weekeinde 16/17 februari

look ahead

Week van 17 tot en met 23 februari

Klik hier om een tekst te typen.

NBF

nbv huisleague en olround 50+ league

NBV huisleagues

Zondag is weer regioleaguedag. In Zevenaar gaat in de K1 klasse NBV 12 proberen hoger op de ranglijst te komen. De achterstand op de eerste plaats is 9 punten, maar dat verschil kan op een speeldag worden overbrugd. In het team van Thomas StammesDennis van Hoogstraten, Jeffrey Peters en Rob Joosten maakt vandaag Ferdi Maks zijn debuut. Wij wensen hem en zijn team veel succes. Het team van de NBV dat in de K2 klasse -Olround/NBV Nijmegen 3- speelt, moet erg vroeg op. De speeldag is namelijk in Rijssen. Laten we hopen dat de mannen van Gerda van Kolck een heleboel punten mee naar huis nemen. De ogen zullen meer naar beneden dan naar boven gericht zijn, want zes punten voorsprong op de onderste is niet veel. Daarentegen 19 punten achterstand op de nummer vijf wel! Hoe dan ook: veel succes mannen en vooral goede heen- en terugreis. (89 km.)

In Olround worden zondag ook NBF-wedstrijden gespeeld.

Dan speelt daar de Nationale Trioleague Klasse 2 E zijn wedstrijden. Wedstrijdleider is Joop Peeters. In deze league zit geen NBV-team.

Maandag zijn er in de dubbelleague geen topduels. De nummers 1 en 2, Winions en Rolling Rocks treffen de midden-moters Maximum Overdrive en Strike Back. Maar resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor vanavond, dus gaan we stiekem uit vaneen verrassing hier of daar. Nummer drie D & G kan gebruik maken van een misstap van de nummer twee, maar dat moet dan wel tegen een van de beste middenmoters De Romeinen. In de trioleague treffen de bovenste drie teams tegenstanders uit de onderste regionen. Maar ook dat zegt in deze rare competitie helemaal niks. De resultaten uit eerdere wedstrijden tonen dat aan. Bad Boys wint de eerste wedstrijd tegen Sensational Triple B, maar speelt de tweede ontmoeting gelijk. Peters Keukens wint wel beide keren van Flexa Forte, maar Gamekings verliest de eerste keer van Get 2 work en wint de tweede wedstrijd. In de woensdag 4 league is het de verwachting dat w na de speelavond van woensdag nog één koploper hebben. Op papier is de tegenstander voor Hoogstraten en fans (dat speelt tegen de nummer 11 De Toppers, van wie het de eerste ontmoeting met 4-0 woneen stuk makkelijker dan voor Lekkah Bezig! dat de strijdt aanbindt met The Selfie. De vorige ontmoeting eindide namelijk in een 4-0 overwinning voor The Selfies.  Donderdagmiddag valt de beslissing in de strijd om de tweede periodetitel. Liefst zes teams zijn zeer kansrijk. Die staan allemaal binnen anderhalf punt. In deze competitie zijn maximaal drie wedstrijdpunten per speeldag te behalen. Om de titel is de wedstrijd tussen Bloem en A-team belangrijk. Dit zijn de nummers 3 en 1 van de ranglijst. De andere topper is de wedstrijd tussen de nummers 2 KK en 5 Fire Balls. De nummer 4 Pintreffers krijgt het ook niet makkelijk, want tegenstander  Alleycats  staat met 1 wedstrijdpunt minder slechts drie plaatsen lager. Kortom, alleen maar spanning. Die wordt nog eens vergroot, doordat donderdagmiddag ook de prijzenweek wordt verspeeld. De beste drie teams met de hoogste pinfall komen in aanmerking voor "lekkere" prijzen.

 

dinsdag 12 februari

een perfecte reeks van melvin louvet in de maandag duoleague

Melvin begint zijn reeks in de tweede game in frame 6 met strike , die eindigt 13 frames (!!!!!) later...…………….. in frame 6.

woensdag 6 februari

ger Nillesen en thomas stammes enige nbv'ers in nbf  toplijsten

De NBF heeft overzichtslijsten gepresenteerd van de topprestaties van de Nederlandse bowlers en bowlerinnen. Ger Nillesen staat op de zevende plaats in de NBF top 50 (categorie 65 plus). En ook Thomas Stammes krijgt een plekje tussen Nederlands beste bowlers. Hij staat op plek 83 in de categorie NBF Top 100 algemeen. Voor alle lijstjes klik op de button en zoek maar uit.

 

bowlen een olympische sport (of niet)?

Heb je het gelezen? In de NBF nieuwsbrief?

Olympische droom
Je hebt het in 2016 vast wel meegekregen: alle inzet van World Bowling en bowlingfans ten spijt, de bowlingsport werd niet opgenomen in het olympische programma voor Tokyo 2020. Een grote teleurstelling voor alle bowlingliefhebbers, maar voor de mensen achter de schermen geen reden om de droom op te geven! In 2024 worden de spelen in Parijs georganiseerd en opnieuw doet World Bowling er alles aan om de sport zo goed mogelijk te presenteren. Getuige ook de, ietwat ongelukkig geplande, WK jeugd t/m 18, waarbij de sport opnieuw gepresenteerd wordt aan het olympisch comité. Voor de belangrijke deadline van 1 april.

Bowling for gold
Om die droom kracht bij te zetten is deze week een nieuw initiatief ontstaan: Alle bowlingfans over de hele wereld laten hun stem horen en laten daarmee zien dat bowlen een sport is die mondiaal op veel fans kan rekenen. Het kan positief meewegen in de beslissing om bowlen

Draag jouw steentje bij!
Jij kunt op drie manieren een bijdrage leveren aan deze actie:
1.Teken de petitie op www.bowlingforgold.com.
2. Vul de enquête in op www.bowlingforgold.com.
3. Deel dit bericht of berichten op social media of maak je eigen bericht met de link van de website en verspreid het onder zoveel mogelijk andere bowlingfans!

Onze steun krijgt de actie zeker, we rekenen ook op jou!

 

zondag 3 februari

bert geerlings op erepodium Marikentoernooi

Zeven NBV spelers hebben de finale gespeeld van Mariken van Nieumeghentoernooi 2019. In deze sterke finale is het knap dat Bert Geerlings (handicap pinfall totaal 2095); op de derde plaats is geëindigd. Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie! Andere klasseringen zijn ook erg verrassend: Jeffrey Peters (2091) bijvoorbeeld die vijfde wordt, en natuurlijk nieuwkomer (voor het eerst aanwezig op een toernooi) Ferdi Maks (2058) is een verrassing, want hij wordt heel knap zevende. In de finale komt hij als tweede binnen, maar dan moet Ferdi een beetje passen, waar hij in de series als een speer ging. Wesley Bouwman (2038) wordt negendeGer Nillesen (1992) wordt twaalfde, Thomas Stammes (1987) eindigt als dertiende en nummer zestien in de finale is Toon Peters (1960).

De gemiddelde scores op basis van negen scratchgames (vijf in de serie en vier in de finale) zijn: 

Thomas Stammes 218,77;

Wesley Bouwman 205,44;

Toon Peters 204,77;

Ferdi Maks 198,67;

Ger Nillesen 198,33;

Jeffrey Peters 195,33;

Bert Geerlings 190,77 

 

weekeinde 2/3 februari

look ahead

Week van 2 t/m 9 februari

Een van de deelnemers van ons Mariken toernooi is David van Geelen, nu lid van BV Mill, eerder lid van NBV. Hij speelde vandaag in de eerste serie van het toernooi tegen maatje Vince Yamashita die 300 gooide. Ook David is een notoire perfect gamespeler; 
dit lees ik op de site van de NBF: 26-01-2019 Tijdens de klasse finale van de verenigingskampioenschappen in Mill, gooiden David van Geelen zijn 2de 300 game. David gefeliciteerd. Ook namens de NBV, David.
 

 

81 deelnemers (hoe weinig!!) strijden vanaf zaterdag tot en met zondag om de prijzen tijdens het Marikentoernooi. Jarenlang al vraagt het NBV bestuur zich af hoe het bestaat dat ons mooie NBV toernooi zo weinig deelnemers trekt. Dat betreft veel deelnemers van buitenaf; met
buur(t)verenigingen in Venray, Mill, Arnhem, Veghel, Tiel zo dichtbij zou het toch mogelijk moeten zijn weer het vroegere deelnemersaantal van 120 te halen? Van onze eigen NBV doen 27 leden mee. Ook hier kan ik de vraag stellen:  HOEVEEL DOEN ER NIET MEE van ons eigen cluppie EN WAAROM NIET???? Dat zou toch te inventariseren moeten zijn. Van het grote aantal toppers dat we binnen onze NBV hebben, die zeker kandidaat zijn om het toernooi te winnen, doen er eigenlijk te weinig mee.

nbv mariken van nieumeghen toernooi 

sterke start toernooi: 300 game. . . . . .

Vince Yamashita van BV Mill gooit in de eerste serie van ons toernooi een prachtige perfect game: zijn eerste in Olround na een groot aantal wedstrijden in ons huis te hebben gespeeld. Hulde! Lof! Eer! Bijna was onze eigen NBV'er Ferdi Maks hem voorgegaan. Negen strikes achter elkaar, dan een 9 spare gevolgd door strike: eindscore 269. Ook voor Ferdi alle lof!!! en prachtig PR plus winnaar van serie 1 plus leider in het klassement en op naar de finale!

competities

In de maandag dubbelleague staat een interessante ontmoeting op de rol. Het wordt de tweede ontmoeting van dit seizoen tussen Winions en concurrent van vorig jaar om de titel TMC. De eerste wedstrijd werd een klapper in het voordeel van Winions: 4-0. Maar omdat TMC herstellende is, verwacht ik dat het deze keer niet zo gemakkelijk zal gaan voor de huidige nummer een. De grote vraag is ook of Spaike een eerste nederlaag kan toebrengen aan RollingRocks  dat in deze tweede speelronde nog steeds ongeslagen is: zeven overwinningen op rij staan op de lijst van dit team. Dat zal dus een hele klus voor Spaike worden. In de top 4 van de maandag trio staat de ontmoeting te wachten tussen de nummers 2 en 4: Peters Keukens  en All in 4. Voor de andere kopteams wordt het uitkijken: met (handicap)bowlen kan de onderste zomaar van de bovenste winnen. In de woensdag 4 league kan de koploper Hoogstraten en fans de krachten weer bijeen zamelen na de zware nederlagen afgelopen twee weken. Tegen spookteam kan freewheelend worden gegooid en afgewacht wat de concurrenten doen. De nummers 2  en 3 Lekkah Bezig! en New Kids on the Block gaan in een onderlinge strijd uitmaken wie de nummer 2 op de ranglijst blijft of wordt! De nummers 4 en 5 spelen ook nog eens tegen elkaar: The Selfies tegen De Spil. Dit wordt een superspannende leagueavond. In de donderdag 50 + league wordt aan de terugronde begonnen. Koploper KK krijgt een zware klus aan runner up Lucky Strikes dat al ZES wedstrijden niet meer heeft verloren. Daarmee krijgt ook de nummer drie Fire Balls te maken. Ook het  aan de winnende hand zijnde Figuranten is een onberekenbare tegenstander met de laatste weken alleen maar hoge handicapserie scores. En dan spelen ook nog eens de nummers 2 (A-team) en 4 Alleycats tegen elkaar. Een middagje om naar uit te kijken. . . .  . . 

woensdag 30 januari

ton zandboer cup: nijmeegs team loot zutphen

Het team van Shocking Blue dat meedoet aan de handicap editie van de Ton Zandboercup heeft als eerste tegenstander BV Zutphen geloot. Het wordt een uitwedstrijd. Teamcaptain Roel Janssen gaat in overleg met BV Zutphen een datum vinden voor de te spelen uitwedstrijd. Hopelijk komen deze NVBV-mannen de eerste ronde door. Het team bestaat uit : Roel Janssen, Bert Geerlings, Kevin en Paul Couwenberg en Joop Peeters. Voor de loting (ook van de scratchcompetitie) klik button.

 

 

weekeinde  van 26/27 januari

look ahead

Week van 28 januari tot en met 2 februari

Hoe ziet komende week eruit? Zondag begint het Nederlands Kampioenschap 50+ scratch. Op de deelnemerslijst veel bekende namen van bowlers en bowlerinnen uit onze omgeving, maar onze NBV levert dit jaar geen enkele deelnemer. Helaas. Ook in deze toernooien begint al flink de klad te komen. Ook bij B-toernooi in Den Bosch en C-toernooi in Tiel geen NBV deelnemers. In de maandag dubbelleague staat voor Rolling Rocks -al zes speeldagen achtereen alleen maar overwinningen- een belangrijke wedstrijd op stapel. De tegenstander is vandaag namelijk koploper Winions. Zal Rolling Rocks voor een stunt kunnen zorgen?  In de trioleague kan koploper Bad Boys na de nederlaag van afgelopen maandag de wonden likken. Tegenstander NTB zal toch geen probleem opleveren? Bovendien spelen de achtervolgers Gamekings en Peters Keukens  tegen elkaar, dus hoe de uitslag ook is, er komt een directe achtervolger minder. Woensdag staat er een interessante kraker op het programma: de eeuwige rivalen om het kampioenschap treden tegen elkaar aan. Beide teams willen zich revancheren na de opgelopen nederlaag afgelopen woensdag. In e wetenschap dat de nummers 2 en 3 (resp. Lekkah Bezig! en De Spil) tegen elkaar spelen kan Hoogstraten en fans de clash met vertrouwen tegemoet zien. In de donderdag 50 + competitie  wordt al speeldag 19 gespeeld. Dit is de laatste speeldag van de eerste competitieronde en alle teams hebben elkaar dan  dus een keer ontmoet. Koploper KK  kan het toch niet moeilijk krijgen tegen het laagstaande Haduuk, dat al wekenlang niets doet dan verliezen en op weg is naar de laatste plaats. Maar. . . . . het is bowlen en dan weet je het nooit.Fire Balls staat in de wacht om de eerste plaats over te nemen; maar tegenstander Lucky Strikes komt de laatste weken goed uit de hoek en scoort hoge games. Wordt een hele uitdaging voor het team van tc John Konings. A-team, de nummer 3, treeft Splendor B, dat donderdag een mooie 3-0 overwinning boekte op . . . . . . .Haduuk. maar of dat tegen A-team ook lukt? Inzet is de derde positie op de ranglijst (of hoger. . . . .). . . .

MAANDAG 21 JANUARI

De standenlijst van de NBV eredivisie is iets aangepast. De scores van Jan  Verschoof klopten niet, maar nu wel. 

De nieuwe prijspuzzel staat on line. Wordt een lastige klus. Deze woordzoeker is speciaal gericht op de mannen en vrouwen van de donderdag 50+ competitie. Zoek de antwoorden op, op de uitslagen en standenlijst zoals die iedere week op www.olround.nl staat of bij het verslag van de wedstrijden op pagina donderdag 50+ league van deze website. Succes. Kijk op PPP.

zondag 20 januari

nbv eredivisie speeldag 2

Ook vandaag is het nog niet gelukt om alle 12 banen bezet te hebben. Het opstarten van de NBV eredivisie kampt met onvoorziene probleempjes: afzeggingen die gevolg zijn door persoonlijke omstandigheden. Vandaag gooit ziekte roet in het eten van spelers. De negen aanwezigen hebben op een ander patroon gestreden voor wat ze waard waren, en meer dan eens werd  (liefst snel) gevraagd om aanpassing. Een aanpassing van de regels heeft door de afzeggingen plaats gehad: de strikecompetitie gaat over zes wedstrijden, waarvan vijf resultaten tellen. Zo is voor iedere speler een dag van afwezigheid ingecalculeerd, dan wel valt de laagste prestatie weg. 

VOLGENDE SPEELDAG ZONDAG 24 FEBRUARI

tussenstand

weekeinde van 19/20 januari

look ahead

Week van 19 tot en met 27 januari

Hoe ziet komende week eruit? Allereerst wordt morgen-zondag-  weer de NBV eredivisie gespeeld. Dan is de tweede speeldag. Zoals iedere sport zijn specialisme heeft, denk aan driebanden bij biljarten of sprinten bij schaatsen, zo heeft deze NBV eredivisie ook zijn specialisme: STRIKES GOOIEN. Daar gaat het om in deze nieuwe scratchcompetitie voor de beste NBV'ers. Maandag wordt in de dubbelleague de topper gespeeld tussen de nummers 1 en 2: Winions tegen D & G. Belangrijk ook voor de nummer drie, De Romeinen, die eventueel naar de tweede plaats op de ranglijst kunnen klimmen. In de maandag trioleague krijgt nummer drie Peters Keukens nu al de laatste kans om nog hoop te hebben op het kampioenschap van deze jaargang. Dan moet echt met maximale cijfers gewonnen worden van de ongenaakbare Bad Boys. Dat team verloor dit seizoen pas twee keer, waarvan een keer tegen . . . . . juist, Peters Keukens in de vorige ontmoeting tussen beide teams. Dinsdagmiddag zal er ongetwijfeld weer veel drukte zijn op de banen van Olround, want dan traint een flink aantal 50 + 'sers. Op woensdag kan in de vierpersoonsleague Lekkah Bezig! laten zien in hoeverre de goede prestaties van afgelopen weken kunnen worden voortgezet, in de topper tegen de nummer 1 Hoogstraten en fans. Mislukt die avond, dan kan de nummer 2 zomaar terugvallen naar plaats 6 op de ranglijst de koploper uit zicht. Donderdag 5+ league is de wedstrijd van de waarheid tussen de nummer 1 KK dat verliezende is  tegen de nummer 3 Pintreffers dat winnende is en intussen op een half puntje achterstand staat. Dat doen Alleycats en Fireballs ook. Wie van de twee mede-achtervolgers wordt de lachende derde vanmiddag? Zaterdag zal geen aanvang gemaakt worden met het NBV Marieken-toernooi. In de voor die dag geplande serie staat slechts een deelnemertje geregistreerd. Dat zal naar de zondag de week daarop worden getransporteerd. De nood blijft intussen wel hoog:

MELD JE ALSNOG SVP SPOEDIG AAN VOOR ONS EIGEN MARIEKENTOERNOOI. LAAT HET EEN SUCCES WORDEN DANKZIJ JOU!!!!!!!

donderdag  17 januari

Wijziging aanvangstijd NBV eredivisie aanstaande zondag: 12 uur binnenkomen en na de administratie en de prijsuitreiking van speeldag 1 is het ingooien en starten. Zal ongeveer 12.30 uur zijn. 13.30 uur klaar.

Zondag 20 januari is de tweede ronde van de NBV eredivisie, waarin het gaat om strikes, strikes, strikes. Want wie de meeste gooit wordt winnaar. Het gaat in zo'n wedstrijd hard tegen hard en wie van bowlen op niveau houdt, komt kijken. 

publiek gewenst !!!!!!!

woensdag 16 januari

De inzendtermijn voor de prijspuzzel is gesloten. De winnaar is bekend. Uit de goede inzendingen is Gerard Pierik als winnaar van de GRATIS UUR TRAININGSBON -beschikbaar gesteld door Olround- gekomen. Proficiat Gerard. Aan alle lezers de oproep: blijf inzenden. Houd de PPP-pagina in de gaten . Een nieuwe prijspuzzel wordt binnenkort daarop geplaatst. 

maandag 14 januari

De  trainingsmogelijkheid in Oround zaterdags wordt goed bezocht. Ook door de week zien we geregeld NBV'ers trainen met het doel tot betere prestaties te komen. Dat is een goede zaak. Maar ook een dure. Kost toch € 9 per uur per baan. Je kunt GRATIS een uur trainen, als je uitgeloot wordt uit de goede inzenders van de oplossing van de prijspuzzel die je op deze website vindt.  Je kunt de oplossing van de huidige prijspuzzel (zie webpage PPP) nog vandaag en morgen opsturen. DOE JE BEST EN WIN!!!!!!!!!!

zondag 13 januari

Zojuist binnengekomen e-mail van Thomas Stammes: 

Dennis gooide 278. De wedstrijdleiding heeft score van eerste game per ongeluk verwisseld met mij. Is al door gegeven aan NBF.

Dank je Thomas voor deze mededeling!!

Geen geluk in finale in tilburg voor hans peters

Hans Peters speelt een prima voorronde op het 50+ masters toernooi in Tilburg. Hij komt in zes games tot een totaal van 1194, 199 scratch gemiddeld.  In de finale loopt het niet zoals het zou moeten. Hij gooit niet een game het gemiddelde van de voorronde. Zijn  hoogste game is 190. Gemiddeld over deze vier finalegames is slechts 173, 25 De resultaten van de andere NBV-leden: Vincent Disveld wordt zesde in zijn gserie met een totaal van 1050 pinfall en een mooi gemiddelde van 175. Martien van Brienen eindigt in die serie op de 19e plaats met een totaal van 985 en een gemiddelde van 164.1

thomas stammes op dreef. . . . . . . . . . . .

olround/nbv12 nijmegen niet op dreef...

In de K1 klasse van de regio Oost is NBV 12 vandaag liefst vier punten ingelopen op koploper Deco Colors Holland, alleen is die club door een slecht resultaat na vandaag geen koploper meer.  En dus moet NBV 12 opnieuw een inhaalrace beginnen, nu zelfs op een nieuwe koploper waarop het nu negen punten achter staat. NBV 12  begint vandaag met twee overwinningen; er is dus geen blijk van eventuele katers na een zware zaterdagavond. Maar na het verlies tegen de intusse nieuwe koploper gaat het mis. De laatste drie wedsrtijden daarna gaan dan ook verloren. Gelukkig is er in de one-to-all wedstrijd een wederopstanding, want met slechts 20 pinfall minder dan de nummer 1, wordt NBV 12 in deze wedstrijd tweede. Vandaag een score van 11punten van de 21. De tweede plaats is sowieso nog gemakkelijk binnen handbereik. De scores: 
Thomas Stammes (meest katergevoelig van het team) gemiddeld 219,6 over 5 wedstrijden. Hoogste game is de eerste (!!!) met 278. Ook de volgende twee games zijn goed, 237 en 238. Met een totaal van 753 over drie games komt Thomas slechts 7 pins tekort voor een bijzonder sport-resultaat, dat staat op 760 over drie games. Dennis van Hoogstraten gooit gemiddeld over 5 wedstrijden 216,4. Hoogste game 254. Jeffrey Peters gooit een gemiddelde van 201,2 en heeft een hoogste game van 229; Rob Joosten komt tot een gemiddelde van 159,5 en heeft een hoogst game van 172

In de K2 klasse  vergaat het ons NBV team Olround/NBV Nijmegen 12 een stuk minder. De mannen komen vandaag slechts tot 5 punten en dat maakt dat ze afzakken naar de laatste plaats. De eerste wedstrijd ziet er nog goed uit; met slechts vier pins verschil in het nadeel worden de punten weggeven. De tweede wedstrijd gaat totaal niet. Er wordt de slechtste score van de dag gegooid van alle teams: 436. In de derde game herpakt het team zich, maar verliest wel weer nipt: 9 pins verschil. Alle wedstrijden worden aldus met 0-3 verloren. De hoogste game gooit Olround/NBV Nijmegen 12 in de one-to-all wedstrijd. Daarin lukt het opeens wel en wordt het knap tweede en pakt het de enige vijf punten van de dag.  Elroy Ruzette gooit over vijf wedstrijden een gemiddelde van 170,6. Hoogste game: 195. Martien van Brienen  speelt drie wedstrijden en gooit een gemiddelde van 164. Hoogste game is 176. Vincent Disveld heeft een gemiddelde van 160,2 over vijf (hoogste game 188) en Hubert Vehreschild speelt ook vijf wedstrijden en komt tot een gemiddelde van 152,6 met een hoogste game van 160.

woensdag 9 januari

NBV'ers (weer) het huis uit. . . . . . . . . . . . . . . . .

Komend weekeind gaan diverse NBV -leden weer op pad om buitenshuis competitie of toernooi te spelen.

nationale trioleague oost

50+ master tour

Het team van Elroy Ruzette, Vincent Disveld, Martien van Brienen en Hubert Vehreschild speelt zondag a.s. in Zutphen de derde competitiewedstrijd. Olround/NBV Nijmegen 3 kan een hele hoop punten goed gebruiken. De achterstand op de nummer 4 van de ranglijst is aanzienlijk bedraagt 12 punten!). Maar niets is onmogelijk; per speeldag zijn er immers 21 punten te verdienen! Een klasse hoger, in de K1 klasse speelt NBV 12 zijn wedstrijden zondag in Apeldoorn.  Ook NBV 12 staat op plaats 4, maar de achterstand op de koploper is slechts 7 punten. En ook in Apeldoorn zijn maximaal 21 punten  te halen, dus veel succes voor de mannen Thomas Stammes, Dennis van Hoogstraten, Jeffrey Peters en Rob Joosten

De 50+ Master Tour is voor m/v een afzonderlijk toernooi. Aan de hand van resultaten op verschillende toernooien wordt een ranglijst samengesteld. De hoogste plaatsen leveren meer punten op (maximaal 80 voor de winnaar) dan de lagere. Minimaal 5 punten voor iedere toernooideelnemer/neemster. Ieder toernooi wordt een zg. stop genoemd. In totaal kun je maximaal aan 10 stops deelnemen, maar 5 stops is al voldoende voor de eindrangschikking.  Ger Nillesen wond e stop in Nijmegen tijdens 50+ toernooi en krijgt 80 punten erbij en de nummer 3 Hans Peters krijgt 45 punten bij zijn totaa. Zaterdag a.s. is in Tilburg stop 7. NBV deelnemers zijn Martien van Brienen en Vincent Disveld. Voorlopige inschrijvingen zijn er van Cris en Brigitte van Hoogstraten. Allemaal veel succes met hoge scores!

maandag 7 januari

Gisteren is het nieuwjaarsbowlen geweest, terug van weggeweest. Het was een keileuk gezellige bijeenkomst, waarin heel veel ruimte was voor bowlen en (bijna) ruimte tekort was bij het rad met de prijzen. Bestuurslid Jan Verschoof kreeg menigmaal een rad voor ogen gedraaid; hij kwam aan bowlen en aan controleren niet toe en hij zag sommige spelers wel heel vaak langs komen. Maar gelukkig waren er prijzen en lootjes genoeg en dat werkte sfeer verhogend.. Die lootjes gingen in een emmer en aan het eind van de  ochtend werden daaruit de grotere (en ook nog veel overblijvende kleinere) prijzen getrokken. De voorzitter bedankte eerst Jan Verschoof en Marieke Peters, die deze spelochtend hadden georganiseerd en daarna de aanwezigen, omdat ongeveer de helft van het totaal leden gehoor had gegeven aan de uitnodiging om vandaag aanwezig te zijn. Daar was hij trots op en blij mee en sprak de hoop uit, dat dat aantal ook aanwezig zou zijn bij het aanstaande Mariekentoernooi. En dat hopen wij met hem. Inschrijven kan nog en aarzel niet, iedereen is welkom en kan meespelen en iedereen is kansrijk op ons handicaptoernooi. Dus. . . . . . . als de wiedeweerga inschrijven. Op naar de 120 deelnemers.

zaterdag 5 januari

Deze mededeling heb ik gekopieerd va de NBV website: een reminder voor jullie allen voor morgen, zondag 6 januari. Allemaal veel plezier!

 

We gaan op 6 januari 2019 Nieuwjaarsbowlen.
We bowlen deze zondag van 11.30u-13.30u.

dinsdag 1januari

Iedereen een gelukkig en gezond 2019 toegewenst en daarbij nog eens mooie bowlresultaten. 

Hieronder vind je de klassenstanden van de C en de D klassen, bijgewerkt tot en met de kerstvakantie. Je ziet dat iedereen in principe de kans heeft om op de eerste plaats te komen, zelfs in de C-klasse waar René Candel drie keer de lijstaanvoerder is.

 

Z0NDAG 30 DECEMBER

VERVOLG KLASSENSTANDEN nbv

in vervolg op een eerder bericht vind je hieronder de standen van de huidige klassen. Ook de dames krijgen nu hun aandeel. Tot nu toe heb ik de A en de B klasse voor jullie. De C en D klassen standen komen zo spoedig mogelijk. Je hebt nu een overzicht van de standen op drie verschillende momenten. Eerste stand is die volgens pasgemiddelde; tweede is van een paarweken geleden e de laatste standen zijn die van deze kerstperiode. Je ziet dat degene met het betere pasgemiddelde in de huisleague niet altijd beter hoeft te zijn dan de anderen. Dat betekent dat de strijd voor de Nijmeegse kampioenschappen volledig open is. Wie zou er op dit moment de klassenkampioen van de NBV zijn? Virtueel kampioen A-klasse heren is Toon Peters, virtueel B-klasse kampioen is nog steeds Wesley Bouwman. Hoe het in de andere klassen is lees je binnenkort.

 

vrijdag 28 december

Heb je al op de WENS-page gekeken? Mooi, dan kun je nu aan de slag. De nieuweprijspuzzel staat vanaf nu op deze website. Je weet het: de winnaar van deze puzzel krijgt een uur gratis trainen aangeboden door Olround. Ga je zelf niet trainen geen nood: stuur de oplossing desondanks in. Word jij als winnaar uitgeloot, dan geef je die bon toch gewoon weg? Mooie daad in deze tijd van het jaar. de woordzoeker heet nog te weinig inzenders gekend. Vandaar dat ik nu kies voor een geheel andere puzzel. Gaat natuurlijk over bowlen. Bowlen binnen de NBF, binnen de NBV en in Olround. Iedereen kan meedoen en inzenden. Voor sommige antwoorden moet je even op zoek in naslagwerk.  Inzendingen moeten binnen zijn vóór 15 januari 2019. (Je vindt de puzzel op een aparte pagina, achterin deze website. Invullen op scherm is helaas nog niet mogelijk. Dat krijg ik niet voor elkaar!!!) 

dinsdag 18 december 

nederlandse kampioenschappen

Nóg een prachtige NBF uitnodiging: doe mee aan de Nederlandse kampioenschappen. Wat is er mooier voor een bowler dan Nederlands kampioen te worden. Eerder hebben al veel NBV'ers geprobeerd die titel te behalen. Want die is voor iedereen weggelegd. Het laatste wat ik me kan herinneren is dat Marieke Peters  en Joop Peeters hebben meegedaan. Beiden is het (verre van) (niet) gelukt. Maar het is keileuk om daaraan mee te doen. Intussen hebben veel nieuwe leden ons ledenbestand verruimd. En veel van deze nieuwelingen -of misschien zelfs wel allemaal gezien de trainingsquantiteit- In het bijzonder wil ik hun uitnodigen om in te schrijven. Met name Sjonny Peters, Elroy Ruzette, Rob Joosten, Björn Konings, Ferdi Maks, Quincy van Rijn, Robin Hendriks, Bob Geurts, Francesco Sopacua, Teun Daalmeijer, Gregory Ruisi en wie ik nog over het hoofd zie: denk er eens over na en meld je aan. Jullie zijn met goede scores bezig en wie weet kan je een prima prestatie neerzetten. Het Nederlands kampioenschap gaat namelijk per klasse. Eerder vond je al info op deze site over de klassenindeling volgens het pasgemiddelde. Binnenkort kom ik daar op terug. Maar het zou te gek zijn wanneer een NBV'er Nederlands kampioen D-klasse wordt, of Nederlands kampioen C-klasse. Wanneer je meer wilt weten, informeer dan bij andere NBV-leden. Er zijn er genoeg die al eerder meespeelden. En kijk in ieder geval op de NBF website voor alle informatie. Het toernooi wordt gespeeld in Tilburg, dus de reisafstand mag geen bezwaar zijn. Meld je aan, schrijf je in en heb plezier en laat van je horen!!!!!

Klik op de button hieronder.

maandag 17 december

Eredivisie uitslag op NBV website

Lekkah Bezig! Jos de Haas

We hebben een winnaar. . . . . . . . . . . . . .

Vanmiddag nog komen de gedetailleerde resultaten van het gisteren gespeelde toernooi op de website. 

Uit De Gelderlander van vandaag. Een NBV'er om trots op te zijn.

Tom Mol is via loting de gelukkige winnaar geworden van de trainingsbon, die door Olround beschikbaar is gesteld. Deze is € 9 euro waard en kan gebruikt worden om één uur gratis te trainen. Niet iedere puzzelaar valt op woordzoekers, vandaar dat een ander soort puzzel op de laatste webpagina komt te staan.

 

Zondag 16 december

Vanmorgen is de "aftrap" geweest van de nieuwe  NBV strike eredivisie. Hoewel niet alleen de publiekelijke belangstelling tegenviel, was ook het aantal spelers niet maximaal. In plaats van de uitegnodigde twaalf (en meer) -uitgenodigde spelers, stonden er acht op de banen. Ik spreek nu namens die spelers, ikdenk dat ze een prachtige wedstrijd hebben gespeeld. En nu de wedstrijd ten einde is, kan ik zeggen: dit smaakt naar meer. Een dergelijk toernooi heeft beslist de potentie om uit te groeien naar een geweldig toernooi, waaraan het niet alleen een eer, maar ook een genot is om aan mee te doen. En zo'n toernooi verdient de beste spelers en ook het beste publiek. Hopelijk straalt het enthousiasme van de organisatoren en de spelers door naar de rest van de vereniging. DOE MEE EN KOM KIJKEN. De volgende speeldag is zondag 20 januari.

Voor de uitslagen en stand van deze eerste speeldag, zie de NBV website. Ik verklap alleen nog even dat Toon  Peters de winnaar van de dag is. 

zaterdag 15 december

Het NBV striketoernooi wordt morgenvroeg geopend met de eerste ronde. Die begint om 11.30 uur. Het aantal spelers bedraagt 12 en dat betekent dat gespeeld wordt met 1 man per baan. De vijf games zullen binnen of rond het uur worden verspeeld; dus de wedstrijd zal ongeveer half 1 zijn afgelopen. Het kost je dus niet de hele zondag om te komen kijken. Vandaar deze uitnodiging:

 KOM NAAR OLROUND VOOR HET EREDIVISIE STRIKETOERNOOI OP ZONDAG 16 DECEMBER. AANVANG 11.30 UUR; EINDE 12.45 UUR. 

Het toernooi in witte hoes rijssen

De scores van de wereldkampioen van vorig jaar vandaag in bowlingcentrum Rijssen tijdens het Poenpalentoernooi

17 e plaats 
Xander van Mazijk handicap 1

scores over zes games 

253       Totaal: 1399
233
198
248
244
217

Het zit de NBF niet mee om toernooien goed bezet te krijgen. De ludieke strijd om de Ton Zandboercup, een scratch - en ook handicaptoernooi telt tot nu toe (te) weinig inschrijvingen. Dus NBV'ers, wie nog mee wil doen: er is nog plaats en gelegenheid, want de inschrijfdatum is verlengd. Ieder team telt vier deelnemers. Kijk voor alle informatie op de NBF website.  Tot nu toe heeft slechts één NBV-team zich ingeschreven voor het handicaptoernooi. Daar zijn dus nog twee plaatsen vrij. Iedere vereniging mag drie teams inschrijven. Bij de scratchuitgave zijn nog drie plaatsen vrij, want daar is nog geen NBV aanmelding.

Een ander NBF evenement loopt ook ieder jaar minder wat betreft het aantal deelnemers. Jarenlang heeft onze NBV meegedaan aan de Stedenontmoeting. Eerder waren er zoveel deelnemende steden, dat er voorrondes werden gehouden in de regio. Nu speelt alles zich echter af op één dag in één bowlinghuis. De teams (m/v afzonderlijk) bestaan uit 5 spelers/speelsters. Dit jaar worden de wedstrijden gespeeld in Warmond, boven Leiden; 135 km vanaf Nijmegen. (1 uur 40 minuten rijden) De inschrijving is nu open. Eerder ging de organisatie van de deelname van de NBV steeds uit van het bestuur. Heb jij belangstelling om mee te doen en weet je er meer die dat hebben? Misschien dat het NBV bestuur weer een team wil afvaardigen. De speeldag is zaterdag 23 februari 2019.

 

dinsdag 11 december

Eindelijk, daar is ie dan. In dubbel opzicht. Als eerste bedoel ik de berichtgeving over een aanstaand toernooi. Eerder kondigde ik het al aan: er  komt groot nieuws op de NBV site. Intussen is dat nieuws er. Als tweede heb ik het over de inhoud van dat nieuws: eindelijk is er dan de veelgevraagde scratchcompetitie. Niet voor iedereen, maar alleen voor de selecte topspelers van onze NBV.  Het wordt een zeer speciale competitie; een eerste aanzet tot waarschijnlijk een supertoernooi, maar dat zal in de toekomst moeten blijken. Het speciale zit hem hierin: het gaat niet om de totale pinfall na vijf games, maar het gaat om het aantal STRIKES. Dit wordt echt bowlen, waar het bij bowlen om gaat. Diegene die de meeste strikes gooit per speeldag wordt de dagwinnaar, maar diegene die in totaal over alle zes zondagen de meeste strikes gooit wordt de toernooiwinnaar. En voor die winnaar is een behoorlijk prijzengeld te verdienen. Mocht het toernooi groter worden, dan zal zeker ook die prijzenpot beter gevuld zijn, zodat het alleen maar aantrekkelijker wordt om aan dit geweldige toernooi mee te doen. Enneh. . . . . omdat het om de meeste strikes gaat, wordt het ook voor de toeschouwer interessant om deze mannen te volgen. Dus kom kijken. Om te beginnen zondag 16 december a.s. Want dan is de eerste speeldag. Aanvang 11.30 uur en de wedstrijd duurt tot 13.45 uur.

zaterdag 8 december

Op een zeer lastig te bespelen oliepatroon is het Ger Nillesen en Hans Peters niet gelukt om in Nieuwegein tijdens het handicaptoernooi flink potten te breken. Beiden komen lang niet in de buurt van hun pasgemiddelde. Hans gooit 999 over zes games en dat is een gemiddelde van 166,5 (hoogste game 191) en Ger heeft een totale pinfall van 932 (hoogste game is 183)en dat is gemiddeld 155,3 . Met deze scores blijven onze NBV ' ers helaas buiten de finale van morgen.

 

Vrijdag 7 december

** Ger Nillesen en Hans Peters gaan hun kansen op succes beproeven op het C-toernooi in Nieuwegein. Dat vindt aanstaand weekeinde plaats. Wij wensen de mannen veel succes en wachten in spanning de resultaten af. Zij spelen hun serie op zaterdag.

** Met de regio trioleague hebben teams van onze NBV wel eens wedstrijden moeten spelen in het verre Rijssen. Daar zit onder een hotel een bowlingcentrum met zes baantjes. Volgende week wordt daar in Rijssen een C-toernooi gespeeld. Met redelijk veel deelnemers. De interessantste deelnemer is wel de ex-wereldkampioen Xander van Mazijk,  die speelt zaterdagmiddag 15 december om 16.30 uur zijn serie.

** Ziggo Sport heeft wk bowlen uitgezonden. Helaas waren de Nederlandse deelnemers niet goed genoeg om in beeld te komen. Desondanks keken 38000 mensen naar de uitzendingen van Ziggo Sport.

zondag 2 december

En tóch is het een leuk toernooi, de strijd om de Ton Zandboercup. En tóch iedere keer weer weinig deelnemers. En tóch hebben we zo veel enthousiaste bowlers binnen onze NBV die graag toernooien spelen. En tóch hebben we dit jaar slechts 1 deelnemend team van de  NBV. Bowlen blijft een bijzondere sport...…. Klik op de button hieronder en je kunt zien welke teams deelnemen aan de TZC. Ons Nijmeegs team vind je bij "handicap".

 

vrijdag 30 november

Eindelijk weer eens bowlen op TV

Op dit moment zijn in Hong Kong de WK bowlen voor heren bezig. Er doen ook Nederlandse heren mee. Helaas draaien de oranje bowlingspelers nog niet zo goed. De titelverdediger is onze landgenoot Xander van Mazijk, maar ook die is nog niet op dreef. Vanaf morgen beginnen de finalerondes. Ziggo zendt die uit op tv, zodat wij live kunnen volgen. Voor alle informatie hierover, klik op de button van de NBF hieronder. Laten we maar eens even kijken hoe het moet.

donderdag 29 november 

Graag even voor wat het is, maar binnenkort heb ik de 1000ste bezoeker/ster van deze website. Webdeskundige Léon Verhoeven van NBV website en NBV bestuur zegt wel tegen mij, dat dat aantal voor een (groot) deel fake is, maar ik zie wat ik zie en vraag me af: wie zou die duizendste bezoeker zijn?? Een bloemetje waard. De volgende duizend zal ik op deze website niet meer halen want diezelfde Léon is hard bezig het mogelijk te maken dat mijn website wordt opgenomen in de NBV website. Dus nu nog even dit adres, maar spoedig gaan we naar www.bowling-nijmegen.nl

MAANDAG 19 NOVEMBER

De eerste prijswinnaar is bekend. Gerard Pierik heeft de bon voor 1 uur trainen gewonnen. Die bon wordt beschikbaar gesteld voor de winnaar van de woordpuzzel. Op de laatste pagina vind je de nieuwe woordpuzzel. Thema is NBV maandag duoleague. Pas op, deze is niet gemakkelijk. Iedereen kan meedoen, ook de 50+ leden, die trainen iedere dinsdagmiddag. Ook als iemand van deze club de winnaar wordt, krijgt die 1 uur gratis trainen. 

zondag 18 november

De banen in Veldhoven zijn Hans Peters en Ger Nillesen niet goed gezind. Gers hoogste game is slechts 185, maar in de derde game komt hij tot slechts 109. Zijn serietotaal inclusief handicap is 946. Dat van Hans is weliswaar 47 hoger (totaal 993), maar ook hij blijft ver verwijderd van een finaleplaats. En nu maar te hopen dat het nieuwe huisleaguepatroon vanaf volgende week niet lijkt op dat van Veldhoven. Alhoewel, misschien extra kansen op oefenen op zo'n lastig patroon en dat maakt de mannen tot betere spelers, toch?

Het stemmen op de NBV site over dat nieuwe patroon verloopt uitstekend. Er is al een behoorlijk aantal leden dat zijn stem heeft uitgebracht. Jij ook al? Zo nee: DOEN!!!

ZATERDAG 17 november

Op een rustige dag is het een leuke bezigheid om eens op de NBF website te kijken. Sowieso natuurlijk moet je eens gekeken hebben op Mijn NBF en anders gauw maar eens doen. Daar vind je namelijk alles over jouw eigen bowlingbezigheden. Op dit moment staat er een lijst in met alle 300 games die in olround en door NBV-leden gegooid zijn. Onze toppers hebben drie keer een perfect game gegooid. Het kan echter ook nog (veel en veel) vaker...….. Klik op de button hieronder en kijk.

 

vrijdag 16 november

De huisleague is 10 weken bezig. Nog 1 speeldag en dan is het tijd voor een ander oliepatroon. Eindelijk gaat het er dan eens van komen. Of het invloed heeft op de scores? Dat zal blijken. Ga naar de NBV website om het nieuwe oliepatroon te kiezen. Er zijn vijf smaken. Hopelijk trekt deze poll meer leden aan. Op onze poll op deze website is pas drie keer gereageerd. Dat kan en moet beter. Ga naar de NBV site via de klik hieronder. EN STEM. 

Ja, daar staat ie dan (eindelijk) in de Hall of Fame. Op de NBF site is daarvoor een (bescheiden) plaatsje ingeruimd op de voorpagina. De 300 game van Toon Peters van 5 november krijgt de aandacht die het verdient.

Zondag a.s. gaan Hans Peters en Ger Nillesen -als enige NBV'ers dit jaar- uitkomen op het handicaptoernooi van de BV Veldhoven in Veldhoven. Wij gaan de mannen op de voet volgen en wensen ze alle succes!! Overigens...… daar is nog plaats en inschrijven kan nog altijd.

 

zondag 11 november

Oh, wacht even, dat zal het zijn. Het is vandaag de elfde van de elfde zie ik bij het intoetsen van de datum. Daarom zeker dat het rustig is in bowling Nederland. En dat betekent dan natuurlijk weer dat er weinig nieuws is aan het front. Dus rust rust rust? Stilte voor de storm van de komende week? Maar ook even tijd voor het invullen van de polls op deze website en voor het oplossen van de prijspuzzel. De polls zijn er om onze mening over bepaalde onderwerpen kwijt te kunnen en geven daarvan een beeld, hoe iets leeft binnen onze NBV en/of de 50+ op donderdagmiddag. En vergis je niet in de prijspuzzel: je kunt de oplossing insturen en word je winnaar dan krijg je van Olround een UUR GRATIS TRAINEN aangeboden, ter waarde van € 8,50. Al zou je zelf een hekel hebben aan trainen; ben je de toevallige winnaar dan verpats je jouw prijs aan een liefhebber (die zijn er zeker!!!) voor bijvoorbeeld een biertje? Of twee? Of andere drankje?? Je kan nog maar insturen tot 15 november......

Succes. Morgen weer een interessante bowlingweek.

Olround moet opnieuw beginnen met baanrecords en 300 games

woensdag 7 november

Leuk bowlen tegen tegenstanders van een andere vereniging. Vind jij dat ook? Dan is met jouw team meespelen met de Ton Zandboercup leuk. Dat kan op twee manieren: de scratchway en de handicapway. Kijk op de NBF site, want er zijn wel wat voorwaarden aan verbonden, waaronder de hoogte van het pasgemiddelde. Eerder subsidieerde de NBV de deelname. Hoe het dit jaar zit moet je even aan het bestuur vragen, als je met een team wilt meedoen.

Voor info klik op de button.

 

 

Deze website leeft. Dat merk ik door de reacties die ik krijg. Werkelijk fantastisch. De opmerkingen bestaan uit aanbevelingen. Ik vind die veed back belangrijk en nodig om deze site up to date te houden en vooral moet het nieuws kloppen en dus juist zijn. We want no fake news. Op de laatste pagina vind je de 300 games die in Olround gegooid zijn. Ik dacht de namen te vermelden van de perfect gamers van de huidige NBV leden. Ik krijg een aanvulling (en correctie) van onze verse 300 gooier, Toon Peters, die bij de NBF navraag heeft gedaan over alle 300 games in ons bowlinghuis. Ik heb ze allemaal over- en opgenomen. Omdat Olround volledig  nieuwe banen heeft, wordt de vraag opgeworpen, beginnen we als Olround opnieuw te tellen of tellen we door. Laat jouw menning weten via de poll. En blijf lezen en reageren.

dinsdag 6 november

Zonder woorden...………..

maandag 5 november

Je zult maar Peters heten en dan bij de NBV zitten...…. verwarring alom natuurlijk, want welke Peters moeten we hebben. Dan is Peeters toch gemakkelijker. Maar dit berichtje betreft dus ene Peters. Nee niet Hans wat ik eerst dacht, maar Jeffrey. Jeffrey Peters speelde gisteren in de K1 klasse mee in het team van NBV 12. Excuses voor deze verkeerde mededeling, maar ik denk dat we er begrip voor kunnen hebben.   Dank aan Thomas die mij op deze fout attent maakte door een e-mail te sturen naar info@jpbowlingnieuwsnijmegen.nl. En sorry aan Hans, die ik een gemiddelde toeschreef dat eigenlijk niet bij hem past.

zondag 4 november

nbv 12 topteam van de dag in k1

Olround/nbv12 pakt 8 punten maar schiet er niet veel mee op

NBV 12 pakt (niet) de meeste wedstrijdpunten, maar wordt wel de winnaar van de dag vanwege de hoogste pinfall. Deze eerste plaats levert 12 punten op en daarmee klimt het team 1 plaats op de ranglijst; een grote(re) sprong kan niet worden gemaakt, omdat de nummer 1 12 wedstrijdpunten scoort en de nummer laatst ….. 10   Vandaag bestaat het team uit Dennis van Hoogstraten, Thomas Stammes, Rob Joosten en Hans Peters. Twee wedstrijden worden in winst omgezet, de andere drie gaan verloren.  In de One to All game haalt het team de meeste punten door de hoogste game neer te zetten: 572 pinfall; en dat is bijna 191 gemiddeld. Dennis haalt over vijf games een gemiddelde van 198 (met een hoogste game in deze competitie van 226); Thomas speelt vijf wedstrijden en scoort gemiddeld 185; Rob Joosten komt in de eerste van zijn drie games tot een 199 score (hoogste game tot nu toe) en dat levert een gemiddelde van 168 op en Hans komt uit op 154 gemiddeld na 4 games.  

In Zevenaar wist Olround/NBV12 de laatste twee wedstijden te winnen met 3-0. En door in de One to All game 2 punten te pakken, wordt het totaal aantal wedstrijdpunten nu na twee wedstrijden op 13 gebracht. Het team blijft op de vijfde plaats staan, maar het gat naar de nummer  4 is al bijna onoverbrugbaar geworden. Het wordt voor de mannen de hoogste tijd om een keer alle 18 wedstrijdpunten te pakken, dan kan het nog hogerop. Maar ja, dan moet alles gewonnen worden. Elroy Ruzette speelt vandaag in plaats van Vincent Disveld en gooit een constante wedstrijd van bijna 180 scratch gemiddeld. Hubert Vehreschild herstelt zich knap in de laatste twee games, want de eerste vier wedstrijden speelt hij bar en boos. Zijn gemiddelde komt nu uit op 133. Martien van Brienen heeft nog niet -althans vandaag niet- de goede zondagvorm te pakken. Ook nu blijft zijn gemiddelde (ver) onder dat van vorig seizoen. Vandaag gooit hij bijna 150. In ieder geval: duidelijk van alle kanten voor verbetering vatbaar. En dat kan in de volgende wedstrijden op zondag 13 januari in Zutphen.

zaterdag 3 november

Morgen, zondag 4 november gaan onze twee Nijmeegse teams weer verder met hun outdoor competitie. NBV 12 dat in de K1 klasse speelt (een divisie lager dan de hoogste afdeling, de hoofdklasse, gaat naar Tiel Thomas Stammes, Dennis van Hoogstraten en Rob Joosten gaan proberen zoveel punten te pakken dat ze de onderste plaats die ze na 1 wedstrijd innemen, kunnen verlaten. Een klasse lager, K2, speelt Olround/NBV Nijmegen 3. Vincent Disveld, Martien van Brienen en Hubert Vehreschild gaan voor hun wedstrijden naar Zevenaar.

Wij wensen beide teams alle scucces en zien graag mooie uitslagen en scores morgen op de ze site.

Dinsdag 30 oktober

Natuurlijk moet je ook op www.bowling-nijmegen.nl kijken. Ik zei al dat daarop spoedig HEEL INTERESSANT bowlingnieuws valt te lezen. Maar ook nu vers nieuws. Over het altijd weer gezellige nieuwjasrstoernooi, maar er stast ook een fijn bedankje op voor de deelnemers aan afgelopen 50+ Nijmegen toernooi. Een hele goeie geste. Lezen en inschrijven voor volgend jaar, want het aantal NBV deelnemers moet absoluut omhoog. Veel leesplezier op de NBV website.

zondag 28 oktober

Eerste en derde plaats voor NBV op 50+ toernooi

Ger Nillesen wint deze editie van 50+ toernooi Nijmegen. Dankzij een sterke finale passeert hij de directe concurrenten en eindigt met een voorsprong van 70 pins op de eerste plaats. De derde plaats gaat naar Hans Peters. Heren van de NBV proficiat met deze mooie prestatie.

(Volgens mij is Ger de opvolger van Sjonnie Peters die de vorige editie won. Ben hiervan echter niet helemaal zeker!!)Ik heb even navraag gedaan bij Sjonnie en hu zei dat hij twee jaar geleden de winnaar was van het toernooi.

 

nbv boert en bowlt goed op eigen 50+ toernooi

Intussen zijn we 4 van de 6 series onderweg. Onze NBV deelnemers presteren nog beter dan gisteren. In de laatste tussenstand (nog 2 series te gaan) is de situatie als volgt

1. Hans Peters  op totaallijst op plaats 2 met 1174 pinfall

2. Ger Nillesen op totaallijst op plaats 3 met 1170 pinfall

3. Cris van Hoogstraten op totaallijst op plaats 7 met 1131 pinfall

4. Joop Peeters op totaallijst op plaats 14 met 1099 pinfall

5. René Schendelaar op totaallijst op plaats 19 met 1089 pinfall

Tot zo ver de finalekandidaten want er zijn 24 mannenplaatsen in de finale. De overige NBV klasseringen 

6. Martien van Brienen (op de lijst 32) 1053 pinfall

7. Jan Verschoof (op de lijst 33)  1049 pinfall

8. Hubert Vehreschild (op de lijst 34) 1046 pinfall

9. Sjonny Peters (op de lijst 37) 1033 pinfall

Klik voor tussenstanden na serie 6 

Vandaag spelen in de eerste serie van de dag onze NBV leden Sjonny Peters, Ger Nillesen, Hans Peters, René Schendelaar, in de tweede dagserie speelt Cris van Hoogstraten. Bij elkaar opgeteld spelen er van onze vereniging op ons eigen 50+ toernooi slechts negen leden mee. Terwijl ik sowieso al 38 leden tel die ouder dan 50 zijn en dus mogen meespelen. Is 9 dan niet een tikkeltje te weinig, voor zo'n mooie vereniging en zo'n mooi bowlinghuis met zulke goede banen? Want.... wat is er hoog gegooid tot nu toe. En wie weet wat er nog komen gaat morgen.  Al onze deelnemers veel succes.

Klik hier voor de (tussen)stand: 

zaterdag 27 oktober

Dit weekeinde wordt het NBV 50+ toernooi gespeeld. Vandaag spelen Martien van Brienen, Jan Verschoof, Hubert Vehreschild en Joop Peeters hun serie van 5 games. Wij wensen deze leden van de NBV veel succes.

NBV 50 + toernooi

Een overzichtje van onze NBV'ers na de eerste toernooidag:

1. Joop Peeters totaal inclusief handicap1099 na vandaag op plaats 5

2. Martien van Brienen                                   1053 op plaats 12

3. Jan Verschoof                                               1049 op plaats 13

4. Hubert Vehreschild                                    1046 op plaats 14

Na de wedstrijd had ik een interview met Joop Peeters over zijn wedstrijd:

J.: Allereerst Joop, hoe is het gegaan? 

Joop: "Ik heb een hele goede dag gehad. Tweede game de slechtste met 159 scratch is nog niet eens zo slecht. Jammergenoeg ook geen echte uitschieter vandaag naar boven."

J.: Had er meer in gezeten denk je?

Joop: "Zeker wel. Een toernooi hoog eindigen is niet alleen een kwestie van veel geluk hebben, maar vooral moet je niet te veel pech hebben. Wanneer ik in de derde en vierde game gewoon de tiende frame dichthoud (en dat kon gemakkelijk met een 6-10 pin en een 10 pin) en nog eens een 10 pin eerder had afgemaakt had ik zo maar 33 scratch pins meer totaal kunnen hebben. Maar ondanks alles ben ik zeer tevreden met mijn vijfde stekkie."

J.: Ga je nu naar de finale?

Joop: Mwah…. moeilijk te zeggen. er komen nog vier series, maar gelukkig gaan er liefst 24 mannen naar de finale. Dus ik hoop er wel op."

vrijdag 26 oktober

Woensdagleague zojuist bijgewerkt. Dus vers van de pers en heet van de naald (voor sommigen).

Denk aan de prijspuzzel op de laatste pagina. Los hem op en stuur die oplossing in. Olround sponsort een uur gratis trainen twv € 8,50 voor de winnaar!! Inzenden kan tot donderdag 15 november.

donderdag 25 oktober

Met ingang van vandaag is de woordzoeker gepromoveerd tot PRIJSPUZZEL. Olround biedt de winnaar een gratis trainingsuur aan.

Iedere maand een nieuwe puzzel, een nieuwe winnaar, maar dezelfde prijs. 

Natuurlijk wil ik het liefst zo actueel mogelijk zijn. En dat betekent dat ik graag direct na afloop van de huisleague de verslagen daarvan op de website plaats. Maar wanneer ik nog geen uitslagen en standen binnen heb, lukt dat natuurlijk niet. Ik moet me voornemen om na afloop van iedere league even bij de receptie de uitdraai te vragen van de gespeelde wedstrijden. Heb ik gisteravond niet gedaan, dus moet de woensdag vierleague even in de wachtstand. Sorry. Volgende keer beter.

woensdag 24 oktober

**In de inhaalwedstrijd van vanavond tussen Winions en Rolling Rocks van de maandag dubbelleague heeft Rolling Rocks 3 punten van de koploper weten af te snoepen. De eindstand is dus 2-2.


Gelukkig komen er bij onze NBV nog steeds nieuwe leden bij; helaas vallen ook voortdurend af. En onze nieuwe NBV'ers hebben heel vaak dezelfde bedoelingen: meespelen met de competities, maar daarin steeds beter worden. Je ziet die mensen trainen, nieuwe ballen kopen, eigen schoenen hebben; het worden ne als een heleboel van ons echte sportmensen die huh nieuwe sport zo goed mogelijk willen uitoefenen. En inderdaad stijgen na een paar weken dan ook de individuele scores. Na verloop van tijd komen zij ook hun grenzen tegen en komt de vraag: hoe doorbreek ik het plafond voor een volgende prestatieverbetering. Leuk is het dan om je eigen PR's te blijven verbeteren. . . . tot misschien ooit een keer de perfecte game wort gegooid. 

Voor ieder lid is de mate van betrokkenheid bij de vereniging verschillend. ere zijn er die alleen maar komen voor de wekelijkse huisleagueavond. Klaar is kees. Er zijn er die daarnaast toernooien willen spelen en ook zijn er leden die in een NBF-league willen gaan spelen, om ook eens buitenshuis competitiewedstrijden te kunnen spelen. Sommige leden combineren eerder genoemde activiteiten met een bestuursfunctie en er zijn er die een eigen website beginnen. Misschien, heel misschien, ja misschien heeeeeeeeeeeeel misschien zijn er ook een of meer leden die zich met de bowlingsport in het algemeen willen bezighouden. Met ontwikkelingen en zaken om de eigen vereniging heen, of die misschien van bovenaf binnen NBV sportzaken willen inbrengen.  Aan die leden zou ik willen vagen om eens op de NBF site te kijken. Daarop staat een interessante uitnodiging onder de titel: denk me met de NBF voor een betere toekomst. Klik eens op onderstaande button. Misschien ga je op een (heel andere)actieve manier bijdragen aan onze NBV en aan de sport in het algemeen.

 

dinsdag 23 oktober

Nu staat ook het verslag van de trioleague op de site. Voor ik dat plaats, gaat er eerst een nachtje overheen. Kan ik er goed over nadenken…… (hihi) O ja, hou deze week vooral de NBV website in de gaten, er komt interessant nieuws aan.... 

maandag 22 oktober

Op de laatste pagina is een nieuwe woordzoeker geplaatst. Het is wel zo, dat je die even moet afdrukken om te kunnen maken. Deze keer i het thema NBF. Veel plezier en veel succes!!

ZONDAG 21 OKTOBER

In de bijlage zie je een tussenstand van de B, C en D klasse heren. Je ziet dat de stand volgens de gemiddeldes op de ledenpassen sterk kan afwijken van de gemiddeldes in de huisleagues, na zes speelronden. Kortom, wie is nu de beste speler in zijn klasse? Kijk en huiver.

NK huisleague
Excel – 19.0 KB 22 downloads

zaterdag 20 oktober

Je hebt nog bijna een week om je aan te melden voor NBV 50+ toernooi!!!!  Doen. 

Eerst zet ik nog even alle spelers van de C klasse op een rijtje. Daarna zal ik een overzicht maken hoe de tussenstand is van de spelers /speelsters van iedere klasse wat betreft pasgemiddelde en huidig huisleaguegemiddelde ; die stand is dan tot de eerste wedstrijd na de herfstvakantie. In de periode die volgt tot de kerstvakantie worden 9 wedstrijden gespeeld (de woensdag vier speelt er 8) en dan is er weer een nieuwe stand. 

In de C-klasse van de NBV vinden we de volgende dames: Marcia de Groot (159,5), Annelies van Steenveldt (159,3), Marlou Klabbers (158,4), Marieke Peters (157,6), Ilona Candel-Heijnen (157,4), Brigitte van Hoogstraten-Hoogboom (155,8), Marijke Pierik (148,6) en Mariëtte van Delft (145,3).

Er zijn 17 NBV C-mannen. Te weten: René Candel (174,1), Ricardo in den Bosch (173,2), Jos de Haas (171,0), Martien van Brienen (170,8), Teun Daalmeijer (170,6), Joop Peeters (169,8), Robin Hendriks (169,2), Maurice Werts (168,4), Vincent Disveld (167,7), Henk Hendriks (167,2), Francesco Sopacua (166,8), Marco Verkleij (162,7), Rob Joosten (162,1), Gerard Pierik (161,8), Wim Xhofleer (161,1), Gregory Ruisi (161,0) en René Schendelaar (160). 

vrijdag 19 oktober

Graag blijf ik nog even beetje bezig met de klassenindeling. Wanneer de NBV namelijk weer het verenigingskampioenschap uitschrijft, dan gaat het om de onderlinge strijd in de klassen. Wie wordt NBV kampioen klasse A? Wie wordt de NB kampioen klasse B? En wie worden de kampioenen klassen C en D? En dat dan bij de dames en de heren. Bij de B-klasse zal de strijd bij de heren gaan tussen: Melvin Bouwman (189,9), Jan Verschoof (188,9) , Jimmy Giesbert (188,7), Roel Ariaans (188,4), Hans Peters (187,9) , Pierre Hendriks jr (187,58), Ronald van Zomeren (187,56), Sjonny Peters (185,4), Léon Verhoeven (182,6), Michel in den Bosch (182,5), Nesa Mitic (182,4), Elroy Ruzette (181,6), Marc Peperzak (180,5), Wesley Bouwman 180,2), Robbert Backx (177,4) , Ger Nillesen (177,3), Richard van Oldenbeek (177,2 , Rick Hopmans (175,8) en Bjorn Konings. Bij de dames hebben we vier speelsters, onder wie Samantha Schrievers (164,3) , Wil Peters (161,4) en Anja van Oldenbeek (161,2). 

donderdag 18 oktober

Ook eens naar de D-klasse kijken. Zoals ik al eerder heb gezegd, op je NBF-pas staat in welke klasse je zit. Voor de bovengrens zit de D-klasse op 160 voor de heren en op 145 voor de dames. Het zal duidelijk zijn dat de meeste NBV'ers in deze D-klasse spelen. Zoals al eerder is vermeld is Hubert Vehreschild onze beste D-speler met een pasgemiddelde van 159,5. De overige spelers in deze klasse zijn:

2. Jeffrey Peters   157,7          3. Hans Zonnenberg     156,5              4. Jo Liebers               154,65             5. Bob Geurts                 154,64

6. Wil Loeffen         154,5           7. Jan van Kol                 154,3              8. Roel Janssen          154,0               9. Alex Nguyen               152,7

10.Thijs Kuijpers    152,5        11. Graham Braddock    152,4             12. Geert-Jan Bruins  149,5             13. Tom Mol                      148,6
14. Andy van Deenen 148,4      15. André Kelders           146,8       16. Michel Willems  146,7                17. Kevin Couwenberg   145,8

18.Branko Petkovsek 141,7     19. Paul Couwenberg    141,6         20. Rob Penninkhof    139,5             21. Michel de Ruyter      139,2

22. Pierre Steeghs        137,2     23 Jos Geurts                  135,9             24.Jan van de Griend 124,0             25.Jan Geurts                  116 

Onze drie nieuwe leden hebben nog geen bowlingpas, omdat ze nog niet een seizoen hebben gespeeld. Ze hebben natuurlijk al wel een seizoensgemiddelde tot nu toe. Ferdi Maks heeft een gemiddelde van net nog in de D-klasse van 159,9, Quincy van Rijn staat op een gemiddelde van 153 en Cliff Reinders staat op 141.

Van onze 11 D-dames is Simone Meeuwsen volgens de ledenpas de beste met een gemiddelde van 144,3 De anderen scoren als volgt:

2. Annie Scherpenborg 141, 1      3. Erika Roosen-Vehreschild 139,8     4. Ellie Heldens 138,6            5. Caroline Janssen 137,7 

6. Hanneke Jansen 134, 7              7. Gerda van Kolck  133,4                        8. Henma Meeuws  126,8       9. Wendy Cillessen  117,3  10. Renske Arts  115,2                   11. Marjolein Mast 111, 3

Binnenkort volgt het overzicht van de eerste nummers vijf NBF-pas en de eerste vijf NBV huisleague.

WOENSDAG 17 OKTOBER 

a klasse spelers door elkaar geschud

A KLASSE                                                                               HUISLEAGUE (per 21-10)
1 Stammes Thomas              206,7                 1     Peters Toon                     A 11 209,6
2 Hoogstraten van Dennis 201,6                 2    Hoogstraten van Dennis A 2 207,0
3 Hoogstraten van Cris       201,2                 3       Rawnsley Michael           A 5 204,1
4 Klok Mitchel                        197,7                 4       Klok Mitchel                     A 4 198,4
5 Rawnsley Michael              195,3                 5      Bouwman Wesley         B 17 195,6

De klasse-indeling voor heren is: - A klasse: 190 en hoger - B klasse: 175 tot en met 189,99 - C klasse: 160 tot en met 174,99 - D klasse: tot en met 159,99.

Op de spelerspassen staan de pasgemiddeldes. De NBF heeft een klassenindeling gemaakt op basis van dat gemiddelde. Onze NBV kent bij de mannen elf A-klassespelers. Zijn dat nu na zes speelronden in onze huisleague ook de beste leaguespelers????? Kijk in het overzicht hiernaast hoe de TOP 5 van de NBV er op dit moment uitziet. En verbaas je: waar is Thomas Stammes? En zie de nummer 17 van de B klasse keurig en nèt nog in de top 5 staan. . . . Wesley Bouwman.

dinsdag 16 oktober

Via deze site heeft Cris van Hoogstraten gereageerd op de spelregelwijziging betreffende BOWLINGBALLEN zoals die is aangekondigd in Bowlen.nl van de NBF. Scroll naar beneden naar "reacties plaatsen ".  Dank je wel Cris voor deze toelichting.

MAANDAG 15 OKTOBER

De week van de herfstvakantie en dus is er geen bowlen in de huisleagues. De competitie wordt weer opgepakt, maandag 22 oktober a.s. Intussen kun je proberen in te loggen op MIJN NBF -zo je dat nog nooit gedaan- en dan kun je zien wat die NBF allemaal van jou weet. En jij komt er achter dat je een NBF ledenpas hebt.  En je hebt nu alle tijd om je aan te melden voor het komende 50+ toernooi van onze eigen NBV.  

zondag 14 oktober

In het laatste nieuwsblad Bowlen.nl staart een artikel over een spelregelwijziging wat betreft bowlingballen. Inderdaad, de ballen waarmee je de competitie en de toernooien speelt dienen te voldoen aan bepaalde eisen. In een daarvan gaat iets belangrijks gewijzigd worden. Omdat Cris van Hoogstraten een specialist is in die zaken heb ik aan hem gevraagd om dat artikel nader te verklaren.  Binnenkort komt zijn uitleg. En die is belangrijk omdat enkelen van ons misschien overwegen om een nieuwe bal te kopen. wacht even, tot Cris haarfijn heeft uitgelegd waaraan jouw nieuwe bal wel of niet moet voldoen. 

zaterdag 13 oktober

Hier woont iemand die van sporten houdt. . . . . Klik op de foto dan zie je welke. . . . .

Het zit er aan te komen dat deze website op zal gaan in de NBV website www-bowling-nijmegen.nl Voorlopig draait deze site nog volop door, iedere dag. Zegt het voort, zegt het voort......

vrijdag 12 oktober

Oliepatroon wijzigen
Word – 400.7 KB 14 downloads

Ook uit de ALV en uit NBF orgaan Bowlen.nl 


Op de laatste ALV vroeg Vincent Disveld aan het bestuur of het niet interessant zou zijn om meer jeugd bij de  NBV te halen, zodat het ledenaantal omhoog zou gaan. Een antwoord was: stel dat we jeugdleden binnen krijgen, hebben we dan wel genoeg kader om die jeugd (verder) te begeleiden? Misschien is dat pas een vraag die antwoord behoeft wanneer we inderdaad jeugdleden zouden mogen verwelkomen. Eerder heef de NBV al het schoolbowlen georganiseerd, dat was slechts voor een seizoen. Ik lees in ons NBF orgaan BOWLEN.NL dat bij bowlingvereniging Drachten successen zijn behaald met ledenwerving/ledenbehoud. wat doen ze daar of hebben ze daar gedaan? 1. Met een mobiele bowlingbaan op een "beweegmarkt" gestaan. (ik weet dat de mobiele baan ook de aandacht heeft van onze voorzitter Rob Joosten) 2. Er zijn bowlinggymlessen op een basisschool gegeven (eerder is dat bij de sportleraren in Nijmegen gepromoot door Joop Peeters en Jimmy Giesbert, maar helaas geflopt; toch moet het dus kunnen. . . . . .) en 3. drie maanden getraind met jongens en meisjes van negen jaar en daarna een ouder kind toernooi gespeeld (ook geen onbekend fenomeen binnen de NBV, daar weet Pierre Hendriks alles van). Is er iemand naast Vincent of met Vincent die zijn idee toch in resultaat kan omzetten zoals in Drachten klaarblijkelijk lukt????? 

donderdag 11 oktober

Op donderdag speelt in Olround de 50+ competitie. Daarvan maak ik wekelijks verslag en dat vind je op tabblad donderdag 50+ league. In die competitie doet een flink aantal NBV-leden in de diverse vijfpersoonsteams mee. Wil jij de resultaten volgen van André Kelders, Wil Loeffen, Joop Peeters, Ger Nillesen, Marijke Pierik, Gerard Pierik, Jo Liebers, Pierre Steeghs of Elly Heldens kijk dan op die site naar de verslagjes en uitslagen en standen.

woensdag 10 oktober

Ja maar Joop wie is nou eigenlijk de beste NBV bowler bij de mannen en wie bij de vrouwen? 

Gisteren vroeg ik al: kijk eens op de NBF-ledenpas. Daarop staat in welke klasse jij speelt. Die klassenindeling is gemaakt op basis van jouw gemiddelde, dat jij over een heel seizoen gooit of hebt gegooid. Onze beste NBV'ers zitten in de A-klasse; de spelers met het laagste gemiddelde zitten in de D-klasse. Nu het antwoord op de hierboven gestelde vraag:

volgens de NBF ledenpas is de beste NBV A-speler heren Thomas Stammes, met een pasgemiddelde van 206,7. Beste A-klasse dame is Griselda Louvet met gemiddeld 180,6 op haar pas. Beste B klasse heer is: Melvin Bouwman met 189,9 en beste B klasse dame heeft een pasgemiddelde van 169,6. Beste NBV'er in de C-klasse heren is René Candel met 174,1 en de beste C-dame is Marcia de Groot met 159,5 gemiddeld op haar pas. En dan in de laagste klasse is de beste van de NBV mannen Hubert Vehreschild met  een pasgemiddelde van 159,5 en de beste NBV D klasse dame is Simone Meeuwsen met een pasgemiddelde van 144,3.

Dit verhaaltje is belangrijk in verband met de NIJMEEGSE KAMPIOENSCHAPPEN (lees: verenigingskampioenschappen) . Daarin komt antwoord op de vraag: zijn deze leiders en leidsters ook na een onderlinge strijd de besten in hun klasse? En. . . .  wie is de beste van de hele vereniging? (Zou met een goeie dag en een beetje (veel) geluk ook iemand uit de B-klasse kunnen zijn!!)

dinsdag 9 oktober

Ondanks het teruglopend aantal leden is er ook aanwas. Even voor de nieuwe leden (en ook voor wie al langer lid is, maar nog geen weet heeft van…..): kijk eens op je PAS. Jaja, jullie zijn lid van de NBF en die geeft voor ieder lid een ledenpas uit. Ga eens op zoek naar de website van de NBF en log in op Mijn NBF. Daar vind je al jouw gegevens. Kijk rechts bij die blauwe balken. De onderste moet je hebben. Succes!

maandag 8 oktober

Huisleagueverslagen van speeldag 6 vind je onder MAANDAGLEAGUES. Maandag trio volgt morgen. Speeldag 7 is pas over twee weken. Volgende week is GEEN bowlen ivm herfstvakantie.

zondag 7 oktober

Op het ZIlveren baltoernooi in Apeldoorn is Thomas Stammes er niet in geslaagd de finale te bereiken. Zijn scores van 164, 237, 205, 199 en 200 reikten daarvoor niet ver genoeg. Met deze scratchserie van 995 en een handicaptotaal van 1005 eindigde Thomas op plaats 55.

vrijdag 5 oktober

Misschien helpt het. . . . . Kijk naar onderstaand filmpje van de Nederlandse Bowling Federatie.

Heb je de pol al ingevuld? Ik heb de vraag ietwat aangepast. . . . . Als je nog iets anders te doen wilt hebben: los de woordzoeker op, die op de pagina bijzonderheden/personalia staat. Prettig weekend, maar houd deze site in de gaten …………. !!!

donderdag 4 oktober

Intussen stijgt het aantal bezoekers gestaag. Wij zijn al dik boven de 100. Dat heeft ook gevolgen. Het ene gevolg is bijvoorbeeld dat lezers aangeven dat ze liever hun naam niet op deze site zien (dat kan. Oké, ga ik gehoor aan geven) en het andere gevolg is dat het bestuur van de NBV vraagt of deze site misschien kan opgenomen worden op de website van de NBV, www.bowling-nijmegen.nl (Oké, wellicht kan ik daaraan ook gehoor geven). Deze site is er voor de NBV-leden en voor de 50+ competitiespelers en -speelsters. En die wil ik graag snel op de hoogte brengen van bowlingzaken die spelen en van bowlingactiviteiten die gebeuren, omdat dan meer betrokkenheid ontstaat waardoor NBV en bowlen meer gaan leven.  

Vind jij het een goed plan dat deze site wordt opgenomen in de NBV website www.bowling-nijmegen.nl?

Nieuws van vandaag. Klik op de link hieronder. Wij hebben wel eens dat iemand van personeel van Olround "naar achteren" moet voor baanstoringen of pin opzetten. Gelukkig doet het dat veilig. En dat het dan soms wat langer duurt: prima, alle begrip!

nationale trioleague oost 1e klasse

Dennis van Hoogstraten, Thomas Stammes en Rob Joosten hebben met NBV12 deze eerste speeldag 8 wedstrijdpunten behaald. De mannen kwamen tot 1 overwinning en waren bijna het best in de zg. one-to-all wedstrijd: de tweede plek leverde 5 extra punten op. Thomas gooide 206, 3 gemiddeld, Dennis 179 en Rob 146,5. het team staat na 1 wedstrijd op de laatste plaats.

NBF NIEUWS

Ieder lid van de NBV is ook lid van de NBF, de overkoepelende nationale bowlingfederatie. En ieder NBV-lid betaalt daarvoor een NBF-contributie, naast een NBV-contributie. Samen zijn die contributies niet extreem hoog. Bij andere sporten betaal je als lid per maand een veel hogere contributie. Dat bowlen zo duur is, komt omdat je bij de andere sporten gratis kan sporten, maar omdat bowlen plaats vindt in een bowlinghuis moet voor iedere competitiewedstrijd een (flink) bedrag aan baanhuur worden betaald. De NBF draait al drie jaar achter elkaar een rode boekhouding. Om weer zwart te worden moeten alle NBF-leden 10 euro meer contributie gaan betalen; te verdelen over huidig en volgend seizoen, €5 per seizoen dus. Wat doet de NBF voor de NBV en de andere verenigingen voor dat geld?

In een woord: verenigingsondersteuning. Te onderscheiden in: opstellen beleidsplan, verenigingssponsoren helpen zoeken en behouden, werven, behouden en belonen van vrijwilligers en LEDENWERVING.

 

nationale trioleague oost 2e klasse

Martien van Brienen, Hubert Vehre-schild en Vincent Disveld vormen sa-men het team Olround/NBVNijmegen 3.

Op hun eerste speeldag pakten zij 5 punten en staan daarmee op de 5e plaats. Het team won 1 wedstrijd en in de one-to-all wedstrijd werd het ook 5e en pakte 2 wedstrijdpunten erbij. Vincent gooide een gemiddelde van 169,5 Martien kwam tot 157, 1 en Hubert gooide gemiddeld 146,1. De volgende speeldag is 4 november in Zevenaar.

NBV-prestaties

Het is alleen Griselda Louvet gelukt zich te plaatsen in een van de top-honderd-lijsten van de NBF van het afgelopen seizoen. Zij staat op plek 64 in de NBF top 100 Huisleagues seizoen 2017-2018. Haar huisleaguegemiddelde is 188. Griselda speelde haar wedstrijden in de maandag dubbelleague. Haar medespeler was Rick Hopmans.

OLIEPATROON 50+

Met ingang van maandag a.s. wordt inde  huisleagues het 50+ patroon neergelegd. Dit ter voorbereiding op het a.s. 50+ toernooi in oktober. Vergeet niet je in te schrijven!!!! Zeker als je hoog scoort op dat patroon.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

LET OP:  berichtje hierboven -aangeleverd door Bart van Olround-  behoeft aanpassing: Léon van NBV bestuur (wedstrijdzaken) geeft aan, dat dit patroon alleen op zaterdag wordt gelegd; tijdens de NBV trainingsuren, die zijn van 12 tot 14 uur. En dat dan met ingang van zaterdag 6 oktober!!!!!

OLROUND 50+ COMPETITIE

Liefst 20 teams van 5 m/v spelen iedere donderdagmiddag in Olround hun 50+ competitie. Dankzij aandacht in De Brug en andere wijkblaadjes druppelden weer nieuwe aanmeldingen binnen. Voor het eerst in jaren kon competitieleidster Annemarie Egbertzen het bordje VOL op de voordeur van Olround plakken. En dat bordje hangt er natuurlijk alleen maar op donderdag, tussen 14 en 16 uur. ER is een behoorlijk aantal NBV-leden dat meedoet aan deze oergezellige competitie. Al zijn het maar twee games: de inzet is daarom misschien nog wel meer dan bij 3 games in de NBV huisleague.


Regioleagues

Zondag 30 september beginnen de NBF leagues weer aan hun nieuwe competitie. NBV-leden doen hieraan mee en spelen dan  competitiewedstrij-den tegen teams uit andere plaatsen. De NBV'ers zijn verdeeld over 2 teams. In de 1e klasse speelt NBV 12 (what's in a name?), in de 2e klasse speelt Olround/NBV Nijmegen 3. Na de eerste speeldag staan op deze site de uitslagen en de scores van de Nijmeegse deelnemers.

TOERNOOIEN

Juriaan Smid en Thomas Stammes gaan 6 oktober in Apeldoorn meedoen aan een toernooi. Volg hier de prestaties.