordt in de huisleague het Marikenpatroon gelegd. Voor de periode daarvoor en voor de periode daarna komt er een verschillend patroon. Daarvoor wordt geen enquête gedaan op de NBV website, maar op een zaterdag in julie worden diverse patronen in Olround neergelegd, waarop aanwezige geinteresseeerde NBV leden kunnen spelen en op basis daarvan wordt de keuze gemaakt. Wat nog meer? Eh.... terugblik op vorig seizoen qua ledenaantal: hoera, weer meer dan 100 NBV leden. Vooruitblik naar nieuwe seizoen: helaas, elf leden zegden op en NBV zit weer onder de 100. Dat betekent minder teams in de maandag duo en minder in de woensdag 4. Ander punt: de maximale handicap van de woensdag 4 wordt even hoog als die is bij de beide andere leagues op de maandag. Ik bracht een discussie op gang door te stellen dat die handicapmax gehandhaafd moet blijven, omdat die redelijk is, terwijl ik vind dat de handicap in de duo league juist aangepast moet worden, want die is veel te hoog. De argumenten die ik inbracht werden door unanieme meerderheid van de aanwezigen niet aangenomen en ik ga eens uitgebreid onderzoeken aan de hand van de afgelopen resultaten in de huisleagues hoe en of er een juiste handicapmax is vast te stellen. Moet die voor de duo, trio en vierpersoons wel deven hoog zijn?

Wil je alles weten van de ALV kijk dan op de NBV website, waarop binnenkort de notulen te lezen zijn.

 

Bart is helaas ziek en daardoor kunnen de scores niet worden verwerkt en vermeld op de Olround website. Tip voor Olround: zorg dat ook iemand anders de scores (snel) kan verwerken en op de website plaatsen. Het blijft namelijk erg belangrijk om actueel te zijn. Iedereen die heeft gespeeld wil gewoon zo snel mogelijk zien hoe de scores iitpakken in de standenlijsgen. Dus graag aanpassing. Ondanks deze tip, natuurliik alle wensen voor een spoedig herstel naar Bart.

Maandag 17 juni

Z  o  m  e  r  l  e  a  g  u  e s

Olroundzomerleague

Olround 50+ league donderdagmiddag

Moeizame start

Tweevoudig winnaar Loeffen (M) start slecht

Geen  strikes gooien, dus geen beste "best ball" scores en dus ook lage totaalscores over vier games. Ik weet wel, de NBV kanonnen moeten nog een aanvang maken met hun zomerleague, maar de prestaties tot nu toe zijn toch een lichte vingerwijzing dat het ook deze zomer geen vanzelfsprekendheid is om zomaar even 300 best ball of 900 totaalscore te gooien. Het verneukeratieve zit hem toch ook deze keer in het oliepatroon. Olround organisator Bart Spanbroek heeft aangegeven dat het oliepatroon deze league het Marikenpatroon is. Maar . . . . . . . . . .  daarover bestaat grote twijfel. Vandaar waarschijnlijk dat het aantal strikes voor menig individuele speelster/speler onder haar/zijn gemiddelde ligt, want zo moeilijk kan het Marikenpatroon niet zijn (geworden). Maar goed, we hebben koplopers in beide competities. De "Best ball" van Bert Geerlings ziet er goed uit, maar we moeten niet vergeten dat de scores deze zomer over alle 4 games gaan. En zoals eerder gezegd: nog geen NBV kanonnen op het slagveld gezien, maar wanneer die al in staat zijn om over drie games tot 300 te komen, dan zal het nu  appeltje eitje worden om dat totaal na vier games neer te zetten. Dus ik denk dat de eerste plaats van Bert geen lang leven beschoren is, tenzij hij ook naar de 300 gaat. In de strijd om de hoogste pinfall moeten we even door alle games heen kijken. Dan zie we een 867 staan als hoogste score tot nu toe. Die kant moet het natuurliik wel op ail je tot de prijswinnaars gaan behoren. Dion Hoogstraten (what's in a name?) heeft die score neergezet in zijn eerste (en tot nu toe enige) speelbeurt. Hoe gaat hij zijn tocht voortzetten en....... wanneer stromen de helden de arena binnen? Er is nu al veel enthousiasme, we hopen op veel deelname.

Gerard Pierik is de eerste leider bij de mannen in deze zomerleague. En hij heeft al direct een flinke voorsprong genomen op alle concurrentie. Bleef zijn eerste game nog ruim onder de 200 scratch met 149 en dus keurig binnen de marges van alle deelnemers van vanmiddag, zijn tweede game kende echter een uitschieter. 221. Scratch. Tel daar even de handicap van 33 bovenop en je hebt een prachtige gamescore van 254. Beide games zetten Gerard op een voorsprong van 61 pins op de nummer 2 Toon Peterse, die zijn goede eerste game helaas laat volgen door een tweede minder goede. Wil Loeffen die beide vorige edities van de zomerleague won begint ook deze aflevering met een lage score. Maar zooooo laag is Wil nog geen een keer gestart, dus moet hij vanaf nu in de hoogste versnelling naar boven om ook dit jaar weer serieus kanshebber te zijn. Bij de vrouwen wordt goed gescoord en de spanning zit er al direct in.Wally Gijsberts leidt deze dans met 8 pins meer dan Willy Derksen. Die loopt weer 5 punten uit op Elly Heldens. Maar de echte strijd is nog niet ontbrand. We verwachten nog een flink aantal 50 plussers m/v dat zijn zomerleague nog moet gaan beginnen. En voor iedereen geldt: wat je vandaag wint kan je morgen zo maar weer verliezen. Tot donderdag. Iedereen.

Donderdag 13 juni

Meedoen is eh.....eh......eh....... dan winnen

Ik weet niet hoor Pierre de Coubertin hoe dat precies zit met jouw Olympische gedachte. Zou die voor de hele (sport)wereld gelden? Meedoen is belangrijker dan winnen? Ik geloof er geen snars van....... Zowel met de Olroundzomerleague als met de Olround 50 + zomerleague sta ik me werkelijk de naad uit de broek te gooien. En ik ben heus niet de enige. Waarom? Om te winnen natuurlijk. Zoooooveel prijzen......daar moet er toch minimaal een voor mij kunnen zijn? En als ik dan na weer eens zo'n slechte serie afdruip, met de bowlingballen en de staart tussen de benen, dan zeg ik wel iets van:" Meedoen is belangrijker dan winnen" -ik probeer natuurlijk manmoedig het verlies (want dat is het) te dragen-,  maar dan krijg is direct de reactie: "Nee man, ik wil wel winnen". Dus rest mij niets anders, dan scores weg te strepen (helaas kan dat maar drie keer en bij de 50+ zomerleague zelfs nul keer) en de volgende speelgelegenheid nog meer naden uit de broek en ook uit mijn hemd te gooien, want eens moet het gaan lopen. En dát is de uitdaging die de zomerleagues van mij vragen. En verdikkeme, de volgende keer ga ik er weer voor........ om te winnen....... want winnen is minstens zo belangrijk als meedoen. Ik zou zeggen: kom naar Olround en ervaar het zelf. Voor weinig geld kan je lijden of leiden........ alleen als je meedoet.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Dinsdag 11 juni

Zestien spelers m/v bijten 2e pinksterdag het spits af van de zomerleague

Maandag hebben 9 NBV leden en 7 leden van de BCC een begin gemaakt met hun (eerste of tweede) zomerleague. Leuk om op zo'n speciale dag zoveel enthousiastelingen op de banen 1 tot en met 5 te hebben. Op het Marikenpatroon (dat kreeg de voorkeur van een aantal deelnemers en dus het oliepatroon voor de hele zomerleague) zijn fraaie prestaties neergezet, vooral door de outsiders van de BCC. Vooral de dames hebben zich weer laten gelden, gesteund door een extra bonus bovenop de handicap. Dat is alleen maar mooi, want dat gaat van de NBV mannen en vrouwen het uiterste vragen om zich in de toppen van de klassementen te nestelen. Enkelen van die "professionals" hebben nu al het idee dat de tot nu toe gegooide scores (er zijn er al voor de tweede of derde beurt geweest) weg te strepen. Want die mogelijkheid bestaat (gelukkig)!!!!! Immers, men kan 10 beurten gooien, waarvan er 7 meetellen voor de eindrangschikking en kans op mooie geldprijzen.

Doe je nog niet mee? Niets aan de hand. Er zijn nog kansen genoeg dat je je keren kunt gooien. Eerst €25 prijzengeld bij de balie afrekenen, dan VIER games gooien, waarmee je TWEE competities speelt en op het eind de best ball scores inleveren bij de receptie, de consumpties afrekenen plus baanhuur (slechts € 7,50) en dan met een al of niet tevreden gevoel naar huis. In ieder geval met de gedachte: volgende keer ga ik het (nóg) beter doen........

De scores  en standen vind je op www.olround.nl Bart was met pinksterweekend even (uit?) blazen in Bemmel tijdens de dweilorkestdagen en heeft dus even geen tijd gehad om de scores te verwerken, maar daarvoor gaat hij zo spoedig mogelijk weer voor zorgen, na iedere speeldag. Reken daar maar op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maandag10 juni

KIJK VOOR DE STANDEN VAN BEIDE ZOMERLEAGUES OP WWW.OLROUND.NL Niet doen wat je gewend bent: niet doorklikken naar bowlen in Nijmegen. In plaats daarvan even scrollen!!!

Toon peters en griselda louvet nijmeegs kampioenen

Een mooie strijd zou dat geweest zijn. Die om de titel NK kampioen M en V van de NBV. Helaas heeft het dit seizoen niet zo ver mogen komen. Te weinig deelnemers voor zo'n prachtig toernooi. Hoe krijgen we dat bij onze NBV toch voor elkaar? Intussen hoop ik wel dat iedereen zo'n beetje weet dat er ook een "klasse" letter op zijn en haar pasje staat. Via deze site heb ik geprobeerd leden te prikkelen zich in te schrijven. Ik heb een schaduwklassement bijgehouden van de standen in de klassen van onze NBV leden m/v. Misschien zou dat uitnodigend kunnen werken. Aan het bestuur de opdracht om het volgend jaar dan maar voor elkaar te krijgen. Al blijft het natuurlijk een eigenaardig fenomeen: moeite doen, nog eens moeite doen, ideeën lanceren, voorstellen doen, deelnemersgeld verlagen, kortom er van alles aan doen om een aantal leden bij elkaar te krijgen voor een interessant toernooi, dat voor ieder lid een feestje moet zijn, en dan maar een stuk of 15 positieve reacties te krijgen in de vorm van aanmelding voor deelname. Wie o wie heeft de oplossing? Want iedereen die zich NIET ingeschreven heeft, heeft daarvoor zijn reden. En die is misschien wel de oplossing. Laat die horen op de ALV van 18 juni en dan hebben we volgend seizoen misschien weer een NK.  Op de pagina klassenoverzicht van deze website vind je de eindstanden. Wie zijn op papier de Nijmeegse klassenkampioenen?

Daar gaan we:

Klasse A Mannen Toon Peters            vrouwen Griselda Louvet

Klasse B  Mannen Wesley Bouwman  vrouwen Anja van Oldenbesk

Klasse C  Mannen  Jeroen Kraak         vrouwen Marieke Peters

Klasse D  Mannen Bert Geerlings        vrouwen Caroline Janssen

Wat zijn bijzonderheden op deze lijsten?

* mannen hebben meer last van de wisselende oliepatronen. Bij hun gaat het gemiddelde gestaag naar beneden, bij de vrouwen blijkt dat veel constanter

* oliepatroon eerste wedstrijdperiode scoort het hoogste

*  sprongen omhoog vanaf pasgemiddelde begin seizoen naar eindstand huisleaguegemiddelde zijn gemaakt door  Toon Peters (A klasse + 14), Wesley Bouwman (B klasse + 10), Vincent Disveld (C klasse + 6), Robin Hendriks (C klasse + 8), Teun Daalmeijer (C klasse + 11), Marieke Peters (C klasse +7), Jeffrey Peters (D klasse + 11), Tom Mol (D klasse + 6), Kevin Couwenberg (D klasse + 6), Jos Geurts (D klasse + 15), Jan Geurte (D klasse + 12), Bert Geerlings (D klasse + 28)

* sprongen omlaag vanaf pasgemiddelde begin seizoen naar eindstand huisleaguegemiddelde zijn er genoeg, ik bedoel te veel. En niet alleen omdat de oliepatronen gewisseld worden, maar ook omdat sommige spelers fysiek meer of minder in de problemen zijn geraakt, helaas.

* in de A klasse spelen vader en zoon Van Hoogstraten beiden 162 games, verdeeld over twee speelavonden. Over al die games lukt het zoon Dennis om 700 pins meer te gooien dan zijn vader Cris.

* in de D klasse spelen vader en zoon Couwenberg en vader en zoon Geurts. In beide gevallen overklassen de zoons eveneens de vaders. Bij de Couwenbergs schelen de gemiddeldes 10 en bij de Geurtsen schelen die 22.....

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maand juni

Look ahead

Van vrijdag 7 juni tot en met zondag 30 juni

Nbf

Nbv

Olround

Het bestuur van de Nederlandse Bowling Federatie wil meer direct contact met de verenigingen. Vroeger was dat contact eens per jaar en dan ook alleen nog maar wanneer de verenigingen op de jaarlijkse bondsvergadering aanwezig waren. En dat was onze NBV niet altijd. De bondsvergadering van dit jaar is 15 juni. Of er afgevaardigden van de NBV naar toe gaan? De vraag is ook: is er al een ontmoeting geweest tussen bestuur NBF en bestuur NBV? Ik ga uit van niet, want anders hadden we daarover wel iets op onze NBV website gelezen. Interessant is natuurlijk waarover het gaat in zowel de bondsvergadering als in de ontmoeting tijdens het zg. rondje Nederland 2019 van het NBF bestuur. Het zou kunnen gaan over een van de onderwerpen die genoemd zijn in het evenementenplan van de NBF. Kijk eens op de NBF website nbf.bowlen.nl en zoek dan eens naar Evenementenplan 2019-2020. 

Er is een aantal NBV' ers dat graag in Deventer speelt. Zondag is daar een NBF B toernooi. Tussen de deelnemers is op dit moment nog geen NBV aanmelding. Belangrijke evenementen deze maand: dag der kampioenen, jeugd. Geen NBV deelname. 7 juli: dag der kampioenen senioren. Geen deelname NBV, want er zijn dit jaar geen NBV verenigingskampioenschappen geweest. De Nijmeegse kampioenen m/v zouden beiden hebben kunnen meespelen.

29 juni: finale Ton Zandboercup. NBV deelname: Shocking Blue.

18 juni ALV.

Ieder NBV lid is uitgenodigd. Heb je vragen? Kom er mee naar de ALV. Heb je ideeën of voorstellen? Kom er mee naar de ALV. Wil je iets veranderd zien, omdat je het ergens niet mee eens bent of omdat je denkt dat het beter kan: kom er mee naar de ALV. De ALV is er om iets van jou te laten horen en om naar anderen te luisteren en om mee te beslissen. Blijf je liever thuis? Dat kan, maar daarmee stem je met alles in wat besloten wordt. Ook al ben je falikant tegen. Dus kom!

 

21 juni slotavond

Feestelijk en dus gezellige afsluiting van het bowlingjaar 2018-2019. Kom alleen of kom met je partner. 

Voor alle ins en outs over deze twee belangrijke activiteiten: ga naar de NBV website www.bowling-nijmegen.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

zomerleague 1

Deze zomerleague is er voor iedere bowler die zijn balletje(s) in de zomer niet kan laten "staan." Iedere NBV'er, iedere BCC'er, iedere student, iedere donderdag 50+ bowler, kortom ierdereen dir door het jaar heen wel eens in Olround in een competitie bowlt kan hieraan meedoen. Ook als je niet tot deze vier genoemde categorieën hoort en niet in competitieverband speelt. Ja, het is bowlen, maar dan toch op een andere manier. Het is ook nog eens bowlen met een dubbele bodem, want je speelt twee competitites tegelijk en dat voor hetzelfde geld. Eigenlijk geen geld, want de wedstrijden gaan over vier in plaats van drie games en de prijs is lachwekkend: € 7,50. Omdat er geldprijzen  verdeeld worden, legt iedereen per speelmoment (die zijn er zeer veel: je kunt op maandag-, dinsdag-, woensdagavond je partijtje spelen of op zaterdag) € 2, 50 in als prijzengeld bijdrage. IEDEREEN maakt kans op een leuke geldprijs. Aantal te spelen wedstrijden is 10. Dus betaal je € 25 prijzenbijdrage. Om in ce prijzen te vallen moet je minstens 7 wedstrijdscores achter je naam hebben staan.

zomerleague 2

Deze zomerleague is voor de 50+ spelers en speelsters die hun competitie op donderdagmiddag afwerken. Deelnemers en deelneemsters kunnen 10 wedstrijden spelen. Alleen de eerste 5 wedstrijdresultaten tellen mee voor de eindstand. Wordt Wil Loeffen (ook NBV speler) voor de derde opeenvolgende keer zomerleaguekampioen? En wie wordt bij de vrouwen de opvolgster van de vorige winnaressen Henny Meinema (2017) en Marjo Stol (2018)?

 

Donderdag 6 juni

Deze site gaat deze maand nog door. In juli neem ik (alle?) gas terug en heb ik denk ik even vakantie. Ik wil ook via een nieuwe webbouwer werken en dat heeft ook even tijd nodig. De maand juni heeft nog belangrijke activiteiten op de agenda staan en die pak ik nog graag even mee. 

Brienen/disveld deelnemers nk 50+

Nbv zomerleague van start

Olround 50+ gaat zomeren

In Deventer speelde zich afgelopen weekeinde het NK 50+ DUBBEL bowlen af. De NBV kende twee deelnemers. Het dubbel, Martien van Brienen/Vincent Disveld streed dapper mee. Van de 74 dubbels eindigde het NBV tweetal op de 47e plaats. Vincent startte goed maar raakte na de eerste twee games van slag. Martien begon met zijn slechtste game en eindigde met zijn hoogste game. Zijn scratchtotaal over 5 games is 862. Vincents totaal kwam uit op 796. Om een finaleplaats te halen was 2186 nodig. Het NBV duo kwam tot 2068 inclusief handicap.

Het is een uniek toernooi dat Olround dit jaar voor de tweede keer organiseert. Ga maar na: twee competities in een wedstrijd. Hoe aantrekkelijk kan je het  maken voor iedere bowler. Iedereen kan eraan meedoen, wel of geen lid van de NBV. De kosten bedragen slechts € 7,50 per speeldag. En dan bowl je voor dat bedrag liefst VIER games. Iedere game telt jouw handicapscore mee. Wie gooit het hoogste aantal pins over 7 wedstrijden. Iedereen mag 10 wedstrijden spelen. De zeven hoogste dagscores tellen mee voor heg eindtotaal. Daarnaast wordt  nog gespeeld om de zg. best ball score. Wie heeft de hoogste score na vier games, waarbij de beste framescores van alle vier games apart worden gezet en bij elkaar worden geteld.

Het aantal prijswinnaars is ongekend hoog. Beide competities hebben hun geldprijzen voor de winnaars. Wie buiten de boot valt met deze geldprijzen maakt toch kans: uit alle niet winnaars worden nog eens vier spelers/speelsters geloot die een leuk geldbedrag krijgen. Het prijzengeld wordt ingelegd door alle deelnemers. Vooraf wordt over tien wedstrijden € 2,50 per wedstrijd ineens geïnd (in totaal dus € 25) bij de receptie. Dat is om te voorkomen dat spelers afhaken zo gauw ze in de gaten krijgen dat ze kansloos zijn voor de prijzen. Doe mee. Je kunt beginnen wanneer je wilt en je hebt ruime keuze uit het aantal speeldagen. Die zijn op maandag-, dinsdag-, woensdagavond en zaterdagmorgen/middag van 12 tot 14 uur. Doe mee. Tot ziens.

NB. De scores komen altijd direct na de speelavond op de Olroundwebsite te staan. Zo ben je steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Reactie plaatsen

Reacties

Vanmiddag is de Olround 50+ competitie afgelopen met een laatste prijzenspeelmiddag en het jaarlijks afsluitende diner. Na een gezellig jaar volgde ook nog eens een gezellige middag. Gehuldigd werden de winnende teams en de organisatrice van dit alles: Annemarie Egbertzen. Op de derde plaats in de competitie eindigde Fire Balls, tweede werd KK en voor de derde opeenvolgende keer was het A-team dat op plaats een eindigde. Naast competitiebowlen kent deze league ook nog een jaarlijks uitje. Dat vond dit seizoen plaats op Hemelvaartsdag, dus vorige donderdag. Ook dat uitje is een jaarlijks terugkerend gebruik en net als altijd, ook deze keer was het reuzegezellig voor alle deelnemers. 

Ook de 50+ bowler zit tijdens de zomermaanden liever niet stil. Iedere donderdagmiddag wordt gespeeld tijdens de zomerleague. In totaal kan men hieraan op 10 komende donderdagen meedoen. De eerste vijf keer wordt de score opgenomen in de standenlijst. Die score is scratch plus handicap. Dus iedereen is in principe even kansrijk om te winnen. Wie wordt de opvolger van Wil Loeffen die de vorige twee edities van de Olround 50 + zomerleague wist te winnen????

Weekeinde 1/2 juni

Look ahead

Week van zaterdag 1 juni tot en met vrijdag 7 juni

De nbv zomerleague en de olround 50+ zomerleague gaan deze week van start. Blijf fit en in vorm en doe mee.

Nbf

Nbv

Olround

De toernooien in Groningen, Middelburg en Rotterdam trekken geen NBV deelnemers aan. Dus is het rustig aan het NBF bowlingfront. Ook de rest van de maand valt er weinig aan toernooinieuws te melden. Het enige dat voor onze NBV nog in het vat zit is de finale van de Ton Zandboercup. Die gaat plaatsvinden op zaterdag 29 juni in Nieuwegein. Daarover later meer.

De huisleagues zitten er op en de kampioenen zijn dus bekend. In de maandag duo is de titel gegaan naar Rolling Rocks. Verrassend omdat het team dit seizoen debuteert. De maandagtrio kampioen is Bad Boys. Absoluut geen verrassing, want de mannen hebben in voorgaande seizoenen regelmatig de eerste plaats bezet na 33 wedstrijden. Ik schat dat ze nu drie jaar achtereen kampioen zijn geworden. De strijd om de woensdag vier titel is nog nooit zo spannend geweest. En de uitkomst is verrassend. In feite is ook hier de debutant met de titel aan de haal gegaan. Voor het eerst speelde Lekkah Bezig! met deze naam en met deze spelers mee aan deze huisleague. 

De kampioen van de Olround 50+ league is dit jaar, net als vorig jaar, A-team. Donderdagmiddag is de seizoensafsluiting met een extra speeldagen daarna volgt een gezellig samenzijn, waarbij de prijsuitreiking plaats vindt en waarin het seizoen wordt afgesloten met het traditionele eindejaarsdiner.

Dinsdag 28 mei

Je weet maar nooit...... Zouden de Hoogstratens (Bad Boys, Flexa Forte, Hoogstraten en fans) in deze periode van het jaar misschien te druk zijn met de winterkonjnkjes, waardoor de bowlingprestaties daaronder gaan lijden???? ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

Zondag 26 mei

Vandaag is de laatste wedstrijd van de NBV eredivisie gespeeld. Winnaar van de dag is Thomas Stammes, die tot 24 srikes weet te komen. Hij wordt gevolgd door Hans Peters die tot 22 strikes komt en de winnaar van deze competitie Toon Peters wordt vandaag derde met 21 strikes. Deze competitie gaat erom wie de meeste strikes gooit per speeldag. Die scoort het hoogste aantal punten, te weten 25. De nummer 2 van de dag krijgt 18 punten en de nummer 3 15 en zo krijgt iedere volgende speler een aantal punten. Toon wordt drie van de vijf speeldagen eerste, Thomas de andere twee.  De slechtste speeldag scoort Toon 19 strikes en die dagscore van slechts 6 punten wordt doorgestreept. Thomas laagste score is op speeldagen 1 en 4 15 strikes en de 15 wedstrijdpunten worden bij hem doorgestreept. Kijk voor alle resultaten op pagina EREDIVISIE van deze website. De prijsuitreiking zal gebeuren op xde slotavond.

Toon peters eerste winnaar NBV eredivisie

Zaterdag 25 mei

Look ahead

Week van zaterdag 25 mei tot en met vrijdag 31 mei

Nbf

Nbv eredvisie

Nbv huisleague

Nog even terug kijken naar de resultaten 50+ toernooi inTiel vorige week. Inderdaad heeft Hans Peters de finale (net) niet gehaald.Hans eindigt ol plaats q9 met een totaal scratchs ore van 1024. Op plaats 25 staat Vincent Disveld met een scratchtotaal over 5 games van 914. Martien van Brienen eindigt op plaats 41 meg een scratchtotaal van 891. Dit weekeinde zie ik geen toernooi waaraan NBV spelers of speelsters meedoen. 

Zondag is de laatste speelronde van de NBV-eredivisie. Een op papier uitdagend toernooi, dat echter in de praktijk teleurstellend heeft uitgepakt. Dat kan volgend seizoen alleen maar beter. Het aantal spelers dat alle speeldagen heeft gespeeld is te gering om er een interessante competitie van te maken. Bovendien zijn er door organisatorisch verkeerde planning tot nu toe geen vijf maar speeldagen gespeeld. Die spelers die gespeeld hebben - een aantal speelt buiten competitie mee, omdat ze niet voldoende speeldagen aanwezig zijn geweest- zijn er wel steeds voor gegaan en hebben met volle inzet beprobeerd er het beste van te maken. Zondag om 12.30 uur de laatste speeldag. Voor kanshebbers op de eindoverwinning -WIE GOOIT DE MEESTE STRIKES- zie de pagina eredivisie.

De maandag duo en de maandag trio zijn nog niet uitgespeeld. Maandag is de laatste speeldag, maar de kampioenen zijn bekend. De vragen zijn: wie kan nog een plaats op de ranglijst winnen. In de  maandag duo gaat het om de plaatsen 4 (Maximum Overdrive), 5 (Fire Balls) en 6 (Spaike).  In de maandag trio gaat het om Peters Keukens (nu op 3), Get 2 work ,(nu op 4) en Flex Forte (nu op 5). Die ploegen staan 1 punt op elkaar voor. En in die volgorde gaat zeker verandering komen. Superspannend is het in de woensdag vier. In de laatste wedstrijd, sterker nog, in de laatste game kan de titel worden gewonnen of juist verloren. Wordt het Lekkah Bezig! of wordt het Hoogstraten en fans? ik ga ervan uit dat Hoogstraten en fans zich niet weer de kaas van het brood laat eten door tegenstander Champs.Misschien een klein beetje en verliest het misschien 1 puntje. Lekkah Bezig! gaat het veel moeilijker krijgen tegen The Lucky Devils dat de laatste wedstrijden in de winning mood is. Dus wordt Hoogstraten en fans ook dit seizoen (weer?) kampioen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Dinsdag 21 mei

Finale ton zandboercup in nieuwegein

Zaterdag 29 juni worden in Nieuwegein de finales gespeeld om de Ton Zandboercup scratch en handicap. Aan beide finales doen zes teams mee. Voor  onze NBV neemt het team Shocking Blue deel aan de handicapfinale. De tegenstanders zijn bv Rotterdam-IJsselmonde (2414), bv Coevorden (2111), bv Oosterhout (2404), bv Heerhugowaard (1992) en bv Tholen (2121). Tussen haakjes staan de scores die de teams hebben gegooid om de finale te bereiken. Paul Couwenberg, Kevin Couwenberg, Roel Janssen, Bert Geerlings en Joop Peeters schakelden met een totaalpinfall van 2117 bv Noordwijkerhout uit. Grote vraag is of het team in staat is de eerdere prestatie van Michel in den Bosch, Ricardo in den Bosch, Susan Michielse en Marcia de Groot te evenaren. Deze ex en huidige NBV-ers wisten namelijk de Ton Zandboercup te winnen, aantal jaren geleden. Olround heeft een poging ondernomen om de finales in Nijmegen te spelen, maar het reglement van de NBF staat dat niet toe. Alle deelmemende teams moeten namelijk op neutraal terrein spelen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Zondag 19 mei

Onze NBV leden hebben de voorrondeserie van het 50+ toernooi in Tiel schter de rug. Alle drie deelnemers staan met hun totaal score boven de winnaar van ons Marikentoernooi Vince Yamashita en ook boven onze ex-voorzitter Reginald van IJzendoorn. Hans Peters gaat de finale  net mislopen, want na serie 7 bezet Hans de 15e plaats en dat zal met nog twee series te gaan niet voldoende zijn. Er zijn immers bij de mannen slechts 16 finaleplaatsen. Hans gooit vier van de vijf games boven xe 200 scratch, maar zijn "slechtste" game van 178  gooit roet in het finale eten. 1024 in totaal is een mooi gemiddelde van bijna 205. Vincent Disveld wordt genekt door zijn twee 160 scratchgames. Daar tegenover zet hij slechts 1 200 game en dan komt zijn totaaluit op 914. Dat levert desondanks een mooi scratchgemiddelde op van 183. Martien van Brienen heeft een nagenoeg constante serie, al zijn zijn laatste twee games het beste:184 en 198. Zijn totaal komt uit op 891 en dat is scratch 178 gemiddeld.

Zaterdag 18 mei

Graag bericht ik over de resultaten van de NBV'ers Hans Peters, Vincent Disveld en Martien van Brienen. Het lukt me niet via ESBC site om de scores binnen te halen. Hooelijk gaat dat toch lukken binnen zeer korte tijd. Immers, zondag al is de finale van dit toernooi. En of wij of een van ons daaraan meedoen???

Weekeinde 18/19 mei

Klik hier om een tekst te typen.

Look ahead

Week van zaterdag 18 mei tot en met vrijdag 24 mei

Nbf

Nbv huisleague

Olround donderdag 50 + league

In Tiel is dit weekeinde een 50 + bowlingtoernooi. Onze oud-voorzitter Reginald van IJzendoorn is daar een van de deelnemers. Maar hij heeft concurrentie van de NBV-leden Hans Peters (die heeft vrijdagmiddag al zijn serie gegooid met tot nu toe onbekend resultaat) en Vincent Disveld  en Martien van Brienen die op zaterdag hun serie gooien. Wij wensen dit drietal veel succes toe en rekenen op,hoge scores. Laat Reginald en de Tielse zijnen maar een Nijmeegs poepie ruiken.

In de maandag duo league gaat de beslissint vallen. Ongetwijfeld gaat Rolling Rocks de kampioenschampagne verteren, want Strike Back is niet sterk genoeg om de mannen van Rolling Rocks op de knieën te krijgen. Al is puntenverlies mogelijk, omdat ik de scores van het vanavond afwezige team al ken. Een half punt gaat er zeker wel aankomen voor de aanstaande kampioen. Het is nog maar de vraag of achtervolger Winions een 4-0 zege kan behalen op Maximum Overdrive. Dat team zal zich toch niet opnieuw willen blameren na de beschamende laatste game van afgelopen speeldag. Ik ga ervan uit dat beide teams alles op alles zetten voor een maximaal resultaat en daarom wordt het 2-2. Ook in de maandag trio komt er vanavond een fles champagne op de approach. Daarvoor zorgen de nummers 2 (Gamekings) en 3 (Peters Keukens) wel voor, omdat zij elkaar in een onderlinge wedstrijd ontmoeten. Geheid gaat dat minimaal 1 punt kosten aan de nummer 2 en dan is Bad Boys al kampioen. Het zal Bad Boys overigens weinig uitmaken, want dat gaat gewoon zelf de titel binnenhalen door NTB dik te verslaan. In de woensdag 4 is alles nog open en dat zal het tot de laatste game(s) op de laatste woensdag van de competitie ook wel blijven. Daar zorgt die half punt voorsprong van de koploper wel voor. Lekkah Bezig! gaat echt wel The Selfies verslaan en datzelfde doet Hoogstraten en fans met De Toppers. En of dat nou voor de een met 3-1 is en voor de ander met 4-0 of andersom: de kampioen gaat dus vanavond niet bekend worden. Niemand gelooft toch dat Lekkah Bezig! met 4-0 wint en dat Hoogstraten en fans met 0-4 verliest? Kom op zeg.........

Van alle spanning ontdaan maar toch keileuk om het seizoen mee af te sluiten: de laatste wedstrijd van deze league gaat tussen de nummers 1 A-team en 2 KK. Het gaat beide teams natuurlijk om de eer. Zal het in de sowieso gezellige wedstrijd 2-2 worden of wordt het toch een gevecht oo het scherpst van de snede? In dat geval zal A-team zijn kracht willen bewijzen en wort het opnieuw een 0-3 nederlaag voor KK, de derde op rij. En dat is dan een zoete wraak voor de kampioenendoder van vorig(e) seizoen(en).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Donderdag 16 mei

Trieste melding 1

Trieste melding 2

Dit jaar is er géén verenigingskampioenschap. Ondanks alle inspanningen en ondanks alle informatie om onze leden warm te maken voor dit toernooi is het aantal inschrijvingen ver beneden peil. En dat is eigenlijk voor onze vereniging inderdaad beneden alle peil. Is de NBV alleen maar een clubje huisleaguespelers? Waaruit bestaat de vreugde om een wedstrijd te bowlen? Is dat echt alleen maar een avondje drie games gooien en dat dan 33 keer per jaar en verder niets? Geen zomerleague, geen toernooi, geen externe competitie, geen NK? Dat kán toch niet? Toen ik al die jaren in het bestuur zat, verwonderde ik me er al over dat de Nijmeegse verenigingskampioenschappen steeds minder deelnemers trokken. Van een aanvankelijk sterk bezet en spannend toernooi verwaterde het naar een slap aftreksel met steeds minder deelnemers. Alles hebben we er toen aan gedaan om dat tegen te gaan: niets hielp. Nu dacht ik met veel aandacht voor de klassen klassementen op deze website het ei van Columbus gevonden te hebben: echter: niets blijkt minder waar. 18 deelnemers. . . . . . . God en wie nog meer mogen het weten. Het bestuur en ik niet. Ik moet wel vermelden dat het aantal 19 zou zijn geweest. Terwijl ik iedereen uitnodigde om mee te doen, staat mijn naam niet bij  de inschrijvers vermeld. De reden is dat wij al maanden geleden een weekje weg hebben geboekt. Precies in die week valt dit jaar de NK. Een van de redenen waarom er niet meer inschrijvingen zijn, zal dus zeker zijn dat het uiterst onverstandig is geweest om een dergelijk kampioenschap in 1 weekend te verspelen. Dat vind ik. Wat vind jij? Waarom doe jij niet mee? Laat het hieronder weten en reageer.

Deze maand zijn er DRIE inzendingen van de prijspuzzel geweest. Ondanks de aansporing om in te vullen en de oplossing in te sturen, hebben weinig leden belangstelling om dat te doen. Terwijl heel Nederland puzzelminded is en je dus in elk tijdschrift kruiswoordpuzzels, sudoku's en o.a. woordzoekers vindt, geldt dat voor onze bowlers waarschijnlijk minder. Bowlers zijn misschien alleen maar bezig met bowlen (waaraan ik twijfel, zie hiernaast) en zijn denk ik geen puzzelaars. Wij hebben meer dan 100 NBV-leden, ook nog eens 100 senioren die in de Olround donderdagmiddagleague spelen en dan ga ik uit van tenminste 30 procent woordzoekerliefhebbers. Kom ik aan 60 inzendingen. Nog een keer natellen bij de ingestuurde oplossingen: 3. Klopt toch echt.

Dat betekent eveneens, net als met het verenigingskampioenschap: kappen dus. Een geweldig leuke prijs, een uur gratis bowlen, ter waarde van 9 euro, terwijl er veel bowlers op zaterdag en op dinsdagmiddag trainen is klaarblijkelijk niet uitdagend genoeg om een woordzoeker op te lossen. Helaas. De laatste winnaar van de prijspuzzel is Ruud Janssen. De oplossing was BOWLEN OLYMPISCH.

Heb je een idee voor de PPP of een mening over PPP dan kun je hieronder reageren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Weekeinde van 11/12 mei

Look ahead

Week van zaterdag 11 mei tot en met vrijdag 17 mei

Zaterdag 11 mei

Olround heeft er 21, Dennis 3, Jan 1 en Christiaan 24

Waar gaat dit over? Op de website van de NBF staat een vandaag geplaatst artikel dat gaat over het aantal perfect games. Daarvan is een klassement bijgehouden. Geweldig leuk om eens door te nemen. Van de huidige NBV leden zie ik Wim Hermsen, Toon Peters, Thomas Stammes, Martijn Siep, Jan Verschoof, Cris van Hoogstraten ssen de 421 namen staan van diegenen die 1 x een perfect game hebben gegooid. 141 bowlers en bowlerinnen hebben 2 perfect games gegooid, onder wie Jeffrey van Vulpen. Tussen de 60 drie perfect game gooiers en gooisters  staat Dennis van Hoogstraten als enige NBV - er. Dan houdt de NBV koek op. Op 1 staat ene Christiaan Veendorp met liefst 24 perfect games. In Olround zijn in totaal 21 300-games gegooid en ons huis staat daarmee op de 31e plaats van alle bowlinghuizen die nog bestaan. Werkelijk een interessant lijstje, waarop ook nog veel oud NBV leden staan. Klik op

Nbf

Nbv huisleague

Olround donderdag 50 + league

Er is een flink aantal NBF toernooien en leagues waaraan geen NBV deelname (mogelijk) is. Er is ook nog een 50+ toernooi in Goes; in het verleden wel, maar deze keer geen NBV deelname.  

In de maandagduo speelt koploper Rolling Rocks zijn wedstrijd tegen TMC. Dat had een interessant duel kunnen worden, maar de TMC van dit seizoen is lang niet meer de TMC van vorig seizoen. Toch verrasten Thomas Stammes en Maurice Werts vorige speeldag Winions (en waarschijnlijk ook zichzelf) op een nederlaag. Maar of dat nu ook gaat lukken met en tegen Rolling Rocks? Het kán, immers TMC is het enige team in deze league dat nog niet heeft verloren van Rolling Rocks. Ik denk dat dat vanavond ook niet gaat gebeuren, dus minimaal 2 punten voor TMC. Winions gaat dichterbij komen, want Strike Back zal geen strobreed in de weg gaan leggen. Het pakte dit seizoen in 2 wedstrijden slechts 1 punt. Daarbij zal het vanavond wel blijven, áls het geluk heeft. In de maandagtrio kan Peters Keukens de spanning volledig terug brengen als het -ik durf het bijna niet te schrijven- met 4-0 weet te winnen van Bad Boys. Gezien de eerder dit seizoen gespeelde 4 wedstrijden is Peters Keukens wel weer aan de beurt om te winnen. Vorige uitslagen: 3-1 (winst), 0-4 (verlies), 3-1 (winst) en 1-3 (verlies) voor Peters Keukens. Gezien het evenwicht zal het 2-2 worden, maar ik droom toch nog even tot maandag over een 4-0. Die spanning komt natuurlijk alleen maar volledig terug als Gamekings 4 punten gaat pakken. Weer een 4-0 wedstrijd dus, tegen NTB. Oké, daarover hoef ik niet te dromen, daarvoor kan ik rustig gaan. In de woensdag vier is het gewoon spannend tot het einde toe. Alleen is de vraag: kan BAM! zich nog mengen? Afgelopen twee ontmoetingen heeft Hoogstraten en fans slechts 2 van de 8 punten afgestaan aan Tripp Sicherheitstechnik in twee overwinningen. Dus dat wordt vanvond voor de derde keer 3-1. Dat verliespunt kan belangrijk zijn. Immers, wanneer Lekkah Bezig! met 4-0 kan winnen van Shocking Blue wordt het gaatje van 1 1/2 punt nóg kleiner. Ik schat de kans op een 4-0 echter niet hoog in. Eerste ontmoeting dit seizoen eindigde in 4-0 voor Shocking Blue. Tweede wedstrijd werd 3-1 voor Lekkah Bezig! 1 punt gaat Shocking Blue sowieso pakken, want de mannen willen zich zeker weten revancheren voor hun slechte wedstrijd van afgelopen woensdag. En dat kan alleen maar  door 1 of zelfs meer punten te halen. En dat zou wel eens kunnen betekenen dat het gat tussen koploper en nummer twee groter wordt ipv kleiner. Omdat De Spil niet (met 4-0 ) gaat winnen van New Kids on the Block (dit seizoen nog niet een keer gelukt, twee keer bleef het bij 3-1), maar BAM! dat wel doet van Champs, gaat BAM! naar de derde plaats en zakt De Spil een plaatsje.

Enorm leuke ?..)wedstrijd om naar vooruit te kijken, die tussen A-team en Figuranten. Vandaag hebben we net besloten (in bijzijn van Annemarie) dat beide teams de leukste zijn van alle teams in deze league en ik wil daaraan nog toevoegen, niet alleen de leukste, maar ook de beste.๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ Gezelligheid zal dus troef zijn op de banen 11 en 12. Nog 1 punt heeft A-team nog nodig om kampioen te worden. Ik denk dat we dat vanmiddag gaan meemaken. Want gezien bovenstaande wordt het 1 1/2 tegen 1 1/2. KK gaat opnieuw een zware wedstrijd tegemoet tegen Bowling Stones dat vanmiddag werkelijk de pannen van het Olrounddak heeft gegooid. Hopelijk zijn de man en vrouwen van Bowling Stones goed verzekerd voor de aangerichte schade. Idee om volgend seizoen te kiezen voor de naam Bowling Tiles???

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Woensdag 8 mei

Nijmeegse kampioenschappen

Prijspuzzel

NOG EEN WEEK OM IN TE SCHRIJVEN VOOR DEELNAME AAN VERENIGINGSKAMPIOENSCHAP. DOEN. VEEL TE LEUK. WIE WORDEN DE NIJMEEGSE KLASSENKAMPIOENEN M/V 2019. JIJ??????ZOU ZO MAAR KUNNEN.

NOG EEN WEEK OM DE OPLOSSING VAN DE PRIJSPUZZEL IN TE STUREN. DOEN. GRIJP JE KANS OP EEN GRATIS UUR TRAININGSBON. KIJK OP PAGE PPP

Zaterdag 4 mei

Shocking Blue naar de finale Ton Zandboercup

Het is de mannen van Shocking Blue gelukt om de uitwedstrijd tegen bv Noordwijkerhout te winnen. Daarmee heeft het de handicapkampioen van vorig jaar uitgeschakeld voor de finale. De eerste game wordt ingeleverd met 5 pins verschil. de scores zijn matig en dat over vier man verdeeld. Bert Geerlings en Kevin Couwenberg komen tot 161 pinfall scratch, Joop Peeters gooit 158 en Roel Janssen gooit 152. Het team heeft totaal 70 handicap. De scratchscore van Noordwijkerhout is 19 beter, maar de handicap 14 lager. Ook in de tweede game loopt het niet helemaal bij Shocking Blue. Twee topgames (186) Bert Geerlings en (190) Roel Janssen verbloemen de matige games van (141) Kevin Couwenberg en (128) Paul Couwenberg. De scratchpinfall is ondanks alles 13 beter dan de eerste game. Maar ook Noordwijkerhout scoort scratch in totaal meer dan Shocking Blue. Maar de wissels van beide teams geven een totaal ander handicaptotaal, verschil liefst 51 ten voordele van Shocking Blue dat dus totaal 47 pins meer gooit. Na twee games is de stand 1437 voor Shocking Blue en 1395 voor Noordwijkerhout. Dus zou Shocking Blue deze wedstrijd wel eens kunnen gaan winnen. Als de derde game maar goed gaat. Ook de derde game wordt scrafch verloren, maar de handicap helpt Shocking Blue aan de winst. Het zijn weer twee goede games (189) Roel Janssen en 176 (Joop Peeters)  en twee matige (140) Bert Geerlings en (102) Paul Couwenberg  die op de baan worden gelegd. Maar inclusief handicap gaat ook deze game naar Shocking Blue, dat dus scratch iedere game iets tekort komt, maar met handicap tot twee keer games winst komt en daarmee is de finale een feit. Eindstand is Shocking Blue 2117 en Noordwijkerhout 2049. Tevreden en met blijdschap wordt in Noordwijkerhout afscheid genomen van de sportieve tegenstander en vol goede moed bereidt Shocking Blue zich voor op de finale

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

weekeinde  4/5 mei

look ahead

Week van zaterdag 4 mei tot en met vrijdag 10 mei

nbf

Zaterdag reizen de mannen van  Shocking Blue af naar Noordwijkerhout om daar de tweede ronde van het NBF-bekertoernooi te spelen. in de eerste ronde werd gewonnen van BV Zutphen met een mooie score. Het totaal was 2302. De toale pinfall van Noordwijkerhout 1 was 2242. Dus er liggen kansen voor Shocking Blue om de volgende ronde (= finale) te halen. Zeker omdat het team nu in vorm is; Bert Geerlings was 4e in Venray en Roel Janssen tikt tegenwoordig regelmatig de 200 scratch aan zoals in de regioleague afgelopen zondag en tijdens de huisleague. Belangrijke vraag is ook of Kevin Couwenberg weer zo succesvol kan zijn als in de eerste wedstrijd, waarin hij de beste scratchprestatie neerzette van alle spelers en speelsters. Wij wensen de heren alle succes van de wereld, zodat deze verre reis niet voor niets is geweest.

Voor het overige geen NBV deelnemers aan toernooien in Lelystad en Hoofddorp.

nbv huisleagues

Speelweken 30, 31, 32 en 33 voor alle drie huisleagues. Nog 4 speeldagen. En wat een spanning nog. In de maandag duo líjkt de beslissing gevallen na het echec vorige week van Winions tegen Rolling Rocks. Wonden likkend kan Winions nog gaan voor herstel, maar of dat tegen TMC gaat lukken? Ik heb mijn twijfels. Na de eerste twee ontmoetingen met 0-4 de bietenbrug te zijn opgegaan, zal er bij TMC toch nog wel eel restje eergevoel bestaan? Ik denk dat de ene oud- kampioen minimaal 2 punten pakt tegen de andere oud-kampioen. Rolling Rocks zal hier baat bij hebben, want dat gaat sowieso minimaal 3 punten pakken tegen Spaike. Dat kan hier en daar wel eens verrassen, maar meer dan 1 punt verrassing zal er heus niet inzitten maandag. In de  maandag trio hebben we op papier nog 4 kanshebbers. In de realiteit hou ik het op twee. Wie wordt de kampioen 2018-2019 maandag trio? Bad Boys gaat de titel prolongeren. Vanavond wint het met 4-0 van All in 4. Dat team speelde dan wel twee keer gelijk, maar wist vanaf speeldag 21 niet meer te winnen. Gamekings wint met slechts 3-1 van Flexa Forte en raakt daardoor weer een punt verder achterop. Tot nu toe won Gamekings drie van de vier keer van Flexa Forte; twee keer met 3-1 en een keer met 4-0. Peters Keukens won de eerste rwee ontmoeteingen nog glansrijk met 4-0 van Sensational Triple B. Daarna verloor het een keer en won het een keer met 3-1. Verliezen zullen de Petersen niet, maar een 4-0 móét om nog aansluiting te houden bij de twee koplopers. En dát zie ik eerlijk gezegd niet gebeuren. Wat kanshebbers op de titel in de woensdag 4 betreft, begin ik toch bij de laagste van de vier: BAM! De 4-0 tegen Hoogstraten en fans geeft moed en hoop. Zeker als de tegenstander vanavond De Toppers heet. Die dekselse "meiden" winnen dan wel twee keer achter elkaar met 4-0 en hebben weliswaar de tweede ontmoeting tegen BAM! met 3-1 gewonnen, maar omdat BAM! de kampioensstal ruikt, -een bekende geur- gaat De Toppers met 0-4 onder de hoeven. Daartegenover gaat Lekkah Bezig! het vreeeeeeselijk moeilijk krijgen tegen New Kids on the Block. Oké, oké, tot nu toe twee keer geëindigd  in 4-0 in het voordeel van Lekkah Bezig! , maar zo gemakkelijk zal het vanavond niet gaan. Minimaal 1 punt gaat naar NKotB. De Spil moet, om bij te blijven, met 4-0 winnen van The Selfies en dat kan en dat gebeurt, ondanks de 3-1 en 1-3 in de eerdere ontmoetingen dit seizoen. Hoogstraten en fans? Tegen het spookteam. Dat laat zeker geen punten liggen, zoals Lekkah Bezig! (1) en BAM! (ook 1). Daar zorgt Cris van Hoogstraten persoonlijk in zijn eentje wel voor.

olround 50+ league

In deze league nog slechts drie speeldagen te gaan. Ook hier spanning ten top. Een geweldige wedstrijd is die donderdag tussen de twee euwige rivalen A-team en Pintreffers, hoewel dit team niet helemaal meer de hlans heeft van vroeger. Zeker wel kan het nog ouderwets goed presteren en ik ga ervan uit dat het geen gemakkelijke 3-0 voor A-team gaat worden. Áls het al 3-0 wordt, een groot vraagteken. Dan lijkt KK een gemakkelijkere middag tegemoet te gaan. Immers, Strangers staat op de 17e plaats. Wie maakt zich nou zorgen om puntenverlies. Een 3-0 overwinning kan KK zo maar dichter bij de eerste plaats brengen. Wanneer het team zijn eigen glazen niet ingooit, door onder eigen kunnen te gooien, danwordt de strijd om de titel vanaf dondedag nóg spannender. Alleycats en Ganthedo's staan verder weg en raken nog verder achterop en verspelen daarmee hun definitieve kansen. Alhoewel....... ik zie Ganthedo's wel de volle buit pakken tegen Ibis 1, maar die eer zal voor Alleycats niet weggelegd zijn tegen Vlinders. Dat wordt geheid puntenverlies voor de dames.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Woensdag 1 mei

A klasse kampioenen 2019

Toon Peters mannen

Griselda Louvet vrouwen

B klasse kampioenen 2019

Wesley Bouwman mannen

Anja van Oldenbeek vrouwen

C klasse kampioenen 2019

Jeroen Kraak mannen

Marieke Peters vrouwen

D klasse kampioenen 2019

Bert Geerlings mannen

Caroline Janssen vrouwen

Het hele seizoen staat Toon Peters op de eerste plaats. Wat betreft pasgemiddelde staat Toon op plaats 10. Zo zie je maar dat pasgemiddelde niet alles zegt. Die eerste plaats van Toon trouwens ook niet, want zijn voorsprong is vanaf de kerst alleen maar geslonken. Nog maar bijna 3 gemiddeld hoger dan Dennis van Hoogstraten. En Cris van Hoogstraten is alleen maar stijgende vanaf de kerst. Maareh......we hebben ook nog de Nijmeegs kampioen van vorig jaar: Mitchel Klok. Het zou wel eens loeispannend kunnen worden dit jaar bij de A-mannen. Maar....... dan moeten ze wel meedoen!! Bij de vrouwen is de kampioen al bekend. Of ze nu meespeelt of niet: Griselda Louvet is de enige kandidaat om A-klassekampioene te worden. Doet ze mee? Wordt ze ook Nijmeegs kampioene? De kans is groot: immers de beste B klasse speelster staat 20 pins lager qua gemiddelde.

De B- klasse wordt geregeerd door de Bouwmannen. Steeds blijft Wesley zijn broer Melvin voor. Het verschil is 3 gemiddeld. Dat kan Melvin natuurlijk gemakkelijk goed maken in voorronde plus finale. Maar met Jimmy Giesbert, Hans Peters, Roel Ariaans en perfect gamegooier tijdens belangrijke toernooien Jan Verschoof moet wel degelijk rekening worden gehouden. En waarom zouden Ger Nillesen en Leon Verhoeven  zich niet in de strijd te mengen? Moeten ze wel meedoen natuurlijk.

Bij de vrouwen wordt het een superspannende strijd. Er zijn maar drie kandidates, maar die maken alle drie kans op klassenkampioenchap. Het scheelt niet veel tussen die drie. Anja van Oldenbeek maar 5 meer dan Samantha Schrievers en die maar 3 meer dan Wil Peters. Als ze maar alle drie meedoen!!!

De C-klasse is even een beetje verwarrend, omdat ik pasgemiddelde van Jeroen Kraak niet heb. Ik denk dat hij B speler is. Dan is René Candel al vanaf het begin van het seizoen de gedoodverfde winnaar van deze titel. Steeds staat hij bij de tussenstanden op 1. Zijn voorsprong is in de loop van het seizoen minder geworden en nu komen Vincent Disveld, Martien van Brienen en Teun Daalmeijer toch dicht(er) in de buurt. Maar ook in deze klasse kan het een mooie strijd worden. Sowieso finalekanshebbers zijn Robin Hendriks, Joop Peeters, Maurice Werts en wie weet toernooispeler Gerard Pierik. 17 mannen, hoe mooi zou het zijn wanneer ze allemaal meestrijden. Niemand is kansloos. Als ze maar meedoen.

Bij de vrouwen staat Marieke Peters voor het eerst op een. Ze zou daar zo maar kunnen blijven en dan de nieuwe klassenkampioene worden. Maar zeker weten dat eerdere lijstaanvoersters Marcia  de Groot en Annelies van Steenveldt willen laten zien dat ze ook die titel willen hebben. En Brigitte van Hoogstraten? Marlou Klabbers? Doen die niet mee om minimaal finaleplaatsen? Natuurlijk wel, als ze meedoen.....!!!!

26 mannen spelen in die D-klasse. Maad toch steeds dezelfde lijstaanvoerder (s). Je zou zeggen: koud kunstje voor Bert Geerlings en Jeffrey Peters om de finale te halen, ook al zouden ze meedoen in de C-klasse, waar ze ook voor kunnen kiezen. Maar de finale halen is nog geen kampioen worden. Wellicht dat deze twee vergezeld gaan worden door 10 anderen. Immers, zo'n grote groep voorrondespelers heeft ook een grote groep finalisten tot gevolg. En bij die 10 zitten gevaarlijke concurrenten en outsiders. Ferdi Maks, Bob Geurts (de maandagduokanonnen), Graham Braddock ( al jaren dubbelkanon), Roel Janssen (heeft de weg naar 200 scratchgames gevonden), Thijs Kuipers, Quincy van Rijn moeten sowieso de finale kunnen halen. En wanneer Cliff Reinders, Jos Geurts, Wil Loeffen en Jo Liebers in de voorronde geen zwakke plekken hebben, zien we die zondag ook terug in de finale. Als ze meedoen natuurlijk!!!

Negen D vrouwen hebben we. Twee keer is Janssen (Caroline) en een keer Jansen (Hanneke) lijstaanvoerder en dus klassenkampioenefavoriet. Maar ook beide andere aanvoerster Erika Roosen en Simone Meeuwsen zijn net zo goed favoriet. Het verschil tussen die 4 is zeer gering, dus spanning gewaarborgd, als ze meedoen. Ik vind dat ook Elly Heldens van de partij moet zijn, want ik zie haar wel op de hoogste trede staan zondag na de finale: zie het voor je: Elly Heldens NBV D-kampioene vrouwen 2019 ...... Hoe mooi zou dat zijn? Maar........ dan moet ze wel meedoen.

2, 4, 6 en 2 in venray

Zondag 28 april

Marieke Peters heeft een hele sterke finale gespeeld en stijgt daarin van plaats 7 naar plaats 2. Daarmee is Marieke de prinses van Venray geworden. De prins van Venray is dit jaar Toon Peters. Het is hem niet gelukt de stap naar plaats 1 te zetten. Desalniettemin mooie en knappe prestaties van onze NBV leden. Maar er is nog meer, Bert Geerlings klimt op naar plaats 4 en Ger Nillesen maakt de spring naar plaats 6. Bekijk de uitstand door op de button te klikken.

NB: er was ook nog een allerallerlaatste serie gisteren voorafgaande aan de finale. Die serie 11 gooide de boel nog een beetje in de war. Zo haalde Marieke nog net wél de finale, startte daarin als 8e en laatste en dus des te knapper om van daaruit in drie games naar de tweede plek te klimmen, maar Thomas Stammes liep die net mis. Hij werd na de voorrondes nummer 25....... en kwam 1 pin te kort om dezelfde stunt als Marieke te  kunnen uithalen. Behalve Toon kwamen al onze NBV finalisten dus een plaats lager te staan voordat ze de finale begonnen. Des te knapper al die stijgingen in de fimalegames en jammer dat dat net Toon niet gelukt is. Ik denk dat de meesten terug kunnen zien op een mooi toernooi en de bevestiging daarvan zal wel terug te zien zijn thuis op de fruitschalen.........๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ

 

Geen ereplaatsen voor NBV teams

Vervolg oranjetoernooi

Het is NBV 12 niet gelukt om met een ereplaats afscheid te nemen van seizoen 2018-2019 in de 1e klasse van de Nationale Trio League Oost. Vandaag halen Thomas Stammes, Jeffrey Peters  en Rob Joosten 10 punten. Met dit lage puntentotaal is het team gepasseerd door Deco Colors Holland en eindigt het in deze klasse op plaats 4. Drie punten tekort, op basis van pinfall misschien zelfs vier om op de derde plaats te blijven. Het wonder van Tiel is uitgebleven. Thomas komt uit op een pinfall totaal over 6 games van 1190, = 198,3 gemiddeld. Hoogste game 259. Jeffrey scoort een totaal van 938, = gemiddeld 156,3. Zijn hoogste game 177. Robs totaal is vandaag 924. = gemiddeld 154. Hoogste game 190. NBV 12 verliest de eerste drie en wint de laatste 2 wedstrijden. In de Nationale Trio League Oost klasse 2 haalt NBV team Olround/NBV Nijmegen 3 ook 10 punten. Ook dit team zakt een plaats op de ranglijst op de laatste speeldag. In de eindstand staat Olround/Nijmegen nu vijfde en dat is net niet laatste. Vincent Disveld haalt 1012 pinfall over 6 games,  = gemiddeld 168,6. Hoogste game 194. Roel Janssen komt tot een pinfalltotaal van 960, net zoveel als teamgenoot Martien van Brienen.  Beiden dus 160 gemiddeld. In de laatste game gooit Roel de enige 200 game van alle 18 games. Dat is zijn hoogste game, Martien heeft als hoogste gamescore 181. De mannen winnen de eerste en de laatste wedstrijd  .

IK WAS TE ACTUEEL, OF LIEVER GEZEGD TE VROEG. ER VOLGDE VANMIDDAG NOG EEN SERIE. AANPASSINGEN HEB IK MET ROOD AANGEBRACHT.De finales m/v  beginnen 18 uur. 24 mannen en 8 vrouwen gaan strijden om de ereplaatsen. In de vrouwenfinale zitten 2 NBV 'sters. Marieke Peters start in de finale als zevende. Het kan bijna niet anders of ze gaat stijgen, want ze zal echt geen 150 games meer gooien, alleen maar hogere. Dat belooft wat. De achterstand op de derde plaats is 17 pins. Bij de mannen zitten een kanshebber voor de overwinning. Toon Peters gaat als tweede de finale in. Zijn voorsprong op de derde plaats is groter dan de achterstand op de nummer 1. Die bedraagt namelijk maar 9 pins. Die gaat Toon zeker goed maken. Zijn constante serie van vijf games dik boven de 200 is daarvoor de grondslag. Vier tweehonderdjes er bovenop en de titel is binnen. Bert Geerlings staat na de voorronde op plaats 8 Ger Nillesen is 10, Thomas Stammes is 21. Hans Peters, Jeffrey Peters, Ferdi Maks, Elroy Ruzette en Wil Peters (bij de vrouwen) halen de finale niet. Alle NBV leden finalisten (ook die ik niet genoemd heb) veel succes en hoge scores. Toi toi toi.

Koningsdag zaterdag 27 april

VENRAY: bij de mannen moet nog 1/3 van het totaal aantal deelnemers hun serie spelen ; bij de vrouwen nog de helft. Van de 24 mannelijke finaleplaatsen zijn er tot nu toe 2 voor NBV spelers. Thomas Stammes is er daar een van. Op plaats 14 is hij nu terug te vinden met een totaal scratchscore van 1075. Dat is de vierde score van alle mannen tot nu toe. Vier mooie 200 games brengen hem naar dit totaal, wat een gemiddelde is van 215 scratch. Door de magere bonus van 55 handicap staat Thomas onder de ex-NBV' ers David van Geelen (1113 scratch) en Theo Engels (1052 scratch). Bij de vrouwen staan op dit moment ook twee NBV' ers op finaleplaatsen. Marieke Peters die vorige week al haar serie speelde staat nu op plaats 5. Met nog de helft van het aantal dames te gaan (nog 12) bestaat de kans dat Marieke net naast haar potje p......

Wordt morgen vervolgd.

Weekeinde 27/28 april

Look ahead

Week van zaterdag 27 april tot en met vrijdag 3 mei

Nieuwe prijspuzzel online

Kijk op de PrijsPuzzelPagina (PPP) en download de nieuwe woordzoeker en print hem uit. Los hem zelf op of laatneen fanatieke puzzelaar hem voor je oplossen en stuur de oplossing in. De uitgelote goede inzender wint een uur gratis trainen twv € 9. Thema van de puzzel is Olympische Sporten 2020

Nbf regioleagues

ORANJeTOERNOOI VENRAY

Nbv huisleague

De laatste speeldag voor onze NBV teams. NBV 12 gaat naar Tiel. Een wonder kan het team aan de eerste plaats helpen (9 punten achterstand op beide koploper, die gelijk staan) in deze eerste klas. De derde plaats levert een bronzen plak op en die moet worden vastgehouden. De eerste wedstrijd is koploper Wij tellen alles de tegenstander. Als ze die nou eens goed beginnen, de jongens ..... In feite is er veel mogelijk, teamgemiddelde van NBV 12 is 180,66 en dat van Wij tellen alles is 176,72. Alleen de andere koploper Cedesign heeft een hoger teamgemiddelde van 181,6. Dus houden we het op een zilveren plak voor Dennis van Hoogstraten, Thomas Stammes (de nummers 3 en 4 van de individuele ranglijst), Jeffrey Peters, Ferdi Maks en Rob Joosten. De andere NBV deelnemer aan de regioleague is Olround/NBV Nijmegen 3. In de laatste wedstrijd, voor des keizers baard moeten de heren ook nog eens afreizen naar Deventer. Elroy Ruzette, Vincent Disveld en Martien van Brienen worden vandaag bijgestaan door Roel Janssen, die Hubert Vehreschild vervangt. Wij wensen de heren een prettige reis. En o ja, ook nog een prettige speeldag. Het team blijft vijfde en kan niet meer omhoog en niet meer omlaag op de ranglijst.

Zaterdag gaat Thomas Stammes met drie andere NBV leden in de serie van 09.30 uur een poging wagen om 60 sinaasappels (5 perfect games à 12 sinaasappels per game) in zijn busje mee naar huis te nemen, plus een finaleplaats. In die serie ontmoet hij oud-NBV lid Theo Engels. Zondag gaan Bert Geerlings en Joop Peeters hun vijf games gooien in de vroege serie van 09.00 uur. De serie daarna nog veel meer NBV geweld: Toon Peters, Elroy Ruzette, Ferdi Maks, Hans Peters, Ger Nillesen en tweede NBV vrouw Wil Peters gooien hun vijf games. In totaal 32 finaleplaatsen worden in Venray vergeven: 8 voor de dames en 24 voor de heren. Die finales zijn zondagavond vanaf 18 uur.

Alleen maandagduoen maandagtrio worden deze vakantieweek gespeeld. In de maandag duo staat de kraker tussen koploper Rolling Rocks en nummer 2 Winions op stapel. Een half puntje bedraagt de voorsprong. Ik heb mijn twijfel of dat na afloop nog zo is. Bij Rolling Rocks gieren naturlijk de zenuwen door de keel, maar Winions is een ervaren team dat al zoveel topduels heeft gespeeld (en gewonnen.) Maar om alles in evenwicht te houden: de eerste ontmoeting dit seizoen was 2-2. De tweede ontmoeting ging met 3-1 naar Rolling Rocks, dus gaat deze wedstrijd naar Winions met 3-1 (of 4-0). In de maandagtrio beginnen de teams aan de laatste competitieronde, die niet in zijn geheel kan worden afgemaakt. Al weer BadBoys (koploper) tegen Flexa Forte (nummer 5). En dus weer Hoogstraten senior tegen u7 junior. 1 keer heeft Flexa Forte er een gelijkspelletje kjnnen iitslepen. Anderde drie ontmoetingen werd het drie keer winst voor Bad Boys. De eerste speeldag is Cris van Hoogstraten afwezig. Tweede ontmoeting tussen Dennis en Cris is het 557 tegen 536. Wedstrijd 3 is het gelijk: 621 voor zowel Dennis als Cris, ontmoeting 4 is het 683 voor Dennis en 673 voor Cris. Voorlopig staat Dennis dus ruim voor met 31 pins. Dan lijkt het opnieuw een overwinning voor Bad Boys te worden. Dat is niet gunstig voor nummer 2 op de ranglijst Gamekings, dat dan ook moet winnen tegen All in 4 om de achterstand niet te groot te laten worden, met nog slechts 4 speeldagen te gaan. Gezien de slechte vorm waarin All in 4 verkeert moet een maximale overwinning mogelijk zijn. Peters Keukens moet in de wedstrijd tegen Get 2 work flink aan de bak om de punten binnen te halen. Lukt dat, dan is de hoop op de eerste plaats nog niet vervlogen. Makkelijk wordt het niet omdat Get 2 work de laatste drie competitiewedstrijden heeft gewonnen en ook nog een extra waarschuwing: de laatste twee ontmoetingen heeft Peters Keukens twee keer verloren met 4-0  van Get 2 work. Ga er maar aan staan. . . . . .

Eerste Paasdag zondag 21 april

Resultaten NBV' ers Bliekenstadtoernooi Gorinchem

Het is Jeffrey Peters vandaag beter afgegaan dan gisteren. Paaseitjes bevallen dit jaar beter dan sinaasappels. In Gorinchem gooit Jeffrey over 5 games een totaal van 935 en datvis mooi 100 pins meer dan gisteren in Venray. Toch weer een 150 game, in de eerste. Wow, was dat ook een 180 of 19p geweest zoals de volgende games, dan was een fjnalwplaats binnen bereik geweest. Zijn scratchgemiddelde van 187 is gewoon prima. Inclusief handicap komt Jeffrey uit op totaal pinfall van 1120. Terwijl 1152 goed is voor een finaleplaats. Ook Marieke Peters komt aan een finaleplaats niet toe, ondanks een mooie eindsprint in de twee laatste games. Maar een scratchgeniddelde van 146 over de eerste drie games is een tegenvaller voor Marieke. Inclusief handicap  mist zij de finale op 31 pins.

Zaterdag 20 april

Goede start van de petersen in venray

In serie 2 zijn vandaag onze NBV leden Marieke Peters en Jeffrey Peters van start gegaan op het Oranjetoenrooi in Venray. Veel NBV' ers gaan nog volgen. Jeffrey  vinden we na deze serie bij de mannen terug op plaats 8. Niet zo slecht als je ziet dat de Mariekenwinnaar en toen perfect game speler Vincent Yamashita drie plaatsen lager op de ranglijst te vinden is dan onze Jeffrey. Ik kan me wel voorstellen dat de hele serie niet gebracht heeft, wat hij ervan verwachten mocht. Een totaal van 829 scratch betekent een gemiddelde van 165.8 en dat is wel boven zijn pasgemiddelde  -157-, maar zijn prestaties in de huisleague zinn momenteel zodanig dat een beter totaal mogelijk moet zijn geweest. Eigenlijk geldt dat ook voor Marieke Peters. Zij staat dan wel op plaats 2 na deze serie, maar ook voor Marieke geldt: "Kon beter!". Die twee 150 games van beiden zijn helaas aan de magere kant.  Marieke gooit in de serie 10 pins meer dan Jefferey. Dat betekent een toernooigemiddelde van 167.8 Haar pasgemiddelde157.  Ik ontvang intussen van Hans Peters een bericht waarin hij laat weten dat Marieke en Jeffrey ook in Gorinchem een toernooimspelen, dit paasweekeinde. Stom stom heb ik dat over het hoofd gezien, maar word er graag op geattendeerd. Dank daarvoor Hans. En voor Marieke en Jeffrey toi toi toi morgenvroeg om 12 uur. Misschien dat een eitje extra bij het ontbijt kracht geeft om niet onder de 170 scratch games te gaan gooien....... Kom op!

Paasweekeinde 20 t/m 22 april

Look ahead

Week van zaterdag 20 april tot en met vrijdag 26 april

Nbf

Nbv huisleague

Olround donderdag 50 + league

Met Pasen liggen de NBF activiteiten niet stil. Helaas gaat jaarlijkse paastoernooi in Oosterhout niet door. Andere toernooien zijn internationaal of op verre afstand van Nijmegen en kennen dus geen NBV deelnemers. In Lelystad is het jaarlijkse Minfi's toernooi en ik ben daar wel eens deelnemer geweest. Vanuit BV Lelystad hebben we jaarlijks wel deelnemers aan ons Mariekentoernooi, maar een tegenbezoek van NBV zit er niet in. Dat gebeurt wel met het Oranjetoernooi dat in Venray wordt gehouden. Toon Peters is zelfs eerder tijdens de leagueavond de banen langs gegaan en heeft geprobeerd een oude traditie te herstellen: massale deelname van NBVleden aan dat toernooi. Of het vruchten heeft afgeworpen? In ieder geval spelen op 20 april  Jeffrey Peters en Marieke Peters in de serie van 12 tot 14 uur. Andere NBV' ers -ik tel er 11- spelen volgend weekeinde, dus Jeffrey en Marieke bijten het spits af. In totaal toch 15 NBV leden. Aanmelden kan natuurlijk nog. En om je over de streep te trekken: iedere strike levert een sinaasappel op, dus een mooie gelegenheid om je fruitmand te vullen.

De maandagleagues liggen natuurlijk stil op tweede paasdag. Woensdag 4 league heeft een normale speelavond. Gaat de koploper Hoogstraten en fans zodanig uitlopen dat het de titel niet meer gaat ontlopen? Eerst ontmoet het vanavond nog een intressante tegenstander. BAM! gaat natuurlijk proberen die plannen te dwarsbomen. Maar of dat gaat lukken? Zo goed is BAM!  niet in vorm, gezien het magere gelijkspel van afgelopen woensdag. Misschien zit er wel net zo'n oppepper in als de week eerder tegen Lekkah Bezig! toendertijd ook koploper. Lekkah Bezig! krijgt een zware tegenstander om te herstellen van de nederlaag tegen Hoogstraten en fans. De tegenstander is namelijk De Spil, dat net de tweede plaats op basis van pinfall heeft overgenomen. We krijgen in ieder geval antwoord op de vraag: "Wil de echte nummer 2 opstaan?" 

Koploper A-team kan rustig achterover leunen vanmiddag en afwachten hoe de nummer 2 KK zich manifesteert tegen Ibis 3. De eerste reden daarvoor is dat de mannen van A-team uit de O-bowl weg zijn en dat ze weer na de favoriete banen vóór kunnen. De tweede reden is dat de tegenstander de nummer laatst op de ranglijst is. Normaliter is dat geen garantie voor een gemakkelijke middag, voor geen enkel team. Hoe vaak gebeurt het niet dat met bowlen dat de nummer 1 verliest van de nummer laatst. Maar in dit geval licht het ietsiepietsie anders: Haduuk is namelijk door vervelende omstandigheden niet in staat om in de oude gevaarlijke samenstelling (twee jaar geleden in die samenstelling nog de kampioen van de league) te spelen en heeft al wekenlang kansloze nederlagen geleden, ook al doordar met 3 gespeeld moet worden. Op papier gaan beide teams er een zeer spannende slotfase van maken en pakken beide vanmiddag de volle buit van 3 punten.

Donderdag 18 april

De prijswinnaar van de prijspuzzel maart/april is bekend. Uit de goede inzendingen is Ruud Jansen geloot als winnaar van de een uur gratis trainen bon, beschikbaar gesteld door Olround. De goede oplossing was Goud van oud. Binnenkort staat op de PPP pagina de nieuwe opgave. Er komen dit seizoen nog twee puzzels, zorg dat je bij een van de winnaars hoort. Ik beloof jullie: de volgende puzzel zal zo gemakkelijk zijn dat je hem met de ogen dicht kan invullen. Ik reken dan ook op een maximaal aantal inzenders.

Maandag 15 april

Vanavond is voor de duoleague en voor de trioleague speeldag 29. Volgende week is tweede paasdag en wordt niet gespeeld. Ook een week later liggen beide maandagleagues stil. Speeldag 30 is daarom pas op maandag 6 mei.

Vandaag is de laatste dag om de oplossing van de prijspuzzel in te sturen. Nog niet gedaan? Haast je, want je kunt er een uur gratis trainen mee winnen. Is toch mooi € 9 waard. Deze prijs wordt iedere maand beschikbaar gesteld door Olround voor de inzender die uitgeloot wordt uit de goede oplossingen.  Deze keer gaat het om juiste leeftijd bij juiste speler/speelster van de NBV te vinden.

look ahead

Week van 13 tot en met 19 april

weekeinde  13/14 april

Nbf

Nbv huisleague speelronde 28

Olround 50 + league

speelronde 29

Alweer David van Geelen. Voor de tweede keer dit seizoen gooit ons oud-lid een perfect game in zijn bowlinghuis Erica in Mill. De hoeveelste keer dat hij dit presteert? Ik zou het niet weten, maar denk zo rond de vijfde keer. Hoe dan ook.....proficiat David van ons. BV Arnhem is de enige vereniging uit onze regio die dit weekeinde deelneemt aan de stedenontmoeting 50 plus in Nieuwegein. In het verleden was ook de NBV vaste deelnemer. Helaas is dat al drie (of vier?) seizoenen verleden tijd. Wanneer pakt onze NBV die draad weer op? We hebben toch 50 plussers genoeg zou ik zeggen. Voor het overige zijn er dit weekeinde genoeg (handicap)toernooien. Maar gezien de afstand tot die plaatsen zal er geen NBV deelnemer aan meedoen.

In de maandagduoleague wordt het nu een tweestrijd om het kampioenschap van dit seizoen. Nog even een "tussenronde" afwerken, alvorens beide koplopers elkaar ontmoeten. Rolling Rocks kan warm draaien tegen Fireballs. Dat zal geen makkie worden, want Fireballs is tot heel wat in staat. Zeker als zowel Sjonny Peters als Robin Hendriks het op de heupen krijgen. De laatste wedstrijden overkomt dat slechts een van de twee en zijn de resultaten niet maximaal, maar wanneer beiden tegelijk aan de strikes gaan beginnen, dan berg je maar als tegenstander. Ik hou het op 2-2. Winions krijgt het veel moeilijker, omdat nummer drie de tegenstander is. Wil die nog een kans op de titel ruiken dan moet het die vanavond pakken. Eerste wedstrijd 4-0 voor Winions, tweede ontmoeting 2-2, dus zeggen de statistieken dat het vandaag 4-0 wordt voor D & G. En daarmee ben ik het wel eens. In de maandag trioleague is er een trio aan kanshebbers.  Bad Boys speelt voor de vierde keer dit seizoen tegen Sensational Triple B. Anderhalf keer winst voor de een en dat natuurlijk ook voor de ander. Omdat Bad Boys op papier sterker is, wordt het vanavond zijn overwinning. Ook bij Gamekings tegen Get 2 work is de stand gelijk: beide teams winnen een keer van elkaar en spelen een keer gelijk. Twee weken geleden klopte Get 2 work Bad Boys met 3-1, maar dat gaat het team vanavond tegen Gamekings niet lukken. Dat wordt 3-1 voor de nummer 2. Peters Keukens gaat voor de vierde keer dit seizoen winnen van Flexa Forte. Omdat de uitslag 4-0 wordt, zou Peters Keukens wel eens kunnen klimmen op de ranglijst. Ook in de woensdag vierleague nog twee kanshebbers op de titel, alhoewel  Lekkah Bezig! aan een heel slechte serie bezig is. De enige overwinning in de laatste vier wedstrijden wordt behaald tegen het spookteam en dan ook nog maar met 3-1. Dan is het vanavond een mooi moment om tot een keerpunt te komen. De tegenstander is namelijk Hoogstraten en fans. Bij een overwinning voor de Hoogstratens is de kampioen van dit seizoen bekend. Maar die overwinning staat niet vast. Eerste wedstrijd dit seizoen werd het 3-1 voor Hoogstraten en fans en de tweede wedstrijd werd het 4-0 voor Lekkah Bezig! Dus wordt het vanvond 2-2.

Donderdagmiddag wacht koploper A-team geen gemakkelijke wedstrijd.  Tegenstander Doe Wat is altijd lastig. KK , de nummer 2 op de ranglijst, lijkt het gemakkelijker te hebben tegen De Vlinders. Maar dat is inderdaad schijn, want als Vlinders vanmiddag een mannetje/vrouwtje meer en een beetje pech minder heeft dan afgelopen wedstrijd tegen A-team  dan is winst voor KK  geen uitgemaakte zaak. Oppassen dus voor de nummer 2 (en voor De Vlinders)

Klik hier om een tekst te typen.

weekeinde  6/7 april

look ahead

Week van 6 tot en met 12 april

nbf

Dit weekeinde wordt klassenkampioenschap A   afgerond met de finales. Geen NBV deelnemers.

Op de NBF website staat een foto van de geslaagde cursisten wedstrijdleider van

de NBF. Daar tussen zien we ook Annemieke van der Wens (BV Zevenaar) die haar wedstrijdstage heeft gelopen in Olround in maart jl in Olround onder toeziend oog van Joop Peeters, NBF wedstrijdleider 2.0.  Annemieke kreeg van Joop een 9 voor dit praktijkonderdeel. Dus terecht geslaagd. Wil jij ook wedstrijdleider worden? Heb je interesse? Kijk op de NBF website voor meer informatie. Op dit moment telt de NBV naast Joop Peeters de volgende wedstrijd-leiders: Rob Joosten en de niet spelende NBV-leden Rob Penninkhof en Gerda van Kolck

nbv huisleague en donderdag 50+ league

In onze NBV huisleague zijn nog zeven wedstrijden te gaan en dan zit het seizoen er al weer op. In de maandagduoleague zal de titel terecht komen bij een van de huidige top 3 teams. Maandag speelt de verse nummer 1 Rolling Rocks tegen het op plaats 3 staande D & G. De eerste ontmoeting werd gewonnen door D & G. De tweede door Rolling Rocks dus de strijd lijkt open. Maar afgelopen maandag kwam D & G  met heel veel gemak tot drie ruime 400 handicapgames. Daar staan er twee van Rolling Rocks tegenover. Of dat genoeg is voor een overwinning? Ik zet mijn kaarten op D & G. Winions zal dan weer op de eerste plaats komen, omdat het speelt tegen Extreme Headpins. Dat is de nummer laatst en dat blijft de nummer laatst dit seizoen. Ook daarop zet ik mijn kaarten. Winions gaat ook de derde wedstrijd tegen Extreme Headpins in zijn voordeel beslissen. Ook in de maandag trio zijn er nog drie kanshebbers voor de titel, met nog 7 wedstrijden te gaan. Ook in deze league speelt de nummer 1 (Bad Boys) tegen de nummer 3 (Gamekings). Beide teams hebben dit seizoen al drie keer tegen elkaar gespeeld en gaan dat vanavond voor de vierde en laatste keer doen. Ze zijn gewaagd aan elkaar.Twee keer won Bad Boys (met 3-1 en met 4-0). Gamekings won een wedstrijd: met 3-1. Dus wordt het, vanwege die gelijkwaardigheid, vanavond 4-0 voor Gamekings. Teamcaptain Jeffrey zorg jij daar even voor? Ook hier speelt de nummer 2 Peters Keukens tegen de nummer laatst. NTB wist een van de drie ontmoetingen te winnen. Maar dat gaat maandag echt niet gebeuren. NTB is laatste en blijft dit seizoen ook laatste. In de woensdag vier zijn er op papier vier kandidaten die titelveroveraar kunnen worden. Maar ik hou het op twee. Ondanks de magere resultaten van de laatste wedstrijden van Lekkah Bezig! zal de strijd toch gaan tussen dit team en huidige koploper Hoogstraten en fans. Eerste bewijs daarvoor is al de wedstrijd van woensdag die Hoogstraten en fans speelt tegen nummer 3 De Spil. De vorige twee ontmoetingen gingen iedere keer met 3-1 naar Hoogstraten en fans. Dat zal vanavond ook gebeuren. Deze avond is ook de avond dat Lekkah Bezig! zich móét herpakken. Tegen BAM! nog wel. Er staan een keer een 2-2 en een keer een 3-1 voor Lekkah Bezig! Een wedstrijd met een uitroepteken tussen twee teams met uitroepteken..... De uitslag vind ik een vraagteken. Wanneer Lekkah Bezig!  verliest, vrees ik dat er nog maar 1 titelkandidaat over is na vanavond. In de donderdag 50 + zijn nog 6 wedstrijden te gaan en nog drie kanshebbers willen kampioen worden. A-team zette donderdag nummer 3 Ganthedo's met 2-1 opzij. Vandaag is de beurt aan achtervolger KK om datzelfde te doen, want nu is Ganthedo' s zijn tegenstander. Voor Ganthedo's de ultieme gelegenheid om zich te herstellen van de nederlaag van vorige donderdag. Ik ga ervan uit dat dat lukt en zie Ganthedo's twee of drie punten pakken. A-team ontmoet Vlinders dat sinds lange tijd weer eens met 0-3 onderuit ging afgelopen donderdag. Als Vlinders zich herstellen kan, dan gaat het minimaal 1 punt afsnoepen van de koploper.

Maandag 1 april

Disveld 16 Nillesen 19 in deventer 50 +

De vier games in de finale leveren Vincent Disveld een scratchtotaal op van 710. Helaas geen 200 game en handicap erbij geteld levert Vincent de 16e plaats op in de eindstand. Ger Nillesen komt tot een finale gemiddelde van 179,5 en scoort een keer een 200 scratchgame. Zijn serietotaal is 718. Inclusief handicap geeft dat een 19e plaats in de eindrangschikking.

Weekeinde 30/31 maart

look ahead

Week van zaterdag 30 tot en met zondag 31 maart

NBf

Nbv huisleague en donderdag 50 + league

6de deventer 50 +

In diverse bowlinghuizen worden dit weekeinde weer verschillende toernooien gespeeld. Ik weet niet aan welke een of meer NBV' ers meespelen. Ik ga ervan uit dat Zoetermeer en Tholen worden gemeden. Ook het A en B toernooi (in Nieuwegein en 's Hertogenbosch) zullen wel NBVloos zijn. Tijdens onze Ton Zandboercup wedstrijd in Zutphen is ons meermaals gevraagd om in te schrijven. De Shocking Bluers hebben daaraan geen gehoor gegeven. Ferdi Maks en Thomas Stammes spelen daar wel. Ook onze oud-voorzitter Reginald van IJzendoorn gaat daar spelen. Ale drie spelen op zondag hun serie en hopelijk daarna de finale. In het Deventer 50+ toernooi spelen op zaterdag in serie 3 Ger Nillesen en Hans Peters met o.a. Vince Yamashita, de winnaar van ons eigen laatste Marieken toernooi. Op zondag, in de eerste serie van de dag, spelen Martien van Brienen  en Vincent Disveld. wij wensen alle leden van onze vereniging een fijn toernooi toe met goede resultaten. 

In de maandag duoleague staat de ontmoeting tussen de koploper Wiions en last week topscores number one team Fireballs op de rol. Een spannende ontmoeting tussen een team dat al wekenlang onaangetast op 1 staat en een team dat wisselvalligheid in het vaandel heeft staan. Hoe pakt dat maandag uit? Rolling Rocks blijft op de loer en ruikt kansen voor een seieuze aanval op de toppositie, doordat het speelt tegen de nummer laatst van de ranglijst Extreme Headpins.Dat team is ook nog eens gehandicapt door een plotse niersteenaanval bij Pierre Hendriks na de vorige speeldag. Die is nog niet hersteld. Beterschap man!  In de maandag trio ontmoeten de teams van vanavond elkaar voor de laatste keer in dit seizoen. Bad Boys wist twee van de drie ontmoetingen met Get  2 work met 3-1 te winnen en heeft dus de betere papieren. Nummer 2 Peters Keukens daarentegen heeft van de drie vorige ontmoetingen tegen All in 4 twee keer met 3-1 verloren. Tijd dus voor een revanche. Die lijkt mogelijk doordat All in 4 de laatste drie competitiewedstrijden heeft verloren en dus uit vorm lijkt. In de woensdag 4  heeft Lekkah Bezig! na het spookteam opnieuw een laaggeplaatste tegenstander. De dames van De Toppers lijken op voorhand kansloos. Beide vorige ontmoetingen tegen Lekkah Bezig! verloor het kansloos met 0-4. Dus pakt het vanavond nooit een punt.......... Maar zeg nooit nooit. Hoogstraten en fans heeft dan wel vorige beide ontmoetingen van The Lucky Devils  gewonnen, maar die duivelse Devils zijn al vier wedstrijden ongeslagen. In de donderdag 50 + kijken we reikhalzend uit naar de topper tussen A-team en Ganthedo 's. Wie van de twee ziet een einde komen aan zijn 3-0 overwinningen? Ganthedo's heeft liefst zeven keer achter elkaar met 3-0 gewonnen; A-team daar tegenover "slechts" vier keer. Hetzelfde aantal als Vlinders, dat mede daardoor de koppostie inneemt in de strijd om de derde periodetitel. Vlinders speelt tegen Figuranten en heeft daarmee goede kans op een nieuwe eclatante 3-0 overwinning. KK ook, omdat tegenstander Splendor A de laatste wedstrijden een beetje de vorm kwijt is, waardoor het snel en ver is gezakt van de nummer 5 van de ranglijst naar de nummer 10. KK zou zo maar de nieuwe koploper kunnen worden. . . . . . 

 

Ger Nillesen heeft een goede serie gegooid. Hij komt niet tot 1000 scratch, maar een gemiddelde van 194,4 over 5 games. Inclusief handicap komt zijn totaal op 1142. Hans Peters komt tot 900 scratch totaal. Een mooie game van 233 kan zijn magere 131 en 137 uit de eerste twee games niet meer goed maken. Zondag gooit Vincent Disveld een serie van 929 scratch. Er zit een belachelijke game van 109 tussen, maar drie 200 scratchgames (222,215,213) leveren toch het mooie totaal op. Martien van Brienen komt uit op een totaal van 877 scratch, een gemiddelde van iets meer dan 175. Met nog een serie te gaan lijkt het erop dat Ger Nillesen en Vincent Disveld  de handicapfinale gaan gooien. Ger staat nu op plaats 10 en Vincent een plaatsje lager.

Fletcher open zutphen

In de eerste twee series is goed van start gegaan. Bij de eerste 25 spelers zie ik er al 10 staan met 1000 of meer scratch over 5 games. Wordt een harde dobber voor de NBV mannen morgen. Veel succes. Op zondag gaat het de NBV heren minder goed. Thomas Stammes komt tot een fraai scratchtotaal over 5 games van 1055. Zijn lage handicap legt hem weinig windeieren. Een handicaptotaal van 1110 is 100 te weinig voor een finaleplaats. Ferdi Maks lukt het om tot een scratchtotaal van 804 te komen. Dat is gemiddeld 161. Inclusief handicap wordt dat een 1004 totaal. In dit toernooi is die score weinig. 73 van de 80 deelnemers zitten bove die 1000. Er is nog 1 serie te gaan.

Woensdag 27 maart

Shocking Blue valt nu al in de prijzen...............

De loting voor de tweede ronde (vanwege gering aantal inschrijvingen nu al de halve finale) van de NBF Ton Zandboercup heeft NBV deelnemer Shocking Blue gekoppeld aan . . . . . . . BV Noordwijkerhout. Meer weten? 3 uur met OV, 147 kilometer, met auto anderhalf uur. Maar....... het team heeft er zin in. Nog een tegenvaller dan: de scores van de aankomende tegenstander was de een na hoogste van alle deelnemende 12 teams. Dus we gaan niet uit van een walk-over. Er is een meevaller: Shocking Blue had de hoogste scores tijdens de eerste ronde.

Maandag 25 maart

Gisteren zijn in Maarssen de finales gespeeld van het open-bison-50-handicaptoernooi. Er was ook deelname vanuit onze NBV. Hans Peters strandde in de series van de voorronde. Zijn hoogste games (184,180) waren niet hoog genoeg en zijn laagste (128) veel te laag. Scratch 163 gemiddeld is een tegenvaller voor Hans.  Brigitte van Hoogstraten komt tot een gemiddelde van 154,40. Met haar handicap komt ze uit op een 16e plaats.Wil Peters gooit 159,6 gemiddeld. En met haar handicap erbij komt ze een plaats hoger uit in de series en wordt dus 15e. Er gaan 14 dames naar de handicapfinale, dus missen beide NBV vrouwen die nipt.Het gaat de vierde deelnemer van de NBV beter af. Cris van Hoogstraten gooit drie 190 en twee 200 games. Zijn totaal is genoeg vokr een finaleplaats in de sectie scratch. Als vijfde stapt Cris daarin om er ook als vijfde uit te komen. In de finale (4 games) komt Van Hoogstraten tot een 200 en een 190 game. Beide andere zijn  lager. Hij blijft de nummer zes drie pins voor en komt op de eerste plaats 61 pins tekort.

NBV ' ers op 50 + toernooi van Bison Maarssen

Zondag 24 maart

Nbv 12 schiet zichzelf in de voet

Olround/nbv nijmegen thuis op plaats 3

Op de (zon)dag dat het moet gebeuren gaat het juist mis. In de eerste en de laatste wedstrijd laat NBV 12 een unieke kans liggen op een maximale prestatie. Bij aanvang van de wedstrijden staat het op papier 5 man tellende NBV 12 met slechts 2 man aan de aftrap. Natuurlijk gaat die wedstrijd verloren. Thomas Stammes en Dennis van Hoogstraten kunnen niet tegen de drie van Wij tellen alles op. Kansloos. Vanaf game twee stapt Jeffrey Peters (eindelijk) in en het gaat direct crescendo. Drie wedstrijden worden op rij gewonnen: 9 punten in de pocket. Dan komt de beste wedstrijd van de dag. De hoogste score van alle teams tot nu toe: 613. Dat is met drie spelers dus 200 scratch gemiddeld. Dennis komt tot 235. Ai, helaas, tegenstander Cedesign -beste team van de dag- gooit via een individuele score van 248 een totaal van 631. En dan komt de laatste game, waarin de meeste punten vallen te verdienen, liefst 6. Maar dan is ineens alles op: weg inzet, weg mentaliteit, weg kwaliteit en die laatste game levert slechts 1 punt op dankzij de slechtste score van alle teams: 445. Het totaal puntenaantal van vandaag blijft dan steken op 10, daar waar zoveel mogelijk was geweest. De totaal achterstand op de koploper is nu gegroeid naar 9 punten. Alleszins overkomelijk...... Volgende wedstrijd van 3 naar 1 op de ranglijst????

12 wedstrijdpunten voegt Olround/NBV Nijmegen toe aan het puntentotaal. Drie mooie overwinningen worden gevolgd door 3 punten in de laatste wedstrijd, waarin om de pinfall wordt gegooid. De heren hoeven elkaar niets te verwijten. De plaats op de ranglijst blijft gelijk en een verblijf in de tweede klasse voor volgend seizoen lijkt verzekerd. De gemiddelden wijken niet veel van elkaar af. Hubert Vehreschild is vandaag koploper met een gemiddelde van 184 over 4 games, maar Martien van Brienen zit daar met een gemiddeode van 183 over vier games vlak achter. Vincent Disveld gooit gemiddeld 181 (5 games) en ook Elroy Ruzette gooit vijf games en komt tot 180 gemiddeld. Was zo'n evenwichtig hoog gemiddelde maar op meer wedstrijddagen gegooid........Maar ja, dat is voor volgend jaar.....

weekeinde 23/24 maart

look ahead

Week van 23 tot en met 29 maart

nbf regio oost league

ton zandboercup

vooruitblik nbv huisleague en olround 50 + league

In de 1e klasse gaat NBV12 in zijn een na laatste wedstrijd proberen de bakens flink te verzetten. De achterstand op de nummer 1 bedraagt maar 8 punten. En er zijn per speeldag 21 punten te verdienen, dus alles is nog mogelijk. Zeker omdat het een thuiswedstrijd betreft. Benieuwd hoe Dennis van Hoogtraten, Thomas Stammes, Jeffrey Peters, Ferdi Maks en Rob Joosten het er vanaf brengen? Kom kijken. Zondag 09.30 uur in Olround. Wedstrijdleider is Joop Peeters. Ook de 2e klasse speelt zijn wedstrijden om 09.30 uur in Olround. Voor het thuisteam Olround/NBV Nijmegen 3 telt in deze voorlaatste competitiewedstrijd alleen nog de eer. Met 10 punten voorsprong op de laatste plaats zal het team die heus niet overnemen. En wanneer Vincent Disveld, Elroy Ruzette, Martien van Brienen, Hubert Vehreschild alle 21 punten gaan pakken, zit een plaats stijging er nog niet in. Daarvoor is het gat emt de nummer 4 te groot.

Woensdag 27 maart loot wedstrijdzaken NBF voor e volgende ronde van de Ton Zandboercup. De halve finale ronden eigenlijk. want de zes winnaars van deze zes wedstrijden gaan naar de finale. Zal Shocking Blue die gaan halen? Mogelijke tegenstanders die in de pot gaan zijn : Noordwijkerhout, Coevorden, Heerhugowaard, Haarlem en Drachten of Veendam. Een ding is zeker: wanneer Shocking Blue een uitwedstrijd loot zal het een verre reis met "de bus" worden. .  . . .

Uit bowlen.nl van april 2019

* In 2003 zijn er nog 147 bowlingverenigingen in Nederland, nu nog maar 107.

* De NBF telt nog maar 9163 leden.

* Het NBF bestuur komt op bezoek bij de NBV.

Ger Nillesen staat nog steeds op plaats 7 in de NBF top 10 65+. Thomas Stammes is nu uit de NBF top 100. Komt vast door ons veranderder oliepatroon bij de huisleague.

* Bowlen op de Opympische Spelen van 2024????

Op papier kan het, maar in de praktijk zal het in de maandag duo league wel anders uitpakken: de league zal wel geen nieuwe koploper krijgen. De huidige nummer 1 Winions zal geen punten verspelen tegen De Romeinen, want dat team heeft al twee wedstrijden ongelooflijk moeite met het nieuwe oliepatroon. Dat heeft achtervolger Rolling Rocks ook en dat maakt puntenverlies tegen A & D waarschijnlijk(er). Grote vraag deze avond is hoe D& G tegen TMC gaat verlopen. TMC gaat dit seizoen toch wel een keer een oude glans terugkrijgen? In de maandagtrio bestaat een veel serieuzere kans dat de nummers 1 Bad Boys  en 2 Peters Keukens van plaats gaan wisselen. Bad Boys moet dan wel tegen de nummer laatst  NTB, maar juist tegen dat team stootte de koploper vorige keer lelijk zijn neus. En Peters Keukens kan in de directe confrontatie met Gamekings voor de derde keer dit seizoen met 3-1 gaan winnen, alhoewel ook deze laatste ontmoeting een overwinning voor Gamekings opleverde. Ook in de woensdag 4 league kan op papier een nieuwe koploper komen. Die eer is dan weggelegd voor The 5. In de praktijk gaat dat echt niet gebeuren. Misschien geeft Lekkah Bezig  wel 1 game af aan spookteam (zie laatste game afgelopen wedstrijd), maar daafbij zal het wel blijven. Hoogstraten en fans tegen Shocking Blue ga ik alleen maar zeggen dat beide teams tot nu toe 1 x met 3-1 van elkaar hebben gewonnen. En dat Hoogstraten en fans in de laatste zes games niet een keer de 800 handicap heeft gehaald. Shocking Blue daarentegen heeft er daar drie van gehad. En wat The Selfies betreft: het is dan wel tegen de onderste, maar Tripp Sicherheitstechnik is misschien wel tot dezelfde stunt in staat als vorige week tegen de koploper. In de donderdag 50 + wordt de strijd tussen de nummers 1,2 en 3 vervolgd. Alle drie kunnen een lastige wedstrijd tegemoet zien. De tegenstanders Splendor A (tegen A-team) en Ibis 1 (tegen KK) en Figuranten (tegen Ganthedo's) kunnen onverwacht verrassend uithalen........

Dinsdag 19 maart

Het lukt ons bowlinghuis niet om de uitslagen en standen van de NBV maandaghuisleagues op de website te zetten. De gegevens blijven in een mapje hangen en gaan niet "uit" . Wellicht morgen, wanneer men de gelegenheid heeft daarnaar te kijken. Excuses en geduld. De maandag dubbelleague resultaten vind je onder de link bij het verslag.

De  nieuwe woordzoeker staat online. Zoek de namen van enkele 50- plussers van onze NBV en donderdag 50+. Streep de namen van de leden door en je houdt een leuke tekst over. Om je te helpen staat de leeftijd erbij (haha) plus de league(s) waarin ze spelen. Stuur die tekst op en je maakt kans op een uur gratis trainen!!

Weekeinde 16/17 maart

look ahead

Week van zaterdag 16 maart tot en met vrijdag 22 maart.

Rustig NBF weekeinde

Huisleague en donderdag 50+ league

Puzzelwinnaar en nieuwe opgave

Dit weekeinde worden de NBF klassenkampioenschappen afgerond met halve finale en finale. Joop Peeters was een tikkeltje voorbarig met constateren dat hij op 15 staat, als zou hij net de finale gemist hebben. Immers, in de zaterdagseries spelen nog 15 mannen een voorrondeserie van zes games. Bovendien gaan van het totaal aantal C-klassers de 13 hoogst geklasseerden naar de halve finale op zondag en daarvan de top 3 naar de finale. In Rijssen (!!!!!) wordt op zondag een mooi toernooi gespeeld. Alleen A-klassers kunnen voor € 100 per persoon meedoen. Er zijn geen NBV leden die uitgenodigd zijn/inge-schreven hebben. 

Winions  als koploper tegen het sterk debuterende The Golden Pins. Dat is in de maandag duoleague een interessante wedstrijd. Door het late instromen van de debutant wordt dit de tweede ipv de derde ontmoeting. De vorige wedstrijd werd gewonnen met 4-0!!! Door. . . . . . .The Golden Pins. Rolling Rocks kruist als nummer 2 de degens met nummer 6, De Romeinen dat de eerste wedstrijd op het nieuwe patroon niet uit de voeten kon. De nummer 3 D & G zet in de wedstrijd tegen de nummer 4 Maximum Overdrive de tegenstander verder terug of krijgt die meer in zijn nek. . . . . . en daar kun je Graham Braddock beter maar niet hebben. In de maandag trio opnieuw de ontmoeting tussen de hele seizoen al nummers 1 en 2. Voor de vierde keer spelen  Bad Boys en Peters Keukens tegen elkaar. De stand is 2-1 voor de mannen van Peters Keukens. Wordt het 2-2? Zou zo maar kunnen. Maar ook niet. Terwijl in de woensdag 4 league koploper Lekkah Bezig! de strijd aangaat met de nummer laatst Tripp  Sicherheitstechnik (2-0 in de vorige ontmoetingen voor de koploper), speelt directe concurrent Hoogstraten en fans zijn wedstrijd tegen het gevaarlijke The Selfies. Was de eerste wedstrijd tussen beide teams eerst nog een gemakkelijke 4-0, de tweede wedstrijd werd het 2-2. Wie heeft vanavond  de beste vorm. Van de bovenste zes teams in donderdag 50+ league krijgt alleen de nummer 6, Splendor B  te maken met een op papier zware tegenstander. Doe Wat  staat namelijk maar 1 plaatsje lager op de ranglijst. De andere bovenste teams krijgen een flink lager geplaatste tegenstander. Wie van die tegenstanders de vorm van de dag heeft (of een van de bovenste teams juist niet) kan voor een verrassende uitslag zorgen.

Dean Janssen is de winnaar geworden van de gratis trainingsbon, beschikbaar gesteld door Olround. Hij heeft de goede oplossing ingezonden en is uitgeloot uit alleinzenders. De oplossing van de woordzoeker was season high scores. De volgende puzzel is in de maak en kun je binnenkort zien op PPP van deze website.

dinsdag 12 maart

Niet alleen bij pin 10, maar ook op deze website zit ik er nogal eens naast. Lezers en puzzelaars wijzen mij daar dan gelukkig op en zo kan ik de fouten herstellen. Bij de puzzel zoals die nu op PPP staat gaat dat niet meer. Desondanks heb ik al weer een aardig aantal goede oplossingen binnen. De standen van de NBV eredivisie kloppen nu wel (hoop ik) en zijn dan ook bijgewerkt. Die vind je op webpagina EREDIVISIE. Dank je wel Hans en Gerard.

maandag 11 maart

toon peters weer leider in nbv eredivisie

Zondag 10 maart is de vierde wedstrijd gespeeld in de  eredivisie. Er is weer een nieuwe gastspeler bij (Ferdi Maks) die zich goed aanpast aan het niveau. De groep die om de prijzen speelt bestaat uit 8 spelers. Voorwaarde om in aanmerking te komen is dat je vijf van de zes speeldagen hebt meegedaan. De volgende speeldag is 28 april, de laatste 26 mei. Voor de uitslagen en standen ZIE PAGINA EREDIVISIE

We proberen de scores van de NBV eredivisie gepubliceerd te krijgen, maar er wordt nogal wat tegenwind ondervonden bij de pogingen daartoe. Zo gauw de wind is gaan liggen en het probleem is verholpen, komen de resultaten van de wedstrijd van gisteren op de website(s).

Zondag 10 maart

Turkeyfobie nekt Joop Peeters voor een finaleplaats

Door omstandigheden speelt NBV' er Joop Peeters zijn serie van het NK klassenkampioenschap vandaag ipv gisteren. Hij kan terug kijken op een goed toernooi, ondanks het net missen van de finale. Hij staat op plaats 15, terwijl er 13 finaleplaatsen voor de C- klasse zijn. Op hetzelfde patroon als ons huisleaguepatroon tot nu toe, begint Joop met een game van 205 om via 192 en 187 naar een dieptepuntgame van 153 te gaan. Een game met meer splits dan strikes, alhoewel hij opent met twee strikes. Via 188 en 165 wordt zijn totaal 1090. Een eindtotaal dat een gemiddelde oplevert (181) van 14 pins boven het pasgemiddelde (167). Als je de finale mist op 8 pins, dan kan je je de hafen uittrekken door een 10 pin genisf te hebben...... of nog makkelijkere restpins.... Ofhet had even kunnen meezittenmet de turkeys...... als je 7 keer de kans hebt na twee strikes om de derde te gooien en je doet dat dan maar een keer. . . . . . . Dan doet dat zeer. Maar met een toernooi waarin je vet boven je pasgemiddelde gooit kun jealleen maar tevreden zijn!

weekeinde 9/10 maart

Klik hier om een tekst te typen.

look ahead

Week van 10 t/m 17 maart 

Nederlandse kampioenschappen BCD-klasse

Van 9 t/m 17 maart 2019 organiseert de NBF in Tilburg de Nederlandse kampioenschappen BCD-klassen. De enige NBV-deelnemer is Joop Peeters. Hij speelt in de C-klasse. Zaterdag 12.30 uur is zijn serie. Volg deze NK via de app Lanetalk, te downloaden nbf.bowlen.nl

speeldag 4 NBV-eredivisie

Zondag is speeldag 4 van de NBV eredivisie. Op weer een ander patroon proberen de deelnemers alleen maar strikes, strikes en nog eens strikes te gooien. Tot nu toe staat het hoogste aantal strikes per speeldag per vijf games op 25. Dat lukte Thomas Stammes 1 x, Toon Peters 2x,  en Michael Rawnsley 1 x. Deze heren zijn de nummers 1, 2 en 3 van de ranglijst tot nu toe. De eredivisie begint om 12.30 uur. Iedereen graag 12.00 uur aanwezig.

huisleague en donderdag 50+ league

N  I  E  U  W      O  L  I  E  P  A  T  R  O  O  N

De maandagduoleague begint aan de laatste periode. Ieder team ontmoet nog een keer al de tegenstanders uit de league. Koploper Winions begin deze nieuwe ronde tegen het laaggeklasseerde A & D van wie het de vorige twee kee gewonnen heeft. Ook Rolling Rocks als nummer twee krijgt geen moeilijke avond. Het wordt de tweede ontmoeting tussen beide later aan de competitie begonnen teams. De eerste ging met 4-0 naar Rolling Rocks. In de maandag trio wordt het een gelijkwaardige wedstrijd (op papier) tussen koploper Bad Boys en  All in 4. Beide wonnen 1 keer met 4-0 van elkaar en er was een 2-2 gelijkspel.  In wiens voordeel valt het vanavond uit? Peters Keukens kreeg de vorige wedstrijd tegen Sensational Triple B een zwarte pil te slikken. Na de eerste twee ontmoetingen te hebben gewonnen, ging de derde met 3-1 verloren. Hoe pakt het maandag uit? Ook de woensdag 4 league begint aan de laatste competitieronde. De strijd zal voorlopig nog wel even gaan tussen Hoogstraten en fans en Lekkah Bezig! Beide teams krijgen te maken met een tegenstander van wie ze allebei twee keer gewonnen hebben. Wie zal woensdag het meest verrassen: New Kids on the Block met 1 of meerpunten tegen Hoogstraten en fans  of wordt het Champs dat punten gaat afsnoepen van Lekkah Bezig!? In de donderdag 50+ ontmoet koploper A-team voor de tweede keer dit seizoen Lucky Strikes. Het zal ongetwijfeld nog moeilijker worden voor A-team dan de eerste wedstrijd. Die ging al verloren met 1-2 en in tussentijd is Lucky Strikes alleen maar sterker geworden. KK gaat voor de tweede keer dit seizoen de strijd aan tegen Maatjes. Ook voor KK wordt dit geen makkie, want de eerste wedstrijd ging Maatjes met een 3-0 overwinning aan de haal. Opnieuw een enderlaag voor de nummers 1 en 2 maakt de spanning bovenin alleen maar groter en groter.

Donderdag 7 maart

Shocking Blue haalt uit in Zutphen

De mannen van Shocking Blue speelden in Zutphen een prima wedstrijd tegen een handicapteam van BV Zutphen. Door een glansrijke overwinning plaatst het team zich voor de volgende ronde van de Ton Zandboercup. De loting is op 27 maart a.s. Te hopen is een thuiswedstrijd, want de volgende tegenstander komt van ver, aangezien weinig regionale teams aan dit toernooi meedoen. De eerste game gaat met 15 pins verschil nog naar Zutphen. De tweede game gooit Shocking Blue inclusief de 79 pins handicap een totaal van 807, 72 pins meer dan de thuisploeg. De laatste game wint het NBV-team met 15 pins verschil. Eindstand Zutphen 2230 en Nijmegen 2302. Vol bewondering -lees: VERBAZING- staat Zutphen erbij en kijkt ernaar. Nijmeegse Kevin Couwenberg staat op papier met 144 gemiddeld, maar gooit in deze wedstrijd precies 185 scratch gemiddeld! Over drie games. Bert Geerlings wordt ook door Zutphen bewonderd. Wij weten intussen wel beter, maar zijn pas vermeldt 147 en hij gooit over drie games 171 gemiddeld. Joop Peeters gooit over drie games een gemiddelde van 182,6 (167 op zijn pas) en ook Roel Janssen (2 games) en Paul Couwenberg gooien boven hun huisleague- en pasgemiddelde. De uitslag is voor het Zutphens team (een van de eerdere winnaars van de Ton Zandboercup) een onverwachte en bittere tegenvaller. Desondanks is de speelavond gezamenlijk met een gezellig biertje afgesloten. Voor Shocking Blue smaken de overwinning en het biertje naar meer. Het team ervaart hoe mooi het is om eens buitenshuis een wedstrijd te spelen tegen een vreemde tegenstander.

Woensdag 6 maart

Vanavond is de inhaalwedstrijd gespeeld door Shocking Blue die nog op het progfamma stond, tegen De Spil. Alleen de laatste game weten de mannenvan teamcaptain Roel Janssen een punt te pakken door een gamescore van ruim 800. De Spil had aan de vorige week gegooide 814 niet genoeg, maar wint deze wedstrijd wel met 3-1. Het is voor Shocking Blue de generale voor de wedstrijd die het morgenavond in Zutphen speelt in heg kader van de Ton Zandboercup, een bekertoernooi van de NBF. Die wordt gespeeld door vier man/vrouw en gaat over drie games. Shocking Blue speelt de handicapuitvoering en is de enige NBV deelnemer. Er is ook een scratchuitgave van dit toernooi. Ook daar aan doet geen ander NBV team mee. Het is een afvalrace; de verliezer ligt eruit, de winnaar gaat naar de volgende ronde. Succes Roel met jouw mannen. 

maandag 4 maart

Dit seizoen wordt nog het NBV verenigingskampioenschap gespeeld. De mannen en vrouwenwinnaars daarvan worden de Nijmeegse kampioenen 2019 (NBV kampioenen). Die kunnen door het bestuur van de NBV worden afgevaardigd naar de landelijke kampioenschappen, waar de kampioenen van iedere bowlingvereniging strijden om de landelijke titels. De verenigingskampioenschappen worden gespeeld in klassen.  Ieder lid van de NBV heeft een spelerspas en daarop staat zijn of haar pasgemiddelde. Bij een hoog pasgemiddelde speel je in de A-klasse, bij een lager pasgemiddelde speel je in de B-, C-, of D-klasse. Binnen de NBV hebben we 11 A-klasse spelers bij de mannen en 1 A- klasse speelster bij de vrouwen. Die is al automatisch A-klassekampioene 2019 van de NBV. De NBV telt 18 B- klasse mannen en 4 B- klasse vrouwen. Er zijn 17 C-klasse mannen en 8 C- klasse vrouwen. In de NBV D-klassen spelen 26 mannen en 9 vrouwen. Maar. . . . . wie is nu op dit moment de beste speler of speelster in zijn of haar klasse? Het pasgemiddelde zegt daarover natuurlijk niet alles. Tijdens het verenigingskampioenschap van de NBV wordt uitgemaakt wie de besten zijn per klasse, mannen en vrouwen apart. Wanneer iedereen mee doet, kunnen we een mooie strijd verwachten. Het toernooi bestaat uit de series en uit de finale. De hoogst geklasseerden van de series gaan naar de finale. In de serie worden 6 games gespeeld; in de finale 4. Ongeveer de helft van het aantal deelnemers gaat naar de finale; de totaalscore over 10 games bepaalt wie de nummers 1, 2 en 3 (en lager) worden. Per klasse. We wachten de uitnodiging van het NBV bestuur af over de data waarop de series en de finales worden gespeeld. Als je wilt weten hoe je er op dit moment voor staat in jouw klasse, kijk dan op de bijgewerkte pagina KLAASSENOVERZICHT van deze website. Je ziet een overzicht van vier meetmomenten: 1. aanvang seizen; 2. stand in de herfstvakantie; 3. stand in de kerstvakantie; 4. stand in de voorjaarsvakantie. Zorg dat je erbij bent bij de verenigingskampioenschappen van de NBV. Op dit moment hebben Toon Peters (A-klasse), Wesley Bouwman en Anja van Oldenbeek (B-klasse), René Candel en Annelies van Steenveldt (C-klasse) en Bert Geerlings en Caroline Janssen de beste papieren om de klassenkampioenen te worden.

weekeinde 2/3 maart

look ahead

Week van 3 tot en met 10 maart

geen huisleague

wel bowlen

verenigingskampioenschap

Even een break in de NBV-huisleague en in de 50+ league. Na de carnavalsvakantie pakken we de draad weer op. De woensdag 4 league heeft er een wedstrijd van de vierde periode opzitten en speelt na de vakantie de tweede in die periode, de maandag duo en maandag trio beginnen dan met hun derde en laatste periode. De donderdag 50+ speelt dan de derde wedstrijd van de tweede periode. Voor iedereen geldt: ER WORDT GESPEELD OP EEN NIEUW OLIEPATROON.

Tijdens het carnavalsweekeinde ligt ook voor de NBF het bowlen stil. Maar op donderdag pakken de mannen van Shocking Blue (woe 4) de handschoen en de ballen op tegen BV Zutphen in het kader van de Ton Zandboercup van de NBF. Met vier spelers worden drie games gegooid. Team met hoogste pinfall (inclusief handicap) is winnaar en gaat naar de volgende ronde. Loting maakt dan uit wie de volgende tegenstander is.

Roel Janssen, Bert Geerlings, Kevin en Paul Couwenberg en Joop Peeters. . . . VEEL SUCCES!

Zaterdag beginnen de NBF klassenkampioenschappen. De enige deelnemer van de NBV is Joop Peeters. Hij speelt zaterdagmorgen in Tilburg zijn serie in de C-klasse. De finale is zondag 17 maart.

 

 

 

 

Het zit er weer aan te komen; het verenigingskampioenschap van onze NBV. Dat is een klassenkampioenschap. Ieder lid zit volgens pasgemiddelde in de A-, B-, C- of D-klasse. Die klassen zijn er bij zowel mannen als vrouwen. Binnenkort zie je op de pagina KLASSENOVERZICHT wie op dit moment de klassenaanvoerders en -aanvoersters zijn bijgewerkt tot en met de 22ste speeldag. Wordt dus vervolgd.

De nieuwe prijspuzzel vind je vanaf vandaag op de PPP. Het thema is BOWLINGTOPPERS. Wie bezetten de ereplaatsen van alle leagues van de week- of seizoenstopscores. Succes en begin maar gauw. De uiterste inleverdatum van de oplossing is 15 maart. De prijs die je kunt winnen is EEN UUR GRATIS TRAINEN beschikbaar gesteld door Olround.

 

zondag 24 Februari

Thomas stammes gooit toon peters van de eerste plaats in de Nbv eredivisie

Thomas Stammes heeft de leiding in de strijd om de titel kampioen van de eredivisie overgenomen van Toon Peters, die de beide vorige speeldagen heeft gewonnen. Op het Autobahnpatroon kwam Toon niet uit de voeten en strandde vandaag op de  zevende plaats. Thomas krijgt een bonuspunt omdat hij de hoogste scratchgame van de wedstrijd gooit: 246. Michael Rawnsley gooit net als Thomas 28 strikes in de gespeelde vijf games. Maar omdat zijn scratchtotaal lager (940 tegenover Thomas 1052)  is, wordt hij niet de winnaar van de fles bubbels, die Olround beschikbaar stelt, voor de winnaar van de dag. De eredivisie gaat over zes wedstrijden, waarvan de slechtste score mag worden weggestreept, dus de achterstand van Michael in de totaalstand is maar schijn.

weekeinde 23/24 februari

look ahead

Week van 17 tot en met 23 februari

NBV eredivisie speelt derde wedstrijd

nbv huisleague en olround 50+ league

De animo om mee te spelen is groot. Organisatorisch is het wat problematisch dat niet iedere deelnemer zes of zelfs maar vijf wedstrijden mee kan doen. Maar deze eerste reeks is een pilot en alles wat (niet) gebeurt kan worden meegenomen voor een volgende definitieve uitgave van deze mooie competitie. De spelers worden zondag vanaf 12 uur in Olround verwacht, zodat de wedstrijd om 12.30 uur kan beginnen. 

De laatste wedstrijd op oliepatroon 2 en voor maandag duo en woensdag 4 de laatste speeldag van speelronde 2.

Terwijl het lijkt of iedereen intussen gewend is aan patroon 2 moet vanaf volgende week toch weer omgeschakeld worden. Dus deze speeldag de laatste kans om nog een keer alles uit de kast te gooien. Met name dagen we Robbert Backx van de woensdag 4 uit om van zijn vijand woensdag nog gauw een vriend te maken......

In de maandag duo moet koploper Winions terdege rekening houden met tegenstander Spaike, dat op plaats 4 bivakkeert. Hoewel de eerste wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor Winions,  zou het toch volgens de score van afgelopen maandag 3-1 in het voordeel van Spaike zijn geweest. Heeft Spaike weer de vorm van die maandag? Dan zal Winions heel goed voor de dag moeten komen, wil het winnen. Rolling Rocks en Maximum Overdrive ontmoeten elkaar ook voor de tweede keer. Beide teams kunnen vlammen en waren afgelopen maandag de nummers 1 en 2 met de hoogste handicaptotalen; verschil slechts 5 pins. Zal het Maximum Overdrive lukken de puntenvreetbuien van Rolling Rocks van de laatste weken te stoppen? De laatste nederlaag van Rolling Rocks dateert uit de vorige speelronde en is dus  10 weken geleden. De tegenstander die voor die laatste nederlaag zorgde was. . . . . Maximum Overdrive. De maandagtrio begint aan een nieuwe speelronde: de vierde. Flexa Forte kan opnieuw een poging wagen om van Bad Boys te winnen. Dat is dit seizoen nog niet gelukt. Bovendien kan Flexa Forte de punten goed gebruiken, want het staat veel te laag voor zijn doen op de ranglijst. Peters keukens verloor

de vorige ontmoeting tegen Get 2 work met liefst 0-4 en zal uit zijn op wraak. Woensdag 4 heeft ook de laatste wedstrijd van de tweede competitieronde. Kan Lucky Devils de vierde overwinning op rij bijschrijven? Dan moet het winnen van koploper. En dat kan. Ook de eerste wedstrijd namelijk werd het 4-0 voor The Lucky Devils. Alleen.. . . .  . .Lekkah Bezig! heeft deze hele ronde niet 1 wedstrijd verloren. Dus een mooie pot staat ons te wachten. Misschien, maar dan ook misschien, kan Hoogstraten en fans gebruik maken van puntenverlies van de koploper. Maar dan moet het afrekenen met Champs,  tegen wie het de eerste wedstrijd gelijk speelde. In de donderdag 50+ krijgen de koplopers geen gemakkelijke middag. A-team zal moeite hebben met Maatjes. Dat is van oudsher een ontmoeting met rivaliteit. De eerste wedstrijd ging bovendien met 3-0 in het voordeel naar Maatjes!! KK moet tegen Doe Wat en dat komt er steeds beter in. Wanneer Bloem tegen Splendor B weet te stunten  krijgen we misschien wel een nieuwe verrassende koploper.

zondag 17 februari

vincent disveld gooit hoogste game van beide leagues: 234

regioleague NBV 12

regioleague olround/NBV  nijmegen 3

In de laatste wedstrijd van deze speeldag -de zogenaamde One to All wedstrijd- laat NBV 12 een unieke kans liggen om winnaar van de dag te worden. Juist in die wedstrijd wordt een van de slechtste games van de dag gegooid, waardoor slechts 2 bonuspunten worden gepakt. Toch zullen de mannen niet ontevreden zijn. Weliswaar wordt geen grote stap gezet naar de top 3, maar het verschil met de nummer 1 slinkt iets en de voorsprong op de nummer 5 wordt vergroot. Dus blijft NBV 12 in deze competitie kansrijk voor een podiumplaats. Per slot is de volgende wedstijd in Olround en misschien doet een thuiswedstrijd wel wonderen. Dennis van Hoogstraten komt tot een gemiddelde over 4 wedstrijden van 197,2; Thomas Stammes gooit over vijf game een gemiddelde van 173,6 Ferdi Maks maakt een verdienstelijk debuut met een gemiddelde over vijf games van 161,6 en Jeffrey Peters gooit ook vier games en eindigt met een gemiddelde van 148,2 

Olround/NBV Nijmegen 3 wint vandaag alleen de wedstrijd tegen de nummer laatst van de competitie en pakt de meeste punten in de One-to-All wedstrijd: liefst 5. Er wordt dan de hoogste score van de dag gegooid, goed voor een tweede plek in deze wedstrijd. Het gat naar de plek hoger, maar ook het gat naar de plaats lager wordt iets kleiner. Ook voor Olround/NBV Nijmegen 3 is de volgende wedstrijd een thuiswedstrijd. Hopelijk kan het team dan vlammen en de maximale score halen. Vincent Disveld kan op de Rijssense banen goed uit de voeten. Hij gooit over vijf games een gemiddelde van 212,8. Elroy Ruzette gooit ook vijf games en haalt daarin gemiddeld 184,8.Martien van Brienen speelt vier games en komt tot een gemiddelde van 164,7. Ook in dit team een debutant. Roel Janssen speelt vier games en begint met een mooie 182. De laatste game is zijn minste, maar toch een mooi gemiddelde van 149.

weekeinde 16/17 februari

look ahead

Week van 17 tot en met 23 februari

NBF

nbv huisleague en olround 50+ league

NBV huisleagues

 

Zondag is weer regioleaguedag. In Zevenaar gaat in de K1 klasse NBV 12 proberen hoger op de ranglijst te komen. De achterstand op de eerste plaats is 9 punten, maar dat verschil kan op een speeldag worden overbrugd. In het team van Thomas StammesDennis van Hoogstraten, Jeffrey Peters en Rob Joosten maakt vandaag Ferdi Maks zijn debuut. Wij wensen hem en zijn team veel succes. Het team van de NBV dat in de K2 klasse -Olround/NBV Nijmegen 3- speelt, moet erg vroeg op. De speeldag is namelijk in Rijssen. Laten we hopen dat de mannen van Gerda van Kolck een heleboel punten mee naar huis nemen. De ogen zullen meer naar beneden dan naar boven gericht zijn, want zes punten voorsprong op de onderste is niet veel. Daarentegen 19 punten achterstand op de nummer vijf wel! Hoe dan ook: veel succes mannen en vooral goede heen- en terugreis. (89 km.)

In Olround worden zondag ook NBF-wedstrijden gespeeld.

Dan speelt daar de Nationale Trioleague Klasse 2 E zijn wedstrijden. Wedstrijdleider is Joop Peeters. In deze league zit geen NBV-team.

Maandag zijn er in de dubbelleague geen topduels. De nummers 1 en 2, Winions en Rolling Rocks treffen de midden-moters Maximum Overdrive en Strike Back. Maar resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor vanavond, dus gaan we stiekem uit vaneen verrassing hier of daar. Nummer drie D & G kan gebruik maken van een misstap van de nummer twee, maar dat moet dan wel tegen een van de beste middenmoters De Romeinen. In de trioleague treffen de bovenste drie teams tegenstanders uit de onderste regionen. Maar ook dat zegt in deze rare competitie helemaal niks. De resultaten uit eerdere wedstrijden tonen dat aan. Bad Boys wint de eerste wedstrijd tegen Sensational Triple B, maar speelt de tweede ontmoeting gelijk. Peters Keukens wint wel beide keren van Flexa Forte, maar Gamekings verliest de eerste keer van Get 2 work en wint de tweede wedstrijd. In de woensdag 4 league is het de verwachting dat w na de speelavond van woensdag nog één koploper hebben. Op papier is de tegenstander voor Hoogstraten en fans (dat speelt tegen de nummer 11 De Toppers, van wie het de eerste ontmoeting met 4-0 woneen stuk makkelijker dan voor Lekkah Bezig! dat de strijdt aanbindt met The Selfie. De vorige ontmoeting eindide namelijk in een 4-0 overwinning voor The Selfies.  Donderdagmiddag valt de beslissing in de strijd om de tweede periodetitel. Liefst zes teams zijn zeer kansrijk. Die staan allemaal binnen anderhalf punt. In deze competitie zijn maximaal drie wedstrijdpunten per speeldag te behalen. Om de titel is de wedstrijd tussen Bloem en A-team belangrijk. Dit zijn de nummers 3 en 1 van de ranglijst. De andere topper is de wedstrijd tussen de nummers 2 KK en 5 Fire Balls. De nummer 4 Pintreffers krijgt het ook niet makkelijk, want tegenstander  Alleycats  staat met 1 wedstrijdpunt minder slechts drie plaatsen lager. Kortom, alleen maar spanning. Die wordt nog eens vergroot, doordat donderdagmiddag ook de prijzenweek wordt verspeeld. De beste drie teams met de hoogste pinfall komen in aanmerking voor "lekkere" prijzen.

 

dinsdag 12 februari

een perfecte reeks van melvin louvet in de maandag duoleague

Melvin begint zijn reeks in de tweede game in frame 6 met strike , die eindigt 13 frames (!!!!!) later...…………….. in frame 6.

woensdag 6 februari

ger Nillesen en thomas stammes enige nbv'ers in nbf  toplijsten

De NBF heeft overzichtslijsten gepresenteerd van de topprestaties van de Nederlandse bowlers en bowlerinnen. Ger Nillesen staat op de zevende plaats in de NBF top 50 (categorie 65 plus). En ook Thomas Stammes krijgt een plekje tussen Nederlands beste bowlers. Hij staat op plek 83 in de categorie NBF Top 100 algemeen. Voor alle lijstjes klik op de button en zoek maar uit.

 

bowlen een olympische sport (of niet)?

Heb je het gelezen? In de NBF nieuwsbrief?

Olympische droom
Je hebt het in 2016 vast wel meegekregen: alle inzet van World Bowling en bowlingfans ten spijt, de bowlingsport werd niet opgenomen in het olympische programma voor Tokyo 2020. Een grote teleurstelling voor alle bowlingliefhebbers, maar voor de mensen achter de schermen geen reden om de droom op te geven! In 2024 worden de spelen in Parijs georganiseerd en opnieuw doet World Bowling er alles aan om de sport zo goed mogelijk te presenteren. Getuige ook de, ietwat ongelukkig geplande, WK jeugd t/m 18, waarbij de sport opnieuw gepresenteerd wordt aan het olympisch comité. Voor de belangrijke deadline van 1 april.

Bowling for gold
Om die droom kracht bij te zetten is deze week een nieuw initiatief ontstaan: Alle bowlingfans over de hele wereld laten hun stem horen en laten daarmee zien dat bowlen een sport is die mondiaal op veel fans kan rekenen. Het kan positief meewegen in de beslissing om bowlen

Draag jouw steentje bij!
Jij kunt op drie manieren een bijdrage leveren aan deze actie:
1.Teken de petitie op www.bowlingforgold.com.
2. Vul de enquête in op www.bowlingforgold.com.
3. Deel dit bericht of berichten op social media of maak je eigen bericht met de link van de website en verspreid het onder zoveel mogelijk andere bowlingfans!

Onze steun krijgt de actie zeker, we rekenen ook op jou!

 

zondag 3 februari

bert geerlings op erepodium Marikentoernooi

Zeven NBV spelers hebben de finale gespeeld van Mariken van Nieumeghentoernooi 2019. In deze sterke finale is het knap dat Bert Geerlings (handicap pinfall totaal 2095); op de derde plaats is geëindigd. Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie! Andere klasseringen zijn ook erg verrassend: Jeffrey Peters (2091) bijvoorbeeld die vijfde wordt, en natuurlijk nieuwkomer (voor het eerst aanwezig op een toernooi) Ferdi Maks (2058) is een verrassing, want hij wordt heel knap zevende. In de finale komt hij als tweede binnen, maar dan moet Ferdi een beetje passen, waar hij in de series als een speer ging. Wesley Bouwman (2038) wordt negendeGer Nillesen (1992) wordt twaalfde, Thomas Stammes (1987) eindigt als dertiende en nummer zestien in de finale is Toon Peters (1960).

De gemiddelde scores op basis van negen scratchgames (vijf in de serie en vier in de finale) zijn: 

Thomas Stammes 218,77;

Wesley Bouwman 205,44;

Toon Peters 204,77;

Ferdi Maks 198,67;

Ger Nillesen 198,33;

Jeffrey Peters 195,33;

Bert Geerlings 190,77 

 

weekeinde 2/3 februari

look ahead

Week van 2 t/m 9 februari

Een van de deelnemers van ons Mariken toernooi is David van Geelen, nu lid van BV Mill, eerder lid van NBV. Hij speelde vandaag in de eerste serie van het toernooi tegen maatje Vince Yamashita die 300 gooide. Ook David is een notoire perfect gamespeler; 
dit lees ik op de site van de NBF: 26-01-2019 Tijdens de klasse finale van de verenigingskampioenschappen in Mill, gooiden David van Geelen zijn 2de 300 game. David gefeliciteerd. Ook namens de NBV, David.
 

 

81 deelnemers (hoe weinig!!) strijden vanaf zaterdag tot en met zondag om de prijzen tijdens het Marikentoernooi. Jarenlang al vraagt het NBV bestuur zich af hoe het bestaat dat ons mooie NBV toernooi zo weinig deelnemers trekt. Dat betreft veel deelnemers van buitenaf; met
buur(t)verenigingen in Venray, Mill, Arnhem, Veghel, Tiel zo dichtbij zou het toch mogelijk moeten zijn weer het vroegere deelnemersaantal van 120 te halen? Van onze eigen NBV doen 27 leden mee. Ook hier kan ik de vraag stellen:  HOEVEEL DOEN ER NIET MEE van ons eigen cluppie EN WAAROM NIET???? Dat zou toch te inventariseren moeten zijn. Van het grote aantal toppers dat we binnen onze NBV hebben, die zeker kandidaat zijn om het toernooi te winnen, doen er eigenlijk te weinig mee.

nbv mariken van nieumeghen toernooi 

sterke start toernooi: 300 game. . . . . .

Vince Yamashita van BV Mill gooit in de eerste serie van ons toernooi een prachtige perfect game: zijn eerste in Olround na een groot aantal wedstrijden in ons huis te hebben gespeeld. Hulde! Lof! Eer! Bijna was onze eigen NBV'er Ferdi Maks hem voorgegaan. Negen strikes achter elkaar, dan een 9 spare gevolgd door strike: eindscore 269. Ook voor Ferdi alle lof!!! en prachtig PR plus winnaar van serie 1 plus leider in het klassement en op naar de finale!

competities

In de maandag dubbelleague staat een interessante ontmoeting op de rol. Het wordt de tweede ontmoeting van dit seizoen tussen Winions en concurrent van vorig jaar om de titel TMC. De eerste wedstrijd werd een klapper in het voordeel van Winions: 4-0. Maar omdat TMC herstellende is, verwacht ik dat het deze keer niet zo gemakkelijk zal gaan voor de huidige nummer een. De grote vraag is ook of Spaike een eerste nederlaag kan toebrengen aan RollingRocks  dat in deze tweede speelronde nog steeds ongeslagen is: zeven overwinningen op rij staan op de lijst van dit team. Dat zal dus een hele klus voor Spaike worden. In de top 4 van de maandag trio staat de ontmoeting te wachten tussen de nummers 2 en 4: Peters Keukens  en All in 4. Voor de andere kopteams wordt het uitkijken: met (handicap)bowlen kan de onderste zomaar van de bovenste winnen. In de woensdag 4 league kan de koploper Hoogstraten en fans de krachten weer bijeen zamelen na de zware nederlagen afgelopen twee weken. Tegen spookteam kan freewheelend worden gegooid en afgewacht wat de concurrenten doen. De nummers 2  en 3 Lekkah Bezig! en New Kids on the Block gaan in een onderlinge strijd uitmaken wie de nummer 2 op de ranglijst blijft of wordt! De nummers 4 en 5 spelen ook nog eens tegen elkaar: The Selfies tegen De Spil. Dit wordt een superspannende leagueavond. In de donderdag 50 + league wordt aan de terugronde begonnen. Koploper KK krijgt een zware klus aan runner up Lucky Strikes dat al ZES wedstrijden niet meer heeft verloren. Daarmee krijgt ook de nummer drie Fire Balls te maken. Ook het  aan de winnende hand zijnde Figuranten is een onberekenbare tegenstander met de laatste weken alleen maar hoge handicapserie scores. En dan spelen ook nog eens de nummers 2 (A-team) en 4 Alleycats tegen elkaar. Een middagje om naar uit te kijken. . . .  . . 

woensdag 30 januari

ton zandboer cup: nijmeegs team loot zutphen

Het team van Shocking Blue dat meedoet aan de handicap editie van de Ton Zandboercup heeft als eerste tegenstander BV Zutphen geloot. Het wordt een uitwedstrijd. Teamcaptain Roel Janssen gaat in overleg met BV Zutphen een datum vinden voor de te spelen uitwedstrijd. Hopelijk komen deze NVBV-mannen de eerste ronde door. Het team bestaat uit : Roel Janssen, Bert Geerlings, Kevin en Paul Couwenberg en Joop Peeters. Voor de loting (ook van de scratchcompetitie) klik button.

 

 

weekeinde  van 26/27 januari

look ahead

Week van 28 januari tot en met 2 februari

Hoe ziet komende week eruit? Zondag begint het Nederlands Kampioenschap 50+ scratch. Op de deelnemerslijst veel bekende namen van bowlers en bowlerinnen uit onze omgeving, maar onze NBV levert dit jaar geen enkele deelnemer. Helaas. Ook in deze toernooien begint al flink de klad te komen. Ook bij B-toernooi in Den Bosch en C-toernooi in Tiel geen NBV deelnemers. In de maandag dubbelleague staat voor Rolling Rocks -al zes speeldagen achtereen alleen maar overwinningen- een belangrijke wedstrijd op stapel. De tegenstander is vandaag namelijk koploper Winions. Zal Rolling Rocks voor een stunt kunnen zorgen?  In de trioleague kan koploper Bad Boys na de nederlaag van afgelopen maandag de wonden likken. Tegenstander NTB zal toch geen probleem opleveren? Bovendien spelen de achtervolgers Gamekings en Peters Keukens  tegen elkaar, dus hoe de uitslag ook is, er komt een directe achtervolger minder. Woensdag staat er een interessante kraker op het programma: de eeuwige rivalen om het kampioenschap treden tegen elkaar aan. Beide teams willen zich revancheren na de opgelopen nederlaag afgelopen woensdag. In e wetenschap dat de nummers 2 en 3 (resp. Lekkah Bezig! en De Spil) tegen elkaar spelen kan Hoogstraten en fans de clash met vertrouwen tegemoet zien. In de donderdag 50 + competitie  wordt al speeldag 19 gespeeld. Dit is de laatste speeldag van de eerste competitieronde en alle teams hebben elkaar dan  dus een keer ontmoet. Koploper KK  kan het toch niet moeilijk krijgen tegen het laagstaande Haduuk, dat al wekenlang niets doet dan verliezen en op weg is naar de laatste plaats. Maar. . . . . het is bowlen en dan weet je het nooit.Fire Balls staat in de wacht om de eerste plaats over te nemen; maar tegenstander Lucky Strikes komt de laatste weken goed uit de hoek en scoort hoge games. Wordt een hele uitdaging voor het team van tc John Konings. A-team, de nummer 3, treeft Splendor B, dat donderdag een mooie 3-0 overwinning boekte op . . . . . . .Haduuk. maar of dat tegen A-team ook lukt? Inzet is de derde positie op de ranglijst (of hoger. . . . .). . . .

MAANDAG 21 JANUARI

De standenlijst van de NBV eredivisie is iets aangepast. De scores van Jan  Verschoof klopten niet, maar nu wel. 

De nieuwe prijspuzzel staat on line. Wordt een lastige klus. Deze woordzoeker is speciaal gericht op de mannen en vrouwen van de donderdag 50+ competitie. Zoek de antwoorden op, op de uitslagen en standenlijst zoals die iedere week op www.olround.nl staat of bij het verslag van de wedstrijden op pagina donderdag 50+ league van deze website. Succes. Kijk op PPP.

zondag 20 januari

nbv eredivisie speeldag 2

Ook vandaag is het nog niet gelukt om alle 12 banen bezet te hebben. Het opstarten van de NBV eredivisie kampt met onvoorziene probleempjes: afzeggingen die gevolg zijn door persoonlijke omstandigheden. Vandaag gooit ziekte roet in het eten van spelers. De negen aanwezigen hebben op een ander patroon gestreden voor wat ze waard waren, en meer dan eens werd  (liefst snel) gevraagd om aanpassing. Een aanpassing van de regels heeft door de afzeggingen plaats gehad: de strikecompetitie gaat over zes wedstrijden, waarvan vijf resultaten tellen. Zo is voor iedere speler een dag van afwezigheid ingecalculeerd, dan wel valt de laagste prestatie weg. 

VOLGENDE SPEELDAG ZONDAG 24 FEBRUARI

tussenstand

weekeinde van 19/20 januari

look ahead

Week van 19 tot en met 27 januari

Hoe ziet komende week eruit? Allereerst wordt morgen-zondag-  weer de NBV eredivisie gespeeld. Dan is de tweede speeldag. Zoals iedere sport zijn specialisme heeft, denk aan driebanden bij biljarten of sprinten bij schaatsen, zo heeft deze NBV eredivisie ook zijn specialisme: STRIKES GOOIEN. Daar gaat het om in deze nieuwe scratchcompetitie voor de beste NBV'ers. Maandag wordt in de dubbelleague de topper gespeeld tussen de nummers 1 en 2: Winions tegen D & G. Belangrijk ook voor de nummer drie, De Romeinen, die eventueel naar de tweede plaats op de ranglijst kunnen klimmen. In de maandag trioleague krijgt nummer drie Peters Keukens nu al de laatste kans om nog hoop te hebben op het kampioenschap van deze jaargang. Dan moet echt met maximale cijfers gewonnen worden van de ongenaakbare Bad Boys. Dat team verloor dit seizoen pas twee keer, waarvan een keer tegen . . . . . juist, Peters Keukens in de vorige ontmoeting tussen beide teams. Dinsdagmiddag zal er ongetwijfeld weer veel drukte zijn op de banen van Olround, want dan traint een flink aantal 50 + 'sers. Op woensdag kan in de vierpersoonsleague Lekkah Bezig! laten zien in hoeverre de goede prestaties van afgelopen weken kunnen worden voortgezet, in de topper tegen de nummer 1 Hoogstraten en fans. Mislukt die avond, dan kan de nummer 2 zomaar terugvallen naar plaats 6 op de ranglijst de koploper uit zicht. Donderdag 5+ league is de wedstrijd van de waarheid tussen de nummer 1 KK dat verliezende is  tegen de nummer 3 Pintreffers dat winnende is en intussen op een half puntje achterstand staat. Dat doen Alleycats en Fireballs ook. Wie van de twee mede-achtervolgers wordt de lachende derde vanmiddag? Zaterdag zal geen aanvang gemaakt worden met het NBV Marieken-toernooi. In de voor die dag geplande serie staat slechts een deelnemertje geregistreerd. Dat zal naar de zondag de week daarop worden getransporteerd. De nood blijft intussen wel hoog:

MELD JE ALSNOG SVP SPOEDIG AAN VOOR ONS EIGEN MARIEKENTOERNOOI. LAAT HET EEN SUCCES WORDEN DANKZIJ JOU!!!!!!!

donderdag  17 januari

Wijziging aanvangstijd NBV eredivisie aanstaande zondag: 12 uur binnenkomen en na de administratie en de prijsuitreiking van speeldag 1 is het ingooien en starten. Zal ongeveer 12.30 uur zijn. 13.30 uur klaar.

Zondag 20 januari is de tweede ronde van de NBV eredivisie, waarin het gaat om strikes, strikes, strikes. Want wie de meeste gooit wordt winnaar. Het gaat in zo'n wedstrijd hard tegen hard en wie van bowlen op niveau houdt, komt kijken. 

publiek gewenst !!!!!!!

woensdag 16 januari

De inzendtermijn voor de prijspuzzel is gesloten. De winnaar is bekend. Uit de goede inzendingen is Gerard Pierik als winnaar van de GRATIS UUR TRAININGSBON -beschikbaar gesteld door Olround- gekomen. Proficiat Gerard. Aan alle lezers de oproep: blijf inzenden. Houd de PPP-pagina in de gaten . Een nieuwe prijspuzzel wordt binnenkort daarop geplaatst. 

maandag 14 januari

De  trainingsmogelijkheid in Oround zaterdags wordt goed bezocht. Ook door de week zien we geregeld NBV'ers trainen met het doel tot betere prestaties te komen. Dat is een goede zaak. Maar ook een dure. Kost toch € 9 per uur per baan. Je kunt GRATIS een uur trainen, als je uitgeloot wordt uit de goede inzenders van de oplossing van de prijspuzzel die je op deze website vindt.  Je kunt de oplossing van de huidige prijspuzzel (zie webpage PPP) nog vandaag en morgen opsturen. DOE JE BEST EN WIN!!!!!!!!!!

zondag 13 januari

Zojuist binnengekomen e-mail van Thomas Stammes: 

Dennis gooide 278. De wedstrijdleiding heeft score van eerste game per ongeluk verwisseld met mij. Is al door gegeven aan NBF.

Dank je Thomas voor deze mededeling!!

Geen geluk in finale in tilburg voor hans peters

Hans Peters speelt een prima voorronde op het 50+ masters toernooi in Tilburg. Hij komt in zes games tot een totaal van 1194, 199 scratch gemiddeld.  In de finale loopt het niet zoals het zou moeten. Hij gooit niet een game het gemiddelde van de voorronde. Zijn  hoogste game is 190. Gemiddeld over deze vier finalegames is slechts 173, 25 De resultaten van de andere NBV-leden: Vincent Disveld wordt zesde in zijn gserie met een totaal van 1050 pinfall en een mooi gemiddelde van 175. Martien van Brienen eindigt in die serie op de 19e plaats met een totaal van 985 en een gemiddelde van 164.1

thomas stammes op dreef. . . . . . . . . . . .

olround/nbv12 nijmegen niet op dreef...

In de K1 klasse van de regio Oost is NBV 12 vandaag liefst vier punten ingelopen op koploper Deco Colors Holland, alleen is die club door een slecht resultaat na vandaag geen koploper meer.  En dus moet NBV 12 opnieuw een inhaalrace beginnen, nu zelfs op een nieuwe koploper waarop het nu negen punten achter staat. NBV 12  begint vandaag met twee overwinningen; er is dus geen blijk van eventuele katers na een zware zaterdagavond. Maar na het verlies tegen de intusse nieuwe koploper gaat het mis. De laatste drie wedsrtijden daarna gaan dan ook verloren. Gelukkig is er in de one-to-all wedstrijd een wederopstanding, want met slechts 20 pinfall minder dan de nummer 1, wordt NBV 12 in deze wedstrijd tweede. Vandaag een score van 11punten van de 21. De tweede plaats is sowieso nog gemakkelijk binnen handbereik. De scores: 
Thomas Stammes (meest katergevoelig van het team) gemiddeld 219,6 over 5 wedstrijden. Hoogste game is de eerste (!!!) met 278. Ook de volgende twee games zijn goed, 237 en 238. Met een totaal van 753 over drie games komt Thomas slechts 7 pins tekort voor een bijzonder sport-resultaat, dat staat op 760 over drie games. Dennis van Hoogstraten gooit gemiddeld over 5 wedstrijden 216,4. Hoogste game 254. Jeffrey Peters gooit een gemiddelde van 201,2 en heeft een hoogste game van 229; Rob Joosten komt tot een gemiddelde van 159,5 en heeft een hoogst game van 172

In de K2 klasse  vergaat het ons NBV team Olround/NBV Nijmegen 12 een stuk minder. De mannen komen vandaag slechts tot 5 punten en dat maakt dat ze afzakken naar de laatste plaats. De eerste wedstrijd ziet er nog goed uit; met slechts vier pins verschil in het nadeel worden de punten weggeven. De tweede wedstrijd gaat totaal niet. Er wordt de slechtste score van de dag gegooid van alle teams: 436. In de derde game herpakt het team zich, maar verliest wel weer nipt: 9 pins verschil. Alle wedstrijden worden aldus met 0-3 verloren. De hoogste game gooit Olround/NBV Nijmegen 12 in de one-to-all wedstrijd. Daarin lukt het opeens wel en wordt het knap tweede en pakt het de enige vijf punten van de dag.  Elroy Ruzette gooit over vijf wedstrijden een gemiddelde van 170,6. Hoogste game: 195. Martien van Brienen  speelt drie wedstrijden en gooit een gemiddelde van 164. Hoogste game is 176. Vincent Disveld heeft een gemiddelde van 160,2 over vijf (hoogste game 188) en Hubert Vehreschild speelt ook vijf wedstrijden en komt tot een gemiddelde van 152,6 met een hoogste game van 160.

woensdag 9 januari

NBV'ers (weer) het huis uit. . . . . . . . . . . . . . . . .

Komend weekeind gaan diverse NBV -leden weer op pad om buitenshuis competitie of toernooi te spelen.

nationale trioleague oost

50+ master tour

Het team van Elroy Ruzette, Vincent Disveld, Martien van Brienen en Hubert Vehreschild speelt zondag a.s. in Zutphen de derde competitiewedstrijd. Olround/NBV Nijmegen 3 kan een hele hoop punten goed gebruiken. De achterstand op de nummer 4 van de ranglijst is aanzienlijk bedraagt 12 punten!). Maar niets is onmogelijk; per speeldag zijn er immers 21 punten te verdienen! Een klasse hoger, in de K1 klasse speelt NBV 12 zijn wedstrijden zondag in Apeldoorn.  Ook NBV 12 staat op plaats 4, maar de achterstand op de koploper is slechts 7 punten. En ook in Apeldoorn zijn maximaal 21 punten  te halen, dus veel succes voor de mannen Thomas Stammes, Dennis van Hoogstraten, Jeffrey Peters en Rob Joosten

De 50+ Master Tour is voor m/v een afzonderlijk toernooi. Aan de hand van resultaten op verschillende toernooien wordt een ranglijst samengesteld. De hoogste plaatsen leveren meer punten op (maximaal 80 voor de winnaar) dan de lagere. Minimaal 5 punten voor iedere toernooideelnemer/neemster. Ieder toernooi wordt een zg. stop genoemd. In totaal kun je maximaal aan 10 stops deelnemen, maar 5 stops is al voldoende voor de eindrangschikking.  Ger Nillesen wond e stop in Nijmegen tijdens 50+ toernooi en krijgt 80 punten erbij en de nummer 3 Hans Peters krijgt 45 punten bij zijn totaa. Zaterdag a.s. is in Tilburg stop 7. NBV deelnemers zijn Martien van Brienen en Vincent Disveld. Voorlopige inschrijvingen zijn er van Cris en Brigitte van Hoogstraten. Allemaal veel succes met hoge scores!

maandag 7 januari

Gisteren is het nieuwjaarsbowlen geweest, terug van weggeweest. Het was een keileuk gezellige bijeenkomst, waarin heel veel ruimte was voor bowlen en (bijna) ruimte tekort was bij het rad met de prijzen. Bestuurslid Jan Verschoof kreeg menigmaal een rad voor ogen gedraaid; hij kwam aan bowlen en aan controleren niet toe en hij zag sommige spelers wel heel vaak langs komen. Maar gelukkig waren er prijzen en lootjes genoeg en dat werkte sfeer verhogend.. Die lootjes gingen in een emmer en aan het eind van de  ochtend werden daaruit de grotere (en ook nog veel overblijvende kleinere) prijzen getrokken. De voorzitter bedankte eerst Jan Verschoof en Marieke Peters, die deze spelochtend hadden georganiseerd en daarna de aanwezigen, omdat ongeveer de helft van het totaal leden gehoor had gegeven aan de uitnodiging om vandaag aanwezig te zijn. Daar was hij trots op en blij mee en sprak de hoop uit, dat dat aantal ook aanwezig zou zijn bij het aanstaande Mariekentoernooi. En dat hopen wij met hem. Inschrijven kan nog en aarzel niet, iedereen is welkom en kan meespelen en iedereen is kansrijk op ons handicaptoernooi. Dus. . . . . . . als de wiedeweerga inschrijven. Op naar de 120 deelnemers.

zaterdag 5 januari

Deze mededeling heb ik gekopieerd va de NBV website: een reminder voor jullie allen voor morgen, zondag 6 januari. Allemaal veel plezier!

 

We gaan op 6 januari 2019 Nieuwjaarsbowlen.
We bowlen deze zondag van 11.30u-13.30u.

dinsdag 1januari

Iedereen een gelukkig en gezond 2019 toegewenst en daarbij nog eens mooie bowlresultaten. 

Hieronder vind je de klassenstanden van de C en de D klassen, bijgewerkt tot en met de kerstvakantie. Je ziet dat iedereen in principe de kans heeft om op de eerste plaats te komen, zelfs in de C-klasse waar René Candel drie keer de lijstaanvoerder is.

 

Z0NDAG 30 DECEMBER

VERVOLG KLASSENSTANDEN nbv

in vervolg op een eerder bericht vind je hieronder de standen van de huidige klassen. Ook de dames krijgen nu hun aandeel. Tot nu toe heb ik de A en de B klasse voor jullie. De C en D klassen standen komen zo spoedig mogelijk. Je hebt nu een overzicht van de standen op drie verschillende momenten. Eerste stand is die volgens pasgemiddelde; tweede is van een paarweken geleden e de laatste standen zijn die van deze kerstperiode. Je ziet dat degene met het betere pasgemiddelde in de huisleague niet altijd beter hoeft te zijn dan de anderen. Dat betekent dat de strijd voor de Nijmeegse kampioenschappen volledig open is. Wie zou er op dit moment de klassenkampioen van de NBV zijn? Virtueel kampioen A-klasse heren is Toon Peters, virtueel B-klasse kampioen is nog steeds Wesley Bouwman. Hoe het in de andere klassen is lees je binnenkort.

 

vrijdag 28 december

Heb je al op de WENS-page gekeken? Mooi, dan kun je nu aan de slag. De nieuweprijspuzzel staat vanaf nu op deze website. Je weet het: de winnaar van deze puzzel krijgt een uur gratis trainen aangeboden door Olround. Ga je zelf niet trainen geen nood: stuur de oplossing desondanks in. Word jij als winnaar uitgeloot, dan geef je die bon toch gewoon weg? Mooie daad in deze tijd van het jaar. de woordzoeker heet nog te weinig inzenders gekend. Vandaar dat ik nu kies voor een geheel andere puzzel. Gaat natuurlijk over bowlen. Bowlen binnen de NBF, binnen de NBV en in Olround. Iedereen kan meedoen en inzenden. Voor sommige antwoorden moet je even op zoek in naslagwerk.  Inzendingen moeten binnen zijn vóór 15 januari 2019. (Je vindt de puzzel op een aparte pagina, achterin deze website. Invullen op scherm is helaas nog niet mogelijk. Dat krijg ik niet voor elkaar!!!) 

dinsdag 18 december 

nederlandse kampioenschappen

Nóg een prachtige NBF uitnodiging: doe mee aan de Nederlandse kampioenschappen. Wat is er mooier voor een bowler dan Nederlands kampioen te worden. Eerder hebben al veel NBV'ers geprobeerd die titel te behalen. Want die is voor iedereen weggelegd. Het laatste wat ik me kan herinneren is dat Marieke Peters  en Joop Peeters hebben meegedaan. Beiden is het (verre van) (niet) gelukt. Maar het is keileuk om daaraan mee te doen. Intussen hebben veel nieuwe leden ons ledenbestand verruimd. En veel van deze nieuwelingen -of misschien zelfs wel allemaal gezien de trainingsquantiteit- In het bijzonder wil ik hun uitnodigen om in te schrijven. Met name Sjonny Peters, Elroy Ruzette, Rob Joosten, Björn Konings, Ferdi Maks, Quincy van Rijn, Robin Hendriks, Bob Geurts, Francesco Sopacua, Teun Daalmeijer, Gregory Ruisi en wie ik nog over het hoofd zie: denk er eens over na en meld je aan. Jullie zijn met goede scores bezig en wie weet kan je een prima prestatie neerzetten. Het Nederlands kampioenschap gaat namelijk per klasse. Eerder vond je al info op deze site over de klassenindeling volgens het pasgemiddelde. Binnenkort kom ik daar op terug. Maar het zou te gek zijn wanneer een NBV'er Nederlands kampioen D-klasse wordt, of Nederlands kampioen C-klasse. Wanneer je meer wilt weten, informeer dan bij andere NBV-leden. Er zijn er genoeg die al eerder meespeelden. En kijk in ieder geval op de NBF website voor alle informatie. Het toernooi wordt gespeeld in Tilburg, dus de reisafstand mag geen bezwaar zijn. Meld je aan, schrijf je in en heb plezier en laat van je horen!!!!!

Klik op de button hieronder.

maandag 17 december

Eredivisie uitslag op NBV website

Lekkah Bezig! Jos de Haas

We hebben een winnaar. . . . . . . . . . . . . .

Vanmiddag nog komen de gedetailleerde resultaten van het gisteren gespeelde toernooi op de website. 

Uit De Gelderlander van vandaag. Een NBV'er om trots op te zijn.

Tom Mol is via loting de gelukkige winnaar geworden van de trainingsbon, die door Olround beschikbaar is gesteld. Deze is € 9 euro waard en kan gebruikt worden om één uur gratis te trainen. Niet iedere puzzelaar valt op woordzoekers, vandaar dat een ander soort puzzel op de laatste webpagina komt te staan.

 

Zondag 16 december

Vanmorgen is de "aftrap" geweest van de nieuwe  NBV strike eredivisie. Hoewel niet alleen de publiekelijke belangstelling tegenviel, was ook het aantal spelers niet maximaal. In plaats van de uitegnodigde twaalf (en meer) -uitgenodigde spelers, stonden er acht op de banen. Ik spreek nu namens die spelers, ikdenk dat ze een prachtige wedstrijd hebben gespeeld. En nu de wedstrijd ten einde is, kan ik zeggen: dit smaakt naar meer. Een dergelijk toernooi heeft beslist de potentie om uit te groeien naar een geweldig toernooi, waaraan het niet alleen een eer, maar ook een genot is om aan mee te doen. En zo'n toernooi verdient de beste spelers en ook het beste publiek. Hopelijk straalt het enthousiasme van de organisatoren en de spelers door naar de rest van de vereniging. DOE MEE EN KOM KIJKEN. De volgende speeldag is zondag 20 januari.

Voor de uitslagen en stand van deze eerste speeldag, zie de NBV website. Ik verklap alleen nog even dat Toon  Peters de winnaar van de dag is. 

zaterdag 15 december

Het NBV striketoernooi wordt morgenvroeg geopend met de eerste ronde. Die begint om 11.30 uur. Het aantal spelers bedraagt 12 en dat betekent dat gespeeld wordt met 1 man per baan. De vijf games zullen binnen of rond het uur worden verspeeld; dus de wedstrijd zal ongeveer half 1 zijn afgelopen. Het kost je dus niet de hele zondag om te komen kijken. Vandaar deze uitnodiging:

 KOM NAAR OLROUND VOOR HET EREDIVISIE STRIKETOERNOOI OP ZONDAG 16 DECEMBER. AANVANG 11.30 UUR; EINDE 12.45 UUR. 

Het toernooi in witte hoes rijssen

De scores van de wereldkampioen van vorig jaar vandaag in bowlingcentrum Rijssen tijdens het Poenpalentoernooi

17 e plaats 
Xander van Mazijk handicap 1

scores over zes games 

253       Totaal: 1399
233
198
248
244
217

Het zit de NBF niet mee om toernooien goed bezet te krijgen. De ludieke strijd om de Ton Zandboercup, een scratch - en ook handicaptoernooi telt tot nu toe (te) weinig inschrijvingen. Dus NBV'ers, wie nog mee wil doen: er is nog plaats en gelegenheid, want de inschrijfdatum is verlengd. Ieder team telt vier deelnemers. Kijk voor alle informatie op de NBF website.  Tot nu toe heeft slechts één NBV-team zich ingeschreven voor het handicaptoernooi. Daar zijn dus nog twee plaatsen vrij. Iedere vereniging mag drie teams inschrijven. Bij de scratchuitgave zijn nog drie plaatsen vrij, want daar is nog geen NBV aanmelding.

Een ander NBF evenement loopt ook ieder jaar minder wat betreft het aantal deelnemers. Jarenlang heeft onze NBV meegedaan aan de Stedenontmoeting. Eerder waren er zoveel deelnemende steden, dat er voorrondes werden gehouden in de regio. Nu speelt alles zich echter af op één dag in één bowlinghuis. De teams (m/v afzonderlijk) bestaan uit 5 spelers/speelsters. Dit jaar worden de wedstrijden gespeeld in Warmond, boven Leiden; 135 km vanaf Nijmegen. (1 uur 40 minuten rijden) De inschrijving is nu open. Eerder ging de organisatie van de deelname van de NBV steeds uit van het bestuur. Heb jij belangstelling om mee te doen en weet je er meer die dat hebben? Misschien dat het NBV bestuur weer een team wil afvaardigen. De speeldag is zaterdag 23 februari 2019.

 

dinsdag 11 december

Eindelijk, daar is ie dan. In dubbel opzicht. Als eerste bedoel ik de berichtgeving over een aanstaand toernooi. Eerder kondigde ik het al aan: er  komt groot nieuws op de NBV site. Intussen is dat nieuws er. Als tweede heb ik het over de inhoud van dat nieuws: eindelijk is er dan de veelgevraagde scratchcompetitie. Niet voor iedereen, maar alleen voor de selecte topspelers van onze NBV.  Het wordt een zeer speciale competitie; een eerste aanzet tot waarschijnlijk een supertoernooi, maar dat zal in de toekomst moeten blijken. Het speciale zit hem hierin: het gaat niet om de totale pinfall na vijf games, maar het gaat om het aantal STRIKES. Dit wordt echt bowlen, waar het bij bowlen om gaat. Diegene die de meeste strikes gooit per speeldag wordt de dagwinnaar, maar diegene die in totaal over alle zes zondagen de meeste strikes gooit wordt de toernooiwinnaar. En voor die winnaar is een behoorlijk prijzengeld te verdienen. Mocht het toernooi groter worden, dan zal zeker ook die prijzenpot beter gevuld zijn, zodat het alleen maar aantrekkelijker wordt om aan dit geweldige toernooi mee te doen. Enneh. . . . . omdat het om de meeste strikes gaat, wordt het ook voor de toeschouwer interessant om deze mannen te volgen. Dus kom kijken. Om te beginnen zondag 16 december a.s. Want dan is de eerste speeldag. Aanvang 11.30 uur en de wedstrijd duurt tot 13.45 uur.

zaterdag 8 december

Op een zeer lastig te bespelen oliepatroon is het Ger Nillesen en Hans Peters niet gelukt om in Nieuwegein tijdens het handicaptoernooi flink potten te breken. Beiden komen lang niet in de buurt van hun pasgemiddelde. Hans gooit 999 over zes games en dat is een gemiddelde van 166,5 (hoogste game 191) en Ger heeft een totale pinfall van 932 (hoogste game is 183)en dat is gemiddeld 155,3 . Met deze scores blijven onze NBV ' ers helaas buiten de finale van morgen.

 

Vrijdag 7 december

** Ger Nillesen en Hans Peters gaan hun kansen op succes beproeven op het C-toernooi in Nieuwegein. Dat vindt aanstaand weekeinde plaats. Wij wensen de mannen veel succes en wachten in spanning de resultaten af. Zij spelen hun serie op zaterdag.

** Met de regio trioleague hebben teams van onze NBV wel eens wedstrijden moeten spelen in het verre Rijssen. Daar zit onder een hotel een bowlingcentrum met zes baantjes. Volgende week wordt daar in Rijssen een C-toernooi gespeeld. Met redelijk veel deelnemers. De interessantste deelnemer is wel de ex-wereldkampioen Xander van Mazijk,  die speelt zaterdagmiddag 15 december om 16.30 uur zijn serie.

** Ziggo Sport heeft wk bowlen uitgezonden. Helaas waren de Nederlandse deelnemers niet goed genoeg om in beeld te komen. Desondanks keken 38000 mensen naar de uitzendingen van Ziggo Sport.

zondag 2 december

En tóch is het een leuk toernooi, de strijd om de Ton Zandboercup. En tóch iedere keer weer weinig deelnemers. En tóch hebben we zo veel enthousiaste bowlers binnen onze NBV die graag toernooien spelen. En tóch hebben we dit jaar slechts 1 deelnemend team van de  NBV. Bowlen blijft een bijzondere sport...…. Klik op de button hieronder en je kunt zien welke teams deelnemen aan de TZC. Ons Nijmeegs team vind je bij "handicap".

 

vrijdag 30 november

Eindelijk weer eens bowlen op TV

Op dit moment zijn in Hong Kong de WK bowlen voor heren bezig. Er doen ook Nederlandse heren mee. Helaas draaien de oranje bowlingspelers nog niet zo goed. De titelverdediger is onze landgenoot Xander van Mazijk, maar ook die is nog niet op dreef. Vanaf morgen beginnen de finalerondes. Ziggo zendt die uit op tv, zodat wij live kunnen volgen. Voor alle informatie hierover, klik op de button van de NBF hieronder. Laten we maar eens even kijken hoe het moet.

donderdag 29 november 

Graag even voor wat het is, maar binnenkort heb ik de 1000ste bezoeker/ster van deze website. Webdeskundige Léon Verhoeven van NBV website en NBV bestuur zegt wel tegen mij, dat dat aantal voor een (groot) deel fake is, maar ik zie wat ik zie en vraag me af: wie zou die duizendste bezoeker zijn?? Een bloemetje waard. De volgende duizend zal ik op deze website niet meer halen want diezelfde Léon is hard bezig het mogelijk te maken dat mijn website wordt opgenomen in de NBV website. Dus nu nog even dit adres, maar spoedig gaan we naar www.bowling-nijmegen.nl

MAANDAG 19 NOVEMBER

De eerste prijswinnaar is bekend. Gerard Pierik heeft de bon voor 1 uur trainen gewonnen. Die bon wordt beschikbaar gesteld voor de winnaar van de woordpuzzel. Op de laatste pagina vind je de nieuwe woordpuzzel. Thema is NBV maandag duoleague. Pas op, deze is niet gemakkelijk. Iedereen kan meedoen, ook de 50+ leden, die trainen iedere dinsdagmiddag. Ook als iemand van deze club de winnaar wordt, krijgt die 1 uur gratis trainen. 

zondag 18 november

De banen in Veldhoven zijn Hans Peters en Ger Nillesen niet goed gezind. Gers hoogste game is slechts 185, maar in de derde game komt hij tot slechts 109. Zijn serietotaal inclusief handicap is 946. Dat van Hans is weliswaar 47 hoger (totaal 993), maar ook hij blijft ver verwijderd van een finaleplaats. En nu maar te hopen dat het nieuwe huisleaguepatroon vanaf volgende week niet lijkt op dat van Veldhoven. Alhoewel, misschien extra kansen op oefenen op zo'n lastig patroon en dat maakt de mannen tot betere spelers, toch?

Het stemmen op de NBV site over dat nieuwe patroon verloopt uitstekend. Er is al een behoorlijk aantal leden dat zijn stem heeft uitgebracht. Jij ook al? Zo nee: DOEN!!!

ZATERDAG 17 november

Op een rustige dag is het een leuke bezigheid om eens op de NBF website te kijken. Sowieso natuurlijk moet je eens gekeken hebben op Mijn NBF en anders gauw maar eens doen. Daar vind je namelijk alles over jouw eigen bowlingbezigheden. Op dit moment staat er een lijst in met alle 300 games die in olround en door NBV-leden gegooid zijn. Onze toppers hebben drie keer een perfect game gegooid. Het kan echter ook nog (veel en veel) vaker...….. Klik op de button hieronder en kijk.

 

vrijdag 16 november

De huisleague is 10 weken bezig. Nog 1 speeldag en dan is het tijd voor een ander oliepatroon. Eindelijk gaat het er dan eens van komen. Of het invloed heeft op de scores? Dat zal blijken. Ga naar de NBV website om het nieuwe oliepatroon te kiezen. Er zijn vijf smaken. Hopelijk trekt deze poll meer leden aan. Op onze poll op deze website is pas drie keer gereageerd. Dat kan en moet beter. Ga naar de NBV site via de klik hieronder. EN STEM. 

Ja, daar staat ie dan (eindelijk) in de Hall of Fame. Op de NBF site is daarvoor een (bescheiden) plaatsje ingeruimd op de voorpagina. De 300 game van Toon Peters van 5 november krijgt de aandacht die het verdient.

Zondag a.s. gaan Hans Peters en Ger Nillesen -als enige NBV'ers dit jaar- uitkomen op het handicaptoernooi van de BV Veldhoven in Veldhoven. Wij gaan de mannen op de voet volgen en wensen ze alle succes!! Overigens...… daar is nog plaats en inschrijven kan nog altijd.

 

zondag 11 november

Oh, wacht even, dat zal het zijn. Het is vandaag de elfde van de elfde zie ik bij het intoetsen van de datum. Daarom zeker dat het rustig is in bowling Nederland. En dat betekent dan natuurlijk weer dat er weinig nieuws is aan het front. Dus rust rust rust? Stilte voor de storm van de komende week? Maar ook even tijd voor het invullen van de polls op deze website en voor het oplossen van de prijspuzzel. De polls zijn er om onze mening over bepaalde onderwerpen kwijt te kunnen en geven daarvan een beeld, hoe iets leeft binnen onze NBV en/of de 50+ op donderdagmiddag. En vergis je niet in de prijspuzzel: je kunt de oplossing insturen en word je winnaar dan krijg je van Olround een UUR GRATIS TRAINEN aangeboden, ter waarde van € 8,50. Al zou je zelf een hekel hebben aan trainen; ben je de toevallige winnaar dan verpats je jouw prijs aan een liefhebber (die zijn er zeker!!!) voor bijvoorbeeld een biertje? Of twee? Of andere drankje?? Je kan nog maar insturen tot 15 november......

Succes. Morgen weer een interessante bowlingweek.

Olround moet opnieuw beginnen met baanrecords en 300 games

woensdag 7 november

Leuk bowlen tegen tegenstanders van een andere vereniging. Vind jij dat ook? Dan is met jouw team meespelen met de Ton Zandboercup leuk. Dat kan op twee manieren: de scratchway en de handicapway. Kijk op de NBF site, want er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden, waaronder de hoogte van het pasgemiddelde. Eerder subsidieerde de NBV de deelname. Hoe het dit jaar zit moet je even aan het bestuur vragen, als je met een team wilt meedoen.

Voor info klik op de button.

 

 

Deze website leeft. Dat merk ik door de reacties die ik krijg. Werkelijk fantastisch. De opmerkingen bestaan uit aanbevelingen. Ik vind die veed back belangrijk en nodig om deze site up to date te houden en vooral moet het nieuws kloppen en dus juist zijn. We want no fake news. Op de laatste pagina vind je de 300 games die in Olround gegooid zijn. Ik dacht de namen te vermelden van de perfect gamers van de huidige NBV leden. Ik krijg een aanvulling (en correctie) van onze verse 300 gooier, Toon Peters, die bij de NBF navraag heeft gedaan over alle 300 games in ons bowlinghuis. Ik heb ze allemaal over- en opgenomen. Omdat Olround volledig  nieuwe banen heeft, wordt de vraag opgeworpen, beginnen we als Olround opnieuw te tellen of tellen we door. Laat jouw menning weten via de poll. En blijf lezen en reageren.

dinsdag 6 november

Zonder woorden...………..

maandag 5 november

Je zult maar Peters heten en dan bij de NBV zitten...…. verwarring alom natuurlijk, want welke Peters moeten we hebben. Dan is Peeters toch gemakkelijker. Maar dit berichtje betreft dus ene Peters. Nee niet Hans wat ik eerst dacht, maar Jeffrey. Jeffrey Peters speelde gisteren in de K1 klasse mee in het team van NBV 12. Excuses voor deze verkeerde mededeling, maar ik denk dat we er begrip voor kunnen hebben.   Dank aan Thomas die mij op deze fout attent maakte door een e-mail te sturen naar info@jpbowlingnieuwsnijmegen.nl. En sorry aan Hans, die ik een gemiddelde toeschreef dat eigenlijk niet bij hem past.

zondag 4 november

nbv 12 topteam van de dag in k1

Olround/nbv12 pakt 8 punten maar schiet er niet veel mee op

NBV 12 pakt (niet) de meeste wedstrijdpunten, maar wordt wel de winnaar van de dag vanwege de hoogste pinfall. Deze eerste plaats levert 12 punten op en daarmee klimt het team 1 plaats op de ranglijst; een grote(re) sprong kan niet worden gemaakt, omdat de nummer 1 12 wedstrijdpunten scoort en de nummer laatst ….. 10   Vandaag bestaat het team uit Dennis van Hoogstraten, Thomas Stammes, Rob Joosten en Hans Peters. Twee wedstrijden worden in winst omgezet, de andere drie gaan verloren.  In de One to All game haalt het team de meeste punten door de hoogste game neer te zetten: 572 pinfall; en dat is bijna 191 gemiddeld. Dennis haalt over vijf games een gemiddelde van 198 (met een hoogste game in deze competitie van 226); Thomas speelt vijf wedstrijden en scoort gemiddeld 185; Rob Joosten komt in de eerste van zijn drie games tot een 199 score (hoogste game tot nu toe) en dat levert een gemiddelde van 168 op en Hans komt uit op 154 gemiddeld na 4 games.  

In Zevenaar wist Olround/NBV12 de laatste twee wedstijden te winnen met 3-0. En door in de One to All game 2 punten te pakken, wordt het totaal aantal wedstrijdpunten nu na twee wedstrijden op 13 gebracht. Het team blijft op de vijfde plaats staan, maar het gat naar de nummer  4 is al bijna onoverbrugbaar geworden. Het wordt voor de mannen de hoogste tijd om een keer alle 18 wedstrijdpunten te pakken, dan kan het nog hogerop. Maar ja, dan moet alles gewonnen worden. Elroy Ruzette speelt vandaag in plaats van Vincent Disveld en gooit een constante wedstrijd van bijna 180 scratch gemiddeld. Hubert Vehreschild herstelt zich knap in de laatste twee games, want de eerste vier wedstrijden speelt hij bar en boos. Zijn gemiddelde komt nu uit op 133. Martien van Brienen heeft nog niet -althans vandaag niet- de goede zondagvorm te pakken. Ook nu blijft zijn gemiddelde (ver) onder dat van vorig seizoen. Vandaag gooit hij bijna 150. In ieder geval: duidelijk van alle kanten voor verbetering vatbaar. En dat kan in de volgende wedstrijden op zondag 13 januari in Zutphen.

zaterdag 3 november

Morgen, zondag 4 november gaan onze twee Nijmeegse teams weer verder met hun outdoor competitie. NBV 12 dat in de K1 klasse speelt (een divisie lager dan de hoogste afdeling, de hoofdklasse, gaat naar Tiel Thomas Stammes, Dennis van Hoogstraten en Rob Joosten gaan proberen zoveel punten te pakken dat ze de onderste plaats die ze na 1 wedstrijd innemen, kunnen verlaten. Een klasse lager, K2, speelt Olround/NBV Nijmegen 3. Vincent Disveld, Martien van Brienen en Hubert Vehreschild gaan voor hun wedstrijden naar Zevenaar.

Wij wensen beide teams alle scucces en zien graag mooie uitslagen en scores morgen op de ze site.

Dinsdag 30 oktober

Natuurlijk moet je ook op www.bowling-nijmegen.nl kijken. Ik zei al dat daarop spoedig HEEL INTERESSANT bowlingnieuws valt te lezen. Maar ook nu vers nieuws. Over het altijd weer gezellige nieuwjasrstoernooi, maar er stast ook een fijn bedankje op voor de deelnemers aan afgelopen 50+ Nijmegen toernooi. Een hele goeie geste. Lezen en inschrijven voor volgend jaar, want het aantal NBV deelnemers moet absoluut omhoog. Veel leesplezier op de NBV website.

zondag 28 oktober

Eerste en derde plaats voor NBV op 50+ toernooi

Ger Nillesen wint deze editie van 50+ toernooi Nijmegen. Dankzij een sterke finale passeert hij de directe concurrenten en eindigt met een voorsprong van 70 pins op de eerste plaats. De derde plaats gaat naar Hans Peters. Heren van de NBV proficiat met deze mooie prestatie.

(Volgens mij is Ger de opvolger van Sjonnie Peters die de vorige editie won. Ben hiervan echter niet helemaal zeker!!)Ik heb even navraag gedaan bij Sjonnie en hu zei dat hij twee jaar geleden de winnaar was van het toernooi.

 

nbv boert en bowlt goed op eigen 50+ toernooi

Intussen zijn we 4 van de 6 series onderweg. Onze NBV deelnemers presteren nog beter dan gisteren. In de laatste tussenstand (nog 2 series te gaan) is de situatie als volgt

1. Hans Peters  op totaallijst op plaats 2 met 1174 pinfall

2. Ger Nillesen op totaallijst op plaats 3 met 1170 pinfall

3. Cris van Hoogstraten op totaallijst op plaats 7 met 1131 pinfall

4. Joop Peeters op totaallijst op plaats 14 met 1099 pinfall

5. René Schendelaar op totaallijst op plaats 19 met 1089 pinfall

Tot zo ver de finalekandidaten want er zijn 24 mannenplaatsen in de finale. De overige NBV klasseringen 

6. Martien van Brienen (op de lijst 32) 1053 pinfall

7. Jan Verschoof (op de lijst 33)  1049 pinfall

8. Hubert Vehreschild (op de lijst 34) 1046 pinfall

9. Sjonny Peters (op de lijst 37) 1033 pinfall

Klik voor tussenstanden na serie 6 

Vandaag spelen in de eerste serie van de dag onze NBV leden Sjonny Peters, Ger Nillesen, Hans Peters, René Schendelaar, in de tweede dagserie speelt Cris van Hoogstraten. Bij elkaar opgeteld spelen er van onze vereniging op ons eigen 50+ toernooi slechts negen leden mee. Terwijl ik sowieso al 38 leden tel die ouder dan 50 zijn en dus mogen meespelen. Is 9 dan niet een tikkeltje te weinig, voor zo'n mooie vereniging en zo'n mooi bowlinghuis met zulke goede banen? Want.... wat is er hoog gegooid tot nu toe. En wie weet wat er nog komen gaat morgen.  Al onze deelnemers veel succes.

Klik hier voor de (tussen)stand: 

zaterdag 27 oktober

Dit weekeinde wordt het NBV 50+ toernooi gespeeld. Vandaag spelen Martien van Brienen, Jan Verschoof, Hubert Vehreschild en Joop Peeters hun serie van 5 games. Wij wensen deze leden van de NBV veel succes.

NBV 50 + toernooi

Een overzichtje van onze NBV'ers na de eerste toernooidag:

1. Joop Peeters totaal inclusief handicap1099 na vandaag op plaats 5

2. Martien van Brienen                                   1053 op plaats 12

3. Jan Verschoof                                               1049 op plaats 13

4. Hubert Vehreschild                                    1046 op plaats 14

Na de wedstrijd had ik een interview met Joop Peeters over zijn wedstrijd:

J.: Allereerst Joop, hoe is het gegaan? 

Joop: "Ik heb een hele goede dag gehad. Tweede game de slechtste met 159 scratch is nog niet eens zo slecht. Jammergenoeg ook geen echte uitschieter vandaag naar boven."

J.: Had er meer in gezeten denk je?

Joop: "Zeker wel. Een toernooi hoog eindigen is niet alleen een kwestie van veel geluk hebben, maar vooral moet je niet te veel pech hebben. Wanneer ik in de derde en vierde game gewoon de tiende frame dichthoud (en dat kon gemakkelijk met een 6-10 pin en een 10 pin) en nog eens een 10 pin eerder had afgemaakt had ik zo maar 33 scratch pins meer totaal kunnen hebben. Maar ondanks alles ben ik zeer tevreden met mijn vijfde stekkie."

J.: Ga je nu naar de finale?

Joop: Mwah…. moeilijk te zeggen. er komen nog vier series, maar gelukkig gaan er liefst 24 mannen naar de finale. Dus ik hoop er wel op."

vrijdag 26 oktober

Woensdagleague zojuist bijgewerkt. Dus vers van de pers en heet van de naald (voor sommigen).

Denk aan de prijspuzzel op de laatste pagina. Los hem op en stuur die oplossing in. Olround sponsort een uur gratis trainen twv € 8,50 voor de winnaar!! Inzenden kan tot donderdag 15 november.

donderdag 25 oktober

Met ingang van vandaag is de woordzoeker gepromoveerd tot PRIJSPUZZEL. Olround biedt de winnaar een gratis trainingsuur aan.

Iedere maand een nieuwe puzzel, een nieuwe winnaar, maar dezelfde prijs. 

Natuurlijk wil ik het liefst zo actueel mogelijk zijn. En dat betekent dat ik graag direct na afloop van de huisleague de verslagen daarvan op de website plaats. Maar wanneer ik nog geen uitslagen en standen binnen heb, lukt dat natuurlijk niet. Ik moet me voornemen om na afloop van iedere league even bij de receptie de uitdraai te vragen van de gespeelde wedstrijden. Heb ik gisteravond niet gedaan, dus moet de woensdag vierleague even in de wachtstand. Sorry. Volgende keer beter.

woensdag 24 oktober

**In de inhaalwedstrijd van vanavond tussen Winions en Rolling Rocks van de maandag dubbelleague heeft Rolling Rocks 3 punten van de koploper weten af te snoepen. De eindstand is dus 2-2.


Gelukkig komen er bij onze NBV nog steeds nieuwe leden bij; helaas vallen ook voortdurend af. En onze nieuwe NBV'ers hebben heel vaak dezelfde bedoelingen: meespelen met de competities, maar daarin steeds beter worden. Je ziet die mensen trainen, nieuwe ballen kopen, eigen schoenen hebben; het worden ne als een heleboel van ons echte sportmensen die huh nieuwe sport zo goed mogelijk willen uitoefenen. En inderdaad stijgen na een paar weken dan ook de individuele scores. Na verloop van tijd komen zij ook hun grenzen tegen en komt de vraag: hoe doorbreek ik het plafond voor een volgende prestatieverbetering. Leuk is het dan om je eigen PR's te blijven verbeteren. . . . tot misschien ooit een keer de perfecte game wort gegooid. 

Voor ieder lid is de mate van betrokkenheid bij de vereniging verschillend. ere zijn er die alleen maar komen voor de wekelijkse huisleagueavond. Klaar is kees. Er zijn er die daarnaast toernooien willen spelen en ook zijn er leden die in een NBF-league willen gaan spelen, om ook eens buitenshuis competitiewedstrijden te kunnen spelen. Sommige leden combineren eerder genoemde activiteiten met een bestuursfunctie en er zijn er die een eigen website beginnen. Misschien, heel misschien, ja misschien heeeeeeeeeeeeel misschien zijn er ook een of meer leden die zich met de bowlingsport in het algemeen willen bezighouden. Met ontwikkelingen en zaken om de eigen vereniging heen, of die misschien van bovenaf binnen NBV sportzaken willen inbrengen.  Aan die leden zou ik willen vagen om eens op de NBF site te kijken. Daarop staat een interessante uitnodiging onder de titel: denk me met de NBF voor een betere toekomst. Klik eens op onderstaande button. Misschien ga je op een (heel andere)actieve manier bijdragen aan onze NBV en aan de sport in het algemeen.

 

dinsdag 23 oktober

Nu staat ook het verslag van de trioleague op de site. Voor ik dat plaats, gaat er eerst een nachtje overheen. Kan ik er goed over nadenken…… (hihi) O ja, hou deze week vooral de NBV website in de gaten, er komt interessant nieuws aan.... 

maandag 22 oktober

Op de laatste pagina is een nieuwe woordzoeker geplaatst. Het is wel zo, dat je die even moet afdrukken om te kunnen maken. Deze keer i het thema NBF. Veel plezier en veel succes!!

ZONDAG 21 OKTOBER

In de bijlage zie je een tussenstand van de B, C en D klasse heren. Je ziet dat de stand volgens de gemiddeldes op de ledenpassen sterk kan afwijken van de gemiddeldes in de huisleagues, na zes speelronden. Kortom, wie is nu de beste speler in zijn klasse? Kijk en huiver.

NK huisleague
Excel โ€“ 19.0 KB 85 downloads

zaterdag 20 oktober

Je hebt nog bijna een week om je aan te melden voor NBV 50+ toernooi!!!!  Doen. 

Eerst zet ik nog even alle spelers van de C klasse op een rijtje. Daarna zal ik een overzicht maken hoe de tussenstand is van de spelers /speelsters van iedere klasse wat betreft pasgemiddelde en huidig huisleaguegemiddelde ; die stand is dan tot de eerste wedstrijd na de herfstvakantie. In de periode die volgt tot de kerstvakantie worden 9 wedstrijden gespeeld (de woensdag vier speelt er 8) en dan is er weer een nieuwe stand. 

In de C-klasse van de NBV vinden we de volgende dames: Marcia de Groot (159,5), Annelies van Steenveldt (159,3), Marlou Klabbers (158,4), Marieke Peters (157,6), Ilona Candel-Heijnen (157,4), Brigitte van Hoogstraten-Hoogboom (155,8), Marijke Pierik (148,6) en Mariëtte van Delft (145,3).

Er zijn 17 NBV C-mannen. Te weten: René Candel (174,1), Ricardo in den Bosch (173,2), Jos de Haas (171,0), Martien van Brienen (170,8), Teun Daalmeijer (170,6), Joop Peeters (169,8), Robin Hendriks (169,2), Maurice Werts (168,4), Vincent Disveld (167,7), Henk Hendriks (167,2), Francesco Sopacua (166,8), Marco Verkleij (162,7), Rob Joosten (162,1), Gerard Pierik (161,8), Wim Xhofleer (161,1), Gregory Ruisi (161,0) en René Schendelaar (160). 

vrijdag 19 oktober

Graag blijf ik nog even beetje bezig met de klassenindeling. Wanneer de NBV namelijk weer het verenigingskampioenschap uitschrijft, dan gaat het om de onderlinge strijd in de klassen. Wie wordt NBV kampioen klasse A? Wie wordt de NB kampioen klasse B? En wie worden de kampioenen klassen C en D? En dat dan bij de dames en de heren. Bij de B-klasse zal de strijd bij de heren gaan tussen: Melvin Bouwman (189,9), Jan Verschoof (188,9) , Jimmy Giesbert (188,7), Roel Ariaans (188,4), Hans Peters (187,9) , Pierre Hendriks jr (187,58), Ronald van Zomeren (187,56), Sjonny Peters (185,4), Léon Verhoeven (182,6), Michel in den Bosch (182,5), Nesa Mitic (182,4), Elroy Ruzette (181,6), Marc Peperzak (180,5), Wesley Bouwman 180,2), Robbert Backx (177,4) , Ger Nillesen (177,3), Richard van Oldenbeek (177,2 , Rick Hopmans (175,8) en Bjorn Konings. Bij de dames hebben we vier speelsters, onder wie Samantha Schrievers (164,3) , Wil Peters (161,4) en Anja van Oldenbeek (161,2). 

donderdag 18 oktober

Ook eens naar de D-klasse kijken. Zoals ik al eerder heb gezegd, op je NBF-pas staat in welke klasse je zit. Voor de bovengrens zit de D-klasse op 160 voor de heren en op 145 voor de dames. Het zal duidelijk zijn dat de meeste NBV'ers in deze D-klasse spelen. Zoals al eerder is vermeld is Hubert Vehreschild onze beste D-speler met een pasgemiddelde van 159,5. De overige spelers in deze klasse zijn:

2. Jeffrey Peters   157,7          3. Hans Zonnenberg     156,5              4. Jo Liebers               154,65             5. Bob Geurts                 154,64

6. Wil Loeffen         154,5           7. Jan van Kol                 154,3              8. Roel Janssen          154,0               9. Alex Nguyen               152,7

10.Thijs Kuijpers    152,5        11. Graham Braddock    152,4             12. Geert-Jan Bruins  149,5             13. Tom Mol                      148,6
14. Andy van Deenen 148,4      15. André Kelders           146,8       16. Michel Willems  146,7                17. Kevin Couwenberg   145,8

18.Branko Petkovsek 141,7     19. Paul Couwenberg    141,6         20. Rob Penninkhof    139,5             21. Michel de Ruyter      139,2

22. Pierre Steeghs        137,2     23 Jos Geurts                  135,9             24.Jan van de Griend 124,0             25.Jan Geurts                  116 

Onze drie nieuwe leden hebben nog geen bowlingpas, omdat ze nog niet een seizoen hebben gespeeld. Ze hebben natuurlijk al wel een seizoensgemiddelde tot nu toe. Ferdi Maks heeft een gemiddelde van net nog in de D-klasse van 159,9, Quincy van Rijn staat op een gemiddelde van 153 en Cliff Reinders staat op 141.

Van onze 11 D-dames is Simone Meeuwsen volgens de ledenpas de beste met een gemiddelde van 144,3 De anderen scoren als volgt:

2. Annie Scherpenborg 141, 1      3. Erika Roosen-Vehreschild 139,8     4. Ellie Heldens 138,6            5. Caroline Janssen 137,7 

6. Hanneke Jansen 134, 7              7. Gerda van Kolck  133,4                        8. Henma Meeuws  126,8       9. Wendy Cillessen  117,3  10. Renske Arts  115,2                   11. Marjolein Mast 111, 3

Binnenkort volgt het overzicht van de eerste nummers vijf NBF-pas en de eerste vijf NBV huisleague.

WOENSDAG 17 OKTOBER 

a klasse spelers door elkaar geschud

A KLASSE                                                                               HUISLEAGUE (per 21-10)
1 Stammes Thomas              206,7                 1     Peters Toon                     A 11 209,6
2 Hoogstraten van Dennis 201,6                 2    Hoogstraten van Dennis A 2 207,0
3 Hoogstraten van Cris       201,2                 3       Rawnsley Michael           A 5 204,1
4 Klok Mitchel                        197,7                 4       Klok Mitchel                     A 4 198,4
5 Rawnsley Michael              195,3                 5      Bouwman Wesley         B 17 195,6

De klasse-indeling voor heren is: - A klasse: 190 en hoger - B klasse: 175 tot en met 189,99 - C klasse: 160 tot en met 174,99 - D klasse: tot en met 159,99.

Op de spelerspassen staan de pasgemiddeldes. De NBF heeft een klassenindeling gemaakt op basis van dat gemiddelde. Onze NBV kent bij de mannen elf A-klassespelers. Zijn dat nu na zes speelronden in onze huisleague ook de beste leaguespelers????? Kijk in het overzicht hiernaast hoe de TOP 5 van de NBV er op dit moment uitziet. En verbaas je: waar is Thomas Stammes? En zie de nummer 17 van de B klasse keurig en nèt nog in de top 5 staan. . . . Wesley Bouwman.

dinsdag 16 oktober

Via deze site heeft Cris van Hoogstraten gereageerd op de spelregelwijziging betreffende BOWLINGBALLEN zoals die is aangekondigd in Bowlen.nl van de NBF. Scroll naar beneden naar "reacties plaatsen ".  Dank je wel Cris voor deze toelichting.

MAANDAG 15 OKTOBER

De week van de herfstvakantie en dus is er geen bowlen in de huisleagues. De competitie wordt weer opgepakt, maandag 22 oktober a.s. Intussen kun je proberen in te loggen op MIJN NBF -zo je dat nog nooit gedaan- en dan kun je zien wat die NBF allemaal van jou weet. En jij komt er achter dat je een NBF ledenpas hebt.  En je hebt nu alle tijd om je aan te melden voor het komende 50+ toernooi van onze eigen NBV.  

zondag 14 oktober

In het laatste nieuwsblad Bowlen.nl staart een artikel over een spelregelwijziging wat betreft bowlingballen. Inderdaad, de ballen waarmee je de competitie en de toernooien speelt dienen te voldoen aan bepaalde eisen. In een daarvan gaat iets belangrijks gewijzigd worden. Omdat Cris van Hoogstraten een specialist is in die zaken heb ik aan hem gevraagd om dat artikel nader te verklaren.  Binnenkort komt zijn uitleg. En die is belangrijk omdat enkelen van ons misschien overwegen om een nieuwe bal te kopen. wacht even, tot Cris haarfijn heeft uitgelegd waaraan jouw nieuwe bal wel of niet moet voldoen. 

zaterdag 13 oktober

Hier woont iemand die van sporten houdt. . . . . Klik op de foto dan zie je welke. . . . .

Het zit er aan te komen dat deze website op zal gaan in de NBV website www-bowling-nijmegen.nl Voorlopig draait deze site nog volop door, iedere dag. Zegt het voort, zegt het voort......

vrijdag 12 oktober

Oliepatroon wijzigen
Word โ€“ 400.7 KB 132 downloads

Ook uit de ALV en uit NBF orgaan Bowlen.nl 


Op de laatste ALV vroeg Vincent Disveld aan het bestuur of het niet interessant zou zijn om meer jeugd bij de  NBV te halen, zodat het ledenaantal omhoog zou gaan. Een antwoord was: stel dat we jeugdleden binnen krijgen, hebben we dan wel genoeg kader om die jeugd (verder) te begeleiden? Misschien is dat pas een vraag die antwoord behoeft wanneer we inderdaad jeugdleden zouden mogen verwelkomen. Eerder heef de NBV al het schoolbowlen georganiseerd, dat was slechts voor een seizoen. Ik lees in ons NBF orgaan BOWLEN.NL dat bij bowlingvereniging Drachten successen zijn behaald met ledenwerving/ledenbehoud. wat doen ze daar of hebben ze daar gedaan? 1. Met een mobiele bowlingbaan op een "beweegmarkt" gestaan. (ik weet dat de mobiele baan ook de aandacht heeft van onze voorzitter Rob Joosten) 2. Er zijn bowlinggymlessen op een basisschool gegeven (eerder is dat bij de sportleraren in Nijmegen gepromoot door Joop Peeters en Jimmy Giesbert, maar helaas geflopt; toch moet het dus kunnen. . . . . .) en 3. drie maanden getraind met jongens en meisjes van negen jaar en daarna een ouder kind toernooi gespeeld (ook geen onbekend fenomeen binnen de NBV, daar weet Pierre Hendriks alles van). Is er iemand naast Vincent of met Vincent die zijn idee toch in resultaat kan omzetten zoals in Drachten klaarblijkelijk lukt????? 

donderdag 11 oktober

Op donderdag speelt in Olround de 50+ competitie. Daarvan maak ik wekelijks verslag en dat vind je op tabblad donderdag 50+ league. In die competitie doet een flink aantal NBV-leden in de diverse vijfpersoonsteams mee. Wil jij de resultaten volgen van André Kelders, Wil Loeffen, Joop Peeters, Ger Nillesen, Marijke Pierik, Gerard Pierik, Jo Liebers, Pierre Steeghs of Elly Heldens kijk dan op die site naar de verslagjes en uitslagen en standen.

woensdag 10 oktober

Ja maar Joop wie is nou eigenlijk de beste NBV bowler bij de mannen en wie bij de vrouwen? 

Gisteren vroeg ik al: kijk eens op de NBF-ledenpas. Daarop staat in welke klasse jij speelt. Die klassenindeling is gemaakt op basis van jouw gemiddelde, dat jij over een heel seizoen gooit of hebt gegooid. Onze beste NBV'ers zitten in de A-klasse; de spelers met het laagste gemiddelde zitten in de D-klasse. Nu het antwoord op de hierboven gestelde vraag:

volgens de NBF ledenpas is de beste NBV A-speler heren Thomas Stammes, met een pasgemiddelde van 206,7. Beste A-klasse dame is Griselda Louvet met gemiddeld 180,6 op haar pas. Beste B klasse heer is: Melvin Bouwman met 189,9 en beste B klasse dame heeft een pasgemiddelde van 169,6. Beste NBV'er in de C-klasse heren is René Candel met 174,1 en de beste C-dame is Marcia de Groot met 159,5 gemiddeld op haar pas. En dan in de laagste klasse is de beste van de NBV mannen Hubert Vehreschild met  een pasgemiddelde van 159,5 en de beste NBV D klasse dame is Simone Meeuwsen met een pasgemiddelde van 144,3.

Dit verhaaltje is belangrijk in verband met de NIJMEEGSE KAMPIOENSCHAPPEN (lees: verenigingskampioenschappen) . Daarin komt antwoord op de vraag: zijn deze leiders en leidsters ook na een onderlinge strijd de besten in hun klasse? En. . . .  wie is de beste van de hele vereniging? (Zou met een goeie dag en een beetje (veel) geluk ook iemand uit de B-klasse kunnen zijn!!)

dinsdag 9 oktober

Ondanks het teruglopend aantal leden is er ook aanwas. Even voor de nieuwe leden (en ook voor wie al langer lid is, maar nog geen weet heeft van…..): kijk eens op je PAS. Jaja, jullie zijn lid van de NBF en die geeft voor ieder lid een ledenpas uit. Ga eens op zoek naar de website van de NBF en log in op Mijn NBF. Daar vind je al jouw gegevens. Kijk rechts bij die blauwe balken. De onderste moet je hebben. Succes!

maandag 8 oktober

Huisleagueverslagen van speeldag 6 vind je onder MAANDAGLEAGUES. Maandag trio volgt morgen. Speeldag 7 is pas over twee weken. Volgende week is GEEN bowlen ivm herfstvakantie.

zondag 7 oktober

Op het ZIlveren baltoernooi in Apeldoorn is Thomas Stammes er niet in geslaagd de finale te bereiken. Zijn scores van 164, 237, 205, 199 en 200 reikten daarvoor niet ver genoeg. Met deze scratchserie van 995 en een handicaptotaal van 1005 eindigde Thomas op plaats 55.

vrijdag 5 oktober

Misschien helpt het. . . . . Kijk naar onderstaand filmpje van de Nederlandse Bowling Federatie.

Heb je de pol al ingevuld? Ik heb de vraag ietwat aangepast. . . . . Als je nog iets anders te doen wilt hebben: los de woordzoeker op, die op de pagina bijzonderheden/personalia staat. Prettig weekend, maar houd deze site in de gaten …………. !!!

donderdag 4 oktober

Intussen stijgt het aantal bezoekers gestaag. Wij zijn al dik boven de 100. Dat heeft ook gevolgen. Het ene gevolg is bijvoorbeeld dat lezers aangeven dat ze liever hun naam niet op deze site zien (dat kan. Oké, ga ik gehoor aan geven) en het andere gevolg is dat het bestuur van de NBV vraagt of deze site misschien kan opgenomen worden op de website van de NBV, www.bowling-nijmegen.nl (Oké, wellicht kan ik daaraan ook gehoor geven). Deze site is er voor de NBV-leden en voor de 50+ competitiespelers en -speelsters. En die wil ik graag snel op de hoogte brengen van bowlingzaken die spelen en van bowlingactiviteiten die gebeuren, omdat dan meer betrokkenheid ontstaat waardoor NBV en bowlen meer gaan leven.  

Vind jij het een goed plan dat deze site wordt opgenomen in de NBV website www.bowling-nijmegen.nl?

Nieuws van vandaag. Klik op de link hieronder. Wij hebben wel eens dat iemand van personeel van Olround "naar achteren" moet voor baanstoringen of pin opzetten. Gelukkig doet het dat veilig. En dat het dan soms wat langer duurt: prima, alle begrip!

nationale trioleague oost 1e klasse

Dennis van Hoogstraten, Thomas Stammes en Rob Joosten hebben met NBV12 deze eerste speeldag 8 wedstrijdpunten behaald. De mannen kwamen tot 1 overwinning en waren bijna het best in de zg. one-to-all wedstrijd: de tweede plek leverde 5 extra punten op. Thomas gooide 206, 3 gemiddeld, Dennis 179 en Rob 146,5. het team staat na 1 wedstrijd op de laatste plaats.

NBF NIEUWS

Ieder lid van de NBV is ook lid van de NBF, de overkoepelende nationale bowlingfederatie. En ieder NBV-lid betaalt daarvoor een NBF-contributie, naast een NBV-contributie. Samen zijn die contributies niet extreem hoog. Bij andere sporten betaal je als lid per maand een veel hogere contributie. Dat bowlen zo duur is, komt omdat je bij de andere sporten gratis kan sporten, maar omdat bowlen plaats vindt in een bowlinghuis moet voor iedere competitiewedstrijd een (flink) bedrag aan baanhuur worden betaald. De NBF draait al drie jaar achter elkaar een rode boekhouding. Om weer zwart te worden moeten alle NBF-leden 10 euro meer contributie gaan betalen; te verdelen over huidig en volgend seizoen, €5 per seizoen dus. Wat doet de NBF voor de NBV en de andere verenigingen voor dat geld?

In een woord: verenigingsondersteuning. Te onderscheiden in: opstellen beleidsplan, verenigingssponsoren helpen zoeken en behouden, werven, behouden en belonen van vrijwilligers en LEDENWERVING.

 

nationale trioleague oost 2e klasse

Martien van Brienen, Hubert Vehre-schild en Vincent Disveld vormen sa-men het team Olround/NBVNijmegen 3.

Op hun eerste speeldag pakten zij 5 punten en staan daarmee op de 5e plaats. Het team won 1 wedstrijd en in de one-to-all wedstrijd werd het ook 5e en pakte 2 wedstrijdpunten erbij. Vincent gooide een gemiddelde van 169,5 Martien kwam tot 157, 1 en Hubert gooide gemiddeld 146,1. De volgende speeldag is 4 november in Zevenaar.

NBV-prestaties

Het is alleen Griselda Louvet gelukt zich te plaatsen in een van de top-honderd-lijsten van de NBF van het afgelopen seizoen. Zij staat op plek 64 in de NBF top 100 Huisleagues seizoen 2017-2018. Haar huisleaguegemiddelde is 188. Griselda speelde haar wedstrijden in de maandag dubbelleague. Haar medespeler was Rick Hopmans.

OLIEPATROON 50+

Met ingang van maandag a.s. wordt inde  huisleagues het 50+ patroon neergelegd. Dit ter voorbereiding op het a.s. 50+ toernooi in oktober. Vergeet niet je in te schrijven!!!! Zeker als je hoog scoort op dat patroon.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

LET OP:  berichtje hierboven -aangeleverd door Bart van Olround-  behoeft aanpassing: Léon van NBV bestuur (wedstrijdzaken) geeft aan, dat dit patroon alleen op zaterdag wordt gelegd; tijdens de NBV trainingsuren, die zijn van 12 tot 14 uur. En dat dan met ingang van zaterdag 6 oktober!!!!!

OLROUND 50+ COMPETITIE

Liefst 20 teams van 5 m/v spelen iedere donderdagmiddag in Olround hun 50+ competitie. Dankzij aandacht in De Brug en andere wijkblaadjes druppelden weer nieuwe aanmeldingen binnen. Voor het eerst in jaren kon competitieleidster Annemarie Egbertzen het bordje VOL op de voordeur van Olround plakken. En dat bordje hangt er natuurlijk alleen maar op donderdag, tussen 14 en 16 uur. ER is een behoorlijk aantal NBV-leden dat meedoet aan deze oergezellige competitie. Al zijn het maar twee games: de inzet is daarom misschien nog wel meer dan bij 3 games in de NBV huisleague.


Regioleagues

Zondag 30 september beginnen de NBF leagues weer aan hun nieuwe competitie. NBV-leden doen hieraan mee en spelen dan  competitiewedstrij-den tegen teams uit andere plaatsen. De NBV'ers zijn verdeeld over 2 teams. In de 1e klasse speelt NBV 12 (what's in a name?), in de 2e klasse speelt Olround/NBV Nijmegen 3. Na de eerste speeldag staan op deze site de uitslagen en de scores van de Nijmeegse deelnemers.

TOERNOOIEN

Juriaan Smid en Thomas Stammes gaan 6 oktober in Apeldoorn meedoen aan een toernooi. Volg hier de prestaties.